حکیم مهر: طرحهای پیشنهادی دانش بنیان در خصوص کمک به تحقیقات دامپزشکی مورد بحث و بررسی اعضای شورای تحقیقات دانش بنیان دامپزشکی کشور قرار گرفت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر مجتبی نوروزی» معاون وزیر و رئیس این سازمان در بیستمین جلسه شورای تحقیقات دانش بینان دامپزشکی کشور که با حضور اعضای این شورا در محل سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد، ضمن اشاره به اهمیت نگاه با رویکرد اقتصاد مقاومتی به مسائل تحقیقاتی افزود: در واقع آنچه به عنوان طرحهای دانش بنیان ارائه میشود در راستای اقتصاد مقاومتی است که میگوید در شرایط تحریمی باید با ملاحظات خاص کشور به جایگزینی تولیداتی که از منابع ارزی کشور محافظت میکند حمایت کرد.
وی اظهار کرد: در شرایط تحریمی هم میتوان به ابتکارعملها و ابداعاتی جهت کاستن از مشکلات دامداران، مرغداران و پرورش دهندگان آبزیان مباردت ورزید، کما اینکه ارائه راهکار دادن در بنبستها فوق العاده مهم تر و با ارزش تر است.
دکتر نوروزی با اشاره به اهمیت تعادل مباحث سلامت و امنیت غذایی اظهار کرد: مساله سلامت، زمانی به موقعیت قابل قبول خواهد رسید که از شروع زنجیره تولیدات پایش و کنترل گردد تا سقط جنین و انواع سرطان مهار گردد، این در حالی است که متاسفانه هنوز در کشور ما رویکرد درمانی غالب بر نگاه پیشگیرانه است. کما اینکه وقتی در کشور سیل میآید به دنبال تامین اعتبارات بازسازی میافتیم، اما برای آبخیزداری در بالادست اعتبارات کافی در حد یک صدم خسارات وارده از سیل و انواع بلایای طبیعی تخصیص نمییابد.
همچنین دکتر نوروزی به رونق صادرات انواع محصولات تولیدی کشورمان منوط به رعایت پایش در تمام مراحل تولید با ملاحظات استانداردهای روز بین المللی چه در حیطه محصولات گیاهی و چه محصولات پروتئینی تاکید کرد.
از مجموعه خودتان (دامپزشکی) شروع بفرمائید
بصورت قاطع می توان گفت که با سیاست های فعلی در دامپزشکی کشور "درمان" بر "پیشگیری" اولویت دارد.
وقتی سیاست های سازمان به شکلی است که نه تنها به مجموعه پیشگیری بهایی داده نمی شود بلکه روز به روز سیاست هایی اعلام می شود که باعث نابودی این بخش می شود چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی تعداد مدیران مراکز واکسیناسیون دامپزشکی از تعداد تکنسین هایی که قرار است عملیات پیشگیری و واکسیناسیون را انجام دهند پیشی می گیرد چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی در برخی مراکز واکسیناسیون برای گرفتن سهمیه واکسن و فروش آن در بازار آزاد واکسیناتورهای صوری بکار گرفته شده و سازمان دامپزشکی فقط نظاره گر این موضوع است چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی قرارداد های خرید خدمت واکسیناسیون با بخش خصوصی کاملا یک طرفه و ظالمانه بسته می شود و باعث شده که هر روز تعداد بیشتری از تکنسین های مجرب از چرخه کار دامپزشکی خارج شوند چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی تکنسین های دولتی با استفاده از رانت دولتی بودن در زمینه واکسیناسیون در کار بخش خصوصی مداخله کرده و باعث بیکار شدن تکنسین های بخش خصوصی می شوند چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی برخی کلینیسین های دامپزشکی با گرفتن پورسانت و امتیازهای مختلف به سفارش شرکت های تولید کننده یا وارد کننده دارو تجویز می کنند و سازمان دامپزشکی تنها نظاره گر این این موضوع است چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی روی نحوه عملکرد شرکت های پخش واکسن در زمینه حفظ زنجیره سرد و سالم رساندن واکسن به مراکز واکسیناسیون هیچ نظارتی وجود ندارد چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی به بهانه اشتغال زایی و به جهت حفظ میز و صندلی مدیریت برخی مدیران ، ظرفیت سنجی برای صدور مجوزهای دامپزشکی رعایت نمی شود چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی داروخانه های دامپزشکی برای فروش بیشتر و بدون نسخه انواع آنتی بیوتیک ها، هورمون ها و داروهای دامپزشکی به شدت با هم در رقابت هستند و سازمان دامپزشکی تنها نظاره گر این موضوع است چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی دامداران و مرغداران و . . می توانند بدون نسخه و بدون هیچ محدودیتی هر نوع آنتی بیوتیک ، هورمون و داروی ضدالتهاب و . . . را که خودشان صلاح می دانند را از داروخانه های دامپزشکی خریداری کنند چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی داروخانه های دامپزشکی به راحتی و بدون نسه به هر مقدار دارو و هورمون و . . . را تهیه و به فروش می رسانند چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی فروش بیشتر آنتی بیوتیک در داروخانه ها جایزه دارد چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی به جهت ترویج فروش و مصرف بیشتر انواع دارو و هورمون ارزان فروشی در داروخانه های دامپزشکی یک مزیت بحساب می آید چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
وقتی این گفته کانون سراسری انجمن های صنفی کلینسیسن های دامپزشکی که "محور اصلی دامپزشکی "درمان" است" مورد تائید مدیران سازمان دامپزشکی قرار می گیرد؛ چگونه می توان گفت که پیشگیری بر درمان مقدم است؟
و صدها مورد دیگر . . .
آیا واقعا انگیزه و اراده ای برای اصلاح این مسیر وجود دارد؟
از جناب دکتر نوروزی انتظار داریم که عملکرد متفاوتی داشته باشند.