حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: مدیریت بیماری در گله های دامی، مدیریت مصرف دارو و مواد پرهیز از آن، رعایت زنجیره سرد در انتقال شیرخام از مبدا تولید به مقاصد مصرف و خوراک با کیفیت مورد مصرف دام از جمله عوامل تاثیرگذار بر کیفیت شیر خام است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، «دکتر حمزه آقاپور کاظمی» در کمیته ساماندهی شیرخام استان مازندران که با حضور اعضا در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی مازندران برگزار شد، گفت: این اداره کل با حساسیت اقداماتی که منجر به افزایش کیفیت شیر می شود را پیگیری میکند.
وی در خصوص عوامل مهم تاثیرگذار بر افزایش کیفیت و بهداشت شیرخام اظهار کرد: مدیریت بیماری در گله های دامی، مدیریت مصرف دارو و مواد پرهیز از آن، رعایت زنجیره سرد در انتقال شیرخام از مبدا تولید به مقاصد مصرف و خوراک با کیفیت مورد مصرف دام از جمله عوامل تاثیرگذار بر کیفیت شیرخام است.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران تصریح کرد: اداره کل دامپزشکی استان مازندران در یک برنامه ریزی مدون در راستای کنترل بیماری با اجرای طرح های واکسیناسیون در قالب واکسیناسیون دولتی، طرح توسعه و اردوهای جهادی و همچنین پایش بیماری در مناطق مختلف و واحدهای صنعتی نسبت به رصد و پایش بیماری ها اقدام نموده است.
وی ادامه داد: در حوزه نظارت بر خوراک مصرفی دام ضمن نظارت بر نهادهای مورد مصرف در کارخانجات استان مخصوصا نهاده های وارداتی از انبار سه گانه استان منجر به جلوگیری نهاده های غیرقابل مصرف در خوراک دام، طیور و آبزیان گردیده است و با نظارت مستمر نسبت به تولید، نگهداری، عرضه و توزیع خوراک دام نظارت کامل صورت می گیرد و در صورت احصا موارد تخلف به مراجع حقوقی ارجاع می شود.
آقاپور کاظمی در خصوص نظارت بر کلینیک ها و داروخانه های دامپزشکی از طریق سامانه های بهداشتی و قرنطینه ای گفت: با استفاده از این سامانه نسبت به تولید، نکهداری، عرضه و توزیع دارو و واکسن نظارت کامل صورت میگیرد که ماحصل آن شناسایی و کشف بیش از ۱۰هزار قلم دارو قاچاق توزیع خارج از زنجیره و انجام برخورد قانونی بوده است.
مجموع این اقدامات در استان میتواند منجر به افزایش تولید، کاهش هزینه و قیمت تمام شده و همچنین تولید محصولات با کیفیت بهداشتی گردید که ضمن این اقدامات کنترلی و کاهش بیماری های مشترک بین انسان و دام مخاطرات بهداشتی و هزینه های مالی و اجتماعی را کاهش داد.
وی همچنین در راستای نظارت بر عرضه و نگهداری توزیع شیرخام با صدور مجوز جهت ایجاد سکوهای جمع آوری شیر و همچنین صدور مجوز برای خودروهای حمل سردخانه دار شیرخام جهت انتقال به شرکت های لبنی ازطریق سامانه بهداشتی و قرنطینهای اقدام می گردد.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران با تاکید بر لزوم اجرای آموزش های ترویجی در خصوص رعایت موارد بهداشتی به بهره برداران گفت: توصیه می شود که بهره برداران موارد مهم بهداشتی را در زمینه تهیه شیر و در زمان توزیع آن در سکوی شیر را با توجه به آموزش های ارائه شده رعایت نمایند.