کد خبر: ۷۹۸۶۰
تعداد نظرات: ۵۰ نظر
ادعای یک دامپزشک حیات‌وحش:
«دکتر محمود مرعشی» افزود: در کشور ما به دلیل هجمه رسانه‌ای که درباره یوتانایز ایجاد شده و متأسفانه مسئولان نیز تحت تاثیر این جو قرار گرفتند، مرحله آخر که یوتانایز است انجام نمی‌شود و لذا اتفاق خاصی هم در کنترل جمعیت نمی‌افتد ...

حکیم مهر: یک دامپزشک متخصص حیات وحش درباره «انفجار جمعیت سگ‌های ولگرد» در کشورمان با ادامه سیاست CNVR هشدار داد و گفت: در کشورهای جهان اول، کیسه مدفوع اجباریست چرا که مدفوع سگ یک «بمب بیولوژیک» از انواع ویروس‌ها و تخم انگل‌های قابل انتقال به انسان است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، در سال‌های اخیر، معضل سگ‌های ولگرد در ایران به یکی از چالش‌های جدی در حوزه مدیریت شهری و بهداشت عمومی تبدیل شده است.

این حیوانات که زمانی به عنوان نگهبانان وفادار انسان شناخته می‌شدند، اکنون به یک تهدید جدی تبدیل شده و افزایش تعداد سگ‌های ولگرد در بسیاری از شهرها و روستاهای کشور نگرانی‌هایی از جمله تهدیدهای بهداشتی، افزایش موارد گزش و حتی بروز بیماری‌ مرگبار «هاری» را به همراه داشته است.

بحران «سگ‌های ولگرد» با عدم قانون‌گذاری به فاجعه ختم می‌شود

علاوه بر این، حضور گسترده این سگ‌ها در معابر عمومی، معظلات برای شهروندان ایجاد کرده و دنبال این مسائل اقدامات گسترده‌ای از سوی نهادهای مرتبط جهت کنترل و مدیریت این وضعیت آغاز شده است اما مباحث اخلاقی و نگرانی‌های حقوق حیوانات باعث شده تا حل کردن این مسئله پیچیده‌تر شود.

در رابطه با راهکارهای کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد در کشور، گفت‌وگو با «دکتر محمود مرعشی» دامپزشک متخصص حیات وحش داشتیم که در ادامه مشروح این گفت‌وگو تقدیم مخاطبان ارجمند شده است.

آقای دکتر مرعشی، با وجود هزینه‌های سنگینی که از مرحله جمع‌آوری، نگهداری، واکسیناسیون و... برای سگ‌ها ولگرد پرداخت می‌شود، همچنان شاهد افزایش جمعیت این حیوانات در شهرهای مختلف کشور هستیم. به نظر شما چرا تاکنون فقط هزینه‌ داده‌ایم و هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم؟

در حال حاضر برای مقابله با سگ‌های ولگرد سه سیاست در دنیا اجرایی می‌شود؛ نخستین سیاست Sheltering یا پناهگاه‌داری است، دومین سیاست بحث عقیم‌سازی و رهاسازی و سومی هم سیاست هرج و مرج است. سیاست هرج و مرج را برای کشورهایی به کار می‌بریم که اصلاً قانونی در این خصوص ندارند.

در کشور ما تا 15، 20 سال پیش با اسلحه گرم جمعیت سگ‌های ولگرد را کنترل می‌کردند اما در آن زمان گفته شد که این روش عواقب و مشکلاتی دارد. به عنوان مثال در گذشته تیر اشتباهی به شخصی اصابت کرده و آسیب رسانده بود. از طرفی در همان سال‌ها دنیا به این سمت می‌رفت که هر حیوان حقوق مخصوص خود را دارد و این کار (امحا با اسلحه گرم) روشی انسانی نیز محسوب نمی‌شد؛ به همین دلایل بود که معدوم‌سازی سگ‌ها با سلاح گرم کنار گذاشته شد.

علاوه بر ایران بسیاری دیگر از کشورها نیز این روش را کنار گذاشتند که یکی از آنها کشور آمریکا بود که در دهه 80 تعداد بسیار زیادی از سگ‌های ولگرد را با اسلحه از بین می‌برد.

زمانی که تعداد جمعیت سگ‌های ولگرد غیر قابل کنترل شود و به اصطلاح «انفجار جمعیت» را داشته باشیم، به دلیل اینکه منابع مالی محدودی داریم دیگر نمی‌توانیم آنها را عقیم یا یوتانایز کنیم و در این شرایط به سراغ ارزان‌ترین روش ممکن می‌رویم که کشتار با سلاح گرم است.

از همان حدود 20 سال پیش کشورهای دنیا دو سیاست را برای کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد در نظر گرفتند. بنده این سیاست‌گذاری را به دو دسته سیاست‌های کشورهای غربی و پیشرفته جهان و سیاستی که آنها برای کشورهای جهان سومی پیچیدند تقسیم می‌کنم.

سیاستی که برای کشورهای در حال پیشرفت در نظر گرفتند، «CNVR» است. این روش در واقع مخفف  catching)گرفتن(، Neutering) عقیم‌سازی(، Vaccinate) واکسیناسیون) و  Return)بازگرداندن) است. به این معنی که سگ را می‌گیرند، عقیم می‌کنند، واکسینه می‌کنند و در همان منطقه‌ای که گرفتند و یا منطقه‌ای دیگر رها می‌کنند.

متأسفانه در کشور ما نیز همین روش CNVR اجرایی می‌شود اما باید در آن تجدیدنظر شود چرا  ثابت شده این روش جواب نمی‌دهد.

در کشور ترکیه که این سیاست را از 20 سال قبل پیش گرفته بودند اما امروز به این نتیجه رسیدند که این سیستم شکست خورده و نتوانسته جلوی افزایش جمعیت و انتقال بیماری‌ از سگ‌ها را بگیرد لذا طرح جایگزینی به مجلس این کشور ارائه شد که اکثر نمایندگان نیز موافق آن بودند.

یکی از اشکالات سیستم CNVR  این است که واکسیناسیون تنها برای بیماری هاری اجرا می‌شود و این در حالی است که به دیگر بیماری‌های مشترک سگ با انسان توجه نشده است. بسیاری از این بیماری‌های  مشترک با انسان حتی قابل پیشگیری با واکسیناسیون نیز نیستند. سگ بیش از 700  بیماری مشترک با انسان دارد و به طور کلی حدود 75 درصد بیماری‌های عفونی که انسان‌ها مبتلا می‌شود با حیوانات مشترک است!

 «هاری» مهم‌ترین بیماری مشترک انسان با سگ است، بیماری‌های کبدی مثل کیست هیداتید، انگل‌های پوستی مانند جرب‌ها، دمودکس و... نیز از سگ به انسان منتقل می‌شود.

الان خیلی از مردم ضایعاتی روی پوست خود می‌بیند که فکر می‌کنند جوش است و برای درمان آن به پزشک مراجعه می‌کنند و انواع داروها را مصرف می‌کند اما درمان نمی‌شوند و برای بعضی از آنها تست دمودکس نوشته می‌شود و بعد از اینکه این آزمایش را می‌دهند، مشخص می‌شود که به انگل دمودکس دچار هستند! زمانی که سابقه‌ای از آنها می‌گیریم، مشخص می‌شود که پیش‌تر سگ ولگردی را نوازش کرده‌اند و به همین دلیل به دمودکس مبتلا شده‌اند!

سگی که مبتلا به انگل دمودکس باشد معمولاً نشانه ظاهری هم ندارد و می‌تواند خیلی راحت این انگل را به انسان منتقل کند و او را دچار ضایعات پوستی کند. این بیماری‌ها فقط مختص به سگ‌ها نیست و کلاً انتقال بیماری‌ از حیات وحش به انسان‌ها را داریم اما انتقال بیماری بیشتر از سگ به انسان اتفاق می‌افتد چرا که بیشترین ارتباط را با انسان دارد و به او نزدیک است.

روش CNVR در ترکیه، افغانستان، پاکستان و بنگلادش اجرا می‌شود و اگر دقت کنیم، می‌بینیم که هیچ کشور پیشرفته دنیا نیست که از این روش استفاده کند. زمانی هم که نتیجه CNVR در این کشورها را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که این سیاست بلااستثنا در همه کشورها شکست خورده است.

در کل پروتکل‌هایی که اساس آنها عقیم‌سازی و رهاسازی است و به جمع کردن سگ‌ها در پناهگاه منجر نمی‌شود محکوم به شکست است که یکی از همین طرح‌ها CNVR است.

بر اساس تجارب علمی، عقیم سازی و رهاسازی زمانی در کاهش جمعیت موثر است که طی مدت زمان مشخص مثلاً  3 تا شش ماه بیش از 80 درصد جمعیت را عقیم‌سازی کنید. اگر این آمار به کمتر از 80 درصد و حتی در حد 70 درصد هم برسد، سگ‌هایی که عقیم نشده‌اند، گپی که شما از عقیم سازی گرفته بودید را جبران می‌کنند و باز هم جمعیت برمی‌گردد.

خلاصه حرف بنده این است که کشورهایی این مسیر را تجربه کرده و شکست خورده‌اند. اکنون ما این نتایج را به عینه می‌بینیم لذا اینکه بخواهیم خودمان همین مسیر را برویم به هیچ وجه عاقلانه نیست.

 کدام روش برای کنترل این جمعیت افسارگسیخته جواب می‌دهد؟

در واقع روش اصولی اصولی که اکثر کشورهای پیشرفته و اروپایی از آن استفاده می‌کنند، همان روش Sheltering یا پناهگاه‌داری است که پیش‌تر به آن اشاره کردم.

در این روش سگ را به پناهگاه می‌برند. اصلاً جای سگ در پناهگاه است و هیچ سگ ولگردی اجازه ندارد در طبیعت باشد. هر سگی که قلاده نداشته باشد، حتی اگر صاحب داشته باشد، سگ ولگرد تلقی می‌شود و جای آن در پناهگاه است. در کشورهای پیشرفته هر ارگانی که مسئول جمع‌آوری این سگ‌هاست باید آنها را جمع آوری کند و به پناهگاه ببرد.

در کشور ما شهرداری و وزارت کشور مسئول این کار هستند و بر اساس آماری که می‌دهند نزدیک به 200 پناهگاه در سطح کشور داریم که از این 200 پناهگاه 30 درصد خصوصی و توسط علاقمندان به سگ‌ها ایجاد شده و 70 درصد این پناهگاه‌ها نیز دولتی هستند که در اینجا دولت بودجه می‌دهد تا جمعیت سگ‌ها را کنترل کند.

روش کار کشورهای پیشرفته به این شکل است که سگ را پس از جمع‌آوری به پناهگاه می‌برند و سپس زمانی بین 30 روز تا نهایتاً دو ماه زمان می‌دهند که شخص علاقه‌مندی سرپرستی سگ را بر عهده بگیرد. اگر کسی داوطلب نگهداری نشود، نهایتاً سگ بدون هیچ تعارفی یوتانایز (مرگ بدون درد) می‌شود.

زمانی که می‌خواهند سگ را به شخصی تحویل دهند، یک میکروچپپ برای سگ در نظر می‌گیرند که مشخصات سگ اعم از نژاد، تاریخ واکسیناسیون، عقیم‌سازی و... و اینکه به چه کسی تحویل داده شده در آن وجود دارد. اگر این سگ در جایی رها شود و صاحب آن سگ خود را بدون قلاده ول کند، در صورت مشاهده سگ رها شده توسط ارگان مسئول، جرایم سنگینی برای صاحبش در نظر می‌گیرند و دیگر اجازه ندارد مسئولیت سگی را بپذیرد. آنها این جرایم را در نظر می‌گیرند تا کسی فکر نکند ناجی سگ‌هاست و می‌تواند آنها را از پناهگاه خارج کرده و رها کند.

 در کشور ما به دلیل هجمه رسانه‌ای که درباره یوتانایز ایجاد شده و متأسفانه مسئولان نیز تحت تاثیر این جو قرار گرفتند، مرحله آخر که یوتانایز است انجام نمی‌شود و لذا اتفاق خاصی هم در کنترل جمعیت نمی‌افتد. اگر این روش (پناهگاه‌داری) اجرا شود دیگر انجمن‌های حامی حیوانات نیز نمی‌توانند ادعایی داشته باشند چرا که دولت فراخوان داده اما کسی سرپرستی سگ را قبول نکرده و در آخرین مرحله اقدام به یوتانایز می‌شود.

در این روش هزینه نگهداری سگ برای دولت‌ها کنترل می‌شود. نخستین صرفه‌جویی در هزینه عقیم سازی است در حال حاضر فقط موادی که برای عقیم سازی لازم است حدود 2 میلیون هزینه دارد اما در این پناه‌گاه‌ها می‌توان جمعیت نر و ماده را جدای از هم نگهداری کرد و در این صورت دیگر نیاز به عقیم کردن نیست.

کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد چقدر در کاهش هزینه‌ها موثر است؟

تا چند سال پیش که هنوز جمعیت سگ‌های ولگرد در کشور انقدر زیاد نشده بود، آماری که انسیتو پاستور به عنوان مرجع رسمی هاری در کشور می‌داد، بیش از 100 هزار گزش توسط سگ‌ها بود. این آمار برای گزش‌هایی بود که به مراکز بهداشت مراجعه می‌کنند و در بسیاری موارد مراجعه نمی‌کنند.

زمانی که گزش اتفاق می‌افتد، فرد به مرکز بهداشت مراجعه کرده و می‌داند که باید واکسن‌های هاری و کزاز را دریافت کند. هزینه‌ای که انستیتو پاستور برای هر گزش ثبت می‌کند، برای هر واکسن بین 5 تا 7 یورو است و اگر نیاز به تزریق موارد دیگر هم باشد به 30 تا 40 یورو می‌رسد! اگر این هزینه پایه 5 تا 7 یورو را در مبلغ بیش از 100 هزار گزش ضرب کنیم، هزینه بسیار گزافی را به کشورمان تحمیل می‌کند؛ در صورتی که می‌تواند با روش درست، این هزینه را کاهش داد.

متاسفانه آمار گزش در سال گذشته به بیش از 400 هزار رسیده بود که دلیل آن هم افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد بود؛ (هزینه صرفاً واکسیناسیون هاری این تعداد گزش در کشورمان حدود 200 میلیارد تومان در سال می‌شود!)

جدای از بحث سگ‌های ولگرد، درخصوص سگ‌های صاحب‌دار نیز مشکلات زیادی در کشور وجود دارد و این درحالی است که می‌بینیم در کشورهای پیشرفته، قوانین سفت و سختی را برای سگ‌گردانی و نگهداری سگ دارند؛ چرا کشور ما در مسئله قانون‌گذاری نیز اقدامی نکرده است؟

تا زمانی که ما نتوانیم سگ‌های ولگرد را کنترل کنیم برای سگ‌های صاحب‌دار هم نمی‌توانیم قوانینی وضع کنیم! زمانی که این همه سگ بیمار در کشور داریم، نمی‌توانیم به صاحب سگ بگویید که سگش را واکسینه کند و با قلاده بگرداند و اگر سگش در خیابان کسی را گاز گرفت، هزینه درمان و واکسیناسیون آن شخص را تمام و کمال بپردازد.

در واقع پیش‌شرط قانون‌گذاری برای سگ‌های صاحب‌دار این است که ابتدا سگ‌های ولگرد را کنترل کنیم. نگهداری گربه و سایر حیوانات مُجازی که قابلیت حیوان خانگی شدن دارند نیز نیاز به قوانین دارند.  متاسفانه در حال حاضر نه کنترلی روی سگ‌های ولگرد و نه قوانینی برای سگ‌های صاحب‌دار داریم.

باید به صاحب سگ بگوییم که سالی یک بار سگش را برابر بیماری هاری واکسیناسیون کند، هر 6 ماه ضد انگل بزند و تردد سگ بدون قلاده و بدون همراه داشتن کیسه مدفوع نیز باید ممنوع شود. صاحب سگ‌ باید برای حیوانش شناسنامه بهداشتی داشته باشد و تنها در صورتی که این شناسنامه را داشته باشند و فقط  با قلاده می‌توانند در پارک‌هایی که شهرداری مشخص کرده است سگ‌گردان کنند.

از ممنوعیت سگ‌گردانی بدون قلاده در آلمان تا حمل اجباری کیسه مدفوع سگ!

در کشورهای جهان اول، کیسه مدفوع اجباری است چرا که مدفوع سگ یک «بمب بیولوژیک» از انواع ویروس‌ها، میکروب‌ها و تخم انگل‌هایی است که اغلب آنها قابلیت انتقال به انسان را هم دارند

اگر صاحب سگ اجازه دهد که سگش در کنار خیابان یا در پارک مدفوع کند و آن را جمع نکند، سلامت جامعه را تهدید کرده و در همه کشورهای پیشرفته این شخص با مبالغ سنگین جریمه می‌شود. متاسفانه در کشور ما قانونی در این زمینه نیست و خیلی ضروری است که هرچه سریع‌تر قانونمند شود.

در کشوری که برای نگهداری سگ قانون دارد، حتی بعضی از نژادهای سگ را اصلاً نمی‌شود نگهداری کرد چرا که آن نژادها آسیب‌های خیلی جدی به انسان می‌زنند و مواردی از قتل انسان توسط آنها ثبت شده است. متاسفانه ما این قانون را نداریم و هر کسی می‌تواند هر نژادی که بخواهد را بیاورد، صاحبش شود و از آن نگهداری کند.

نظر شما درباره غذارسانی؟

غذارسانی به سگهای ولگرد در هیچ کشوری مجاز نیست و اگر انجام شود، دفعه اول برای آن جریمه مالی و دفعات بعد به جرم تهدید بهداشت جامعه شخص دستگیر می‌شود

مادامی که بخواهیم غذارسانی و عدم مدیریت صحیح پسماند‌ها را داشته باشیم، باید منتظر انفجار جمعیت سگ‌های ولگرد باشیم.

 

انتشار یافته: ۵۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
نقیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
4
23
عالی و کامل
سپاس
علی
|
United States of America
|
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
5
4
دامپزشک متخصص حیات وحش متاسفانه در ایران نداریم که دو بار ذکر شده است، لطفا دقیق نوشته شود.
پاسخ ها
دهرویه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۲
دکتر مرعشی عزیز متخصص هستند و سالها ست که در دفتر حیات وحش محیط زیست در حال فعالیت هستن. اگر یک روز رشته تخصصی حیات وحش ایجاد شود. ایشان قطعا یکی از بهترین اساتید این رشته خواهند بود
فاطمه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
دامپزشک حیات وحش داریم و ایشون یکی از آنها هستند . کجا داریم خارج؟؟؟؟ما در ایران به لطف الهی و در سایه ی جمهوری اسلامی خیلی چیزها داریم که به چشم شما سیاه نما گران دیده نمی شود .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
4
12
جلوی همین غذارسانی به هرشکل چه جریمه و چه برخورد و هدایت فرهنگی گرفته بشه قول میدم تو دو سال جمعیت سگهای بلاصاحب نصف میشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
لطفاً آمار، و قول و قرار کتره‌ای نده! با کدام حساب و کتاب و ضرب و تقسیم قول دادی جمعیت سگ‌های ولگرد با غذا ندادن بعد دو سال نصف خواد شد؟!
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
5
11
کاملا درسته سگهای بلاصاحب در تمام دنیا جمع اوری میشن به سرپرست منتقل میشن عقیم سازی دردی را درمان نمیکنه در این موقعیت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
5
14
واقعا درستش همینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
4
15
منم موافقم
دیگه به نقطه‌ای رسیدیم که تنها راه معدوم سازی هست
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
12
1
یه بار زحمت بکش از خودت سوال کن چرا به این نقطه رسیدیم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
19
5
لطفا برای اثبات ادعای خود لیستی در حد ۱۰ ویروس ۱۰ باکتری و ۱۰ انگل قابل انتقال از مدفوع سگ ( بمب بیولوژیک؟؟؟؟!!!!) بنویسید نیازی به ۱۰۰ و ۵۰۰ و ۱۰۰۰ تا نیست
............. مدرک تخصص حیات وحش را کجا گرفتید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
همه ویروس و باکتریها از راه ادرار و مدفوع دفع میشوند مثلا پاروویروس
اما همه قابل انتقال به انسان نیستن
اما برای سایر سگها یا سایر حیوانات بیماریزا هستند
انگلها اما خیلی زیادند برو خودت مطالعه کن
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
ناشناس جان ده تا نام ببر حاشیه نرو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
در درجه اول آلودگی انگلی مهمه که از ده خیلی بیشتره بعدش آلودگی باکتریایی مثل اکلای، استاف، سالمونلا، یرسینیا، کمپیلوباکتر، مایکوباکتریوم، بروسلا کنیس و 4 تا سویه لپتوسپیروز میشه 11 تا.
پاروویروس و دیستمپر و آنفلوآنزا ، نوروویروس ، کرونا ویروس ، هپاتیت عفونی و هرپس ویروس هم مهم هستند
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
ناشناس 22:24 سلام...از ناشناس جان 22:20 تا به امروز اطلاعات موثقی در دست نداریم...خواهشا انگها رو دیگه نام نبر...خونوادش نگرانشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
تو خودت دکتراتو از کجا گرفتی که نمیدونی تعداد مهم نیس و حجم آلودگی مهم است
همون یکی انگل فاسیولا فاتحه سلامت کشور رو میخونه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
ویروس های آنفولانزا و نیوکاسل که برای مرغداری ها فاجعه آفرین هستند هم از سگ جدا شذه اند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
آخه عقل کل مدرکت نکنه مثل ایشون مشکوکه مواردی که نام بردی بیماری های سگ هستند انسان به دیستمپر و پتروا سگ مبتلا میشه؟
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
اتفاقا کامنت 19:32 رو برای عقل کلی مثل شما گذاشتم
مگر فقط باید باعث آلودگی انسان بشه
آقای دکتر گفتند
" از انواع ویروس‌ها، میکروب‌ها و تخم انگل‌هایی است که اغلب آنها قابلیت انتقال به انسان را هم دارند. "
دقت کن اغلب نه همه
ضمن اینکه دیستمپر قابلیت انتقال به گربه سانان وحشی را هم دارد و یکی از دلایل کاهش چشمگیر جمعیت گربه سانان علاوه بر شکارشان توسط سگهای ولگرد، ابتلا به دیستمپر است
در مورد پاروا هم که دیگه همه میدونن یک تماس کوچک سگ خانگی با اسهال سگ مبتلا باعث انتقال بیماری میشود
در کل متاسفم برای کوته بینی شما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
8
10
غذارسانی به سگهای ولگرد در هیچ کشوری مجاز نیست و اگر انجام شود، دفعه اول برای آن جریمه مالی و دفعات بعد به جرم تهدید بهداشت جامعه شخص دستگیر می‌شود!

یک سفر استانبول بروید جهانگردی خوبه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
شما برو
چون مجلس ترکیه قوانین جدیدی تصویب کرده
فاطمه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
از کی تا حالا ترکیه با ان وضعیت اسفناکش شده خارج ؟؟؟ حتما از اونوقتی که پاتوق شما شده ... ترکیه هیچس نیست ‌
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
19
3
جناب دکتر مدفوع سگ نسب به مدفوع کبوتر فشفشه بیولوژیک هم نیست
اون جایی که به شما تخصص حیات وحش دادند توصیه نکردن کبوتران بی صاحب را از کره زمین حذف کنیم؟
پاسخ ها
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
کسی نگفت بخاطر آلودگی مدفوع، سگها حذف شوند
آقای دکتر فرمودند صاحبان سگها کیسه جمع آوری مدفوع داشته باشند و در مورد سگهای ولگرد بخاطر آلودگی شدید انگلی از ژیاردیا و اکینوکوکوس گرفته تا کرم شلاقی و قلاب‌دار و فاسیولا و هزارتا انگل دیگه و آلودگی های باکتریایی مثل انتروباکترها و شاخص‌های مدفوعی مثل اکلای و سالمونلا و خیلی از عوامل دیگه که باعث گاستروانتریت میشن و حتی عوامل سل و بروسلوز، حامیان سگها لطف کنند مدفوع سگهای ولگرد رو از پارکها و معابر جمع کنند و در غیر این صورت مسلما جمع آوری خود سگهای ولگرد تنها گزینه است
ضمنا آلودگی مدفوع کبوتر بیشتر کریپتوکوکوزیس، هیستوپلاسموز و پسیتاکوزیس است که با تنفس در محیط های بسته ایجاد میشه و علاوه بر اون کبوتر به انسان حمله نمیکنه و عامل هاری نیست
بنابراین اصلأ قابل مقایسه با خطرات ناشی از پرسه زدن آزادانه سگها نیست پس الکی سفسطه نکنید
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۹:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
16
8
شما مدعی هستین سگ مبتلا به دمودکس معمولا بی علامت ست و با یک نوازش ممکن ست به انسان منتقل شود . عجب بر شما؟
متخصص حیات وحش هم نکته عجیب دیگه صحبت شماست
و از آن بدتر استفاده از واژه هایی که جای بسی تامل دارند .
دوست عزیز گویا شما با موج خاصی حرکت میکنید و همه مدعی هستین دامپزشک حیات وحش هستین و تقریبا مطالبتون رو از روی هم کپی میکنید .
پاسخ ها
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
جرب سگ و گربه معمولاً اختصاصی است و به انسان منتقل نمی‌شود
البته در صورت ابتلا سگ ممکن است در زمان معاینه یا لمس و نوازش به صورت مکانیکی به لباس یا بدن انسان بچسبد و در مناطقی مثل زیر کمربند یا .. پنهان شوند ولی با تعویض لباس و شستشو کاملا برطرف می‌شود
البته در حد یک تماس کوتاه و احتمالا بروز حساسیت شاید مشاهده جوش بعید نباشد
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
منظور از شستشو هم شستشوی لباس و هم حمام است
بعد حمام معمولا خطر جرب حیوانی برطرف میشود
اما علایم آلرژیک مثل جوش ممکنه تا مدتی باقی بماند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
13
5
خانم آزاده مختاری هم با ادعای دامپزشک حیات وحش بودن مطلب مشابه شما رو منتشر کردند . دقیقا چه هدفی رو دنبال میکنید و از کجا شارژ میشوید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
هر آآدم عاقلی متوجه درست بودن این صخبتها میشه
فاطمه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
.................... حقیقت یکی است و اگر صحبت های دو متخصص یکی باشد جای تعجب نیست جای تعجب در این است که افرادی چون شما به خود اجازه می دهید در موردی که در تخصصتان نیست نظر بدهید فقط چون روحیات پروانه ای دارید و دوست ندارید سگ ها اوف بشوند .
دکتر مهدی عباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
5
15
دکتر سیدمحمود قاضی مرعشی دوست و همکلاسی عزیزم موفق و پیروز باشید. همه حرفهایش درسته این وضعیت ادامه پیدا کنه سگ های ولگرد آسیب جدی و جبران ناشدنی به حیات وحش وارد میکنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
ایشون دیدگاه مذهبی داره نه علمی
............
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
الان کجای بحث مذهبی بود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
3
15
گاهی افراد مالک سگ بقدری گستاخ و وقیح و خودخواه هستند که حقوق بقیه مردم که تمایلی به نگهداری سگ ندارند را در پارک و خیابان و فضاهای عمومی پایمال کرده و بی احترامی هم می کنند. اول باید با مالک سگ برخورد شود بعد با سگ. چرا که بیشتر مواقع مالک سگ به مردم حمله می کنه نه سگ. خرد آرزو می کنم برای همه مردم و خودم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
2
14
در این مورد بیشتر باید از متخصصین روانشناس و روانپزشک کمک گرفت و اقدام به حل مشکلات اشخاصی کرد که اقدام به غذادهی سگ های ولگرد میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
3
6
بله کاملا درست فرمودند، گر چه در تعداد کمی از شهرها فقط اجرا شده و در بقیه کشور نه پناهگاهی وجود دارد و نه اخته کردن سگ های بلاصاحب انجام می شود.بهترین روش مبارزه معدوم سازی سگهای بدون صاحب است که قبلا (تا حدود 7 الی 8 سال پیش ) انجام می شده
بی نام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۱
7
1
آقای دکتر از اسلحه گرم هم استفاه میشه جهت کشتن سگها. اطلاع ندارید آدرس بدم خدمتتون راه دوری هم نیست همین استان تهران. خدارو شکر سگهای بی صاحب هستند تا عده ای هم متخصص بشنو عرض اندام کنند و عده ای هم موج سواری مثل خانووم ..........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۱
دقیقا با علت توضیح دهید بجای اینکه مثل لاتهای چاله میدان خاطره تعریف کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۱
اگه بود تا حالا هزار بار فیلمشو توی فضای مجازی پخش کرده بودین و کلی اشک تمساح ریخته بودین و کلی صدقه جمع کرده بودین
بی نام
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۳
بله به دستور دادستان همچنان کشتار انجام میشه جناب از همه جا بیخبر! و هر وقت دامپزشک متخصص حیات وحشتون مدرک تخصص رو کردند منم توضیح میدم. در ضمن عباراتی که توصیف خودتون هست رو به بقیه نسبت ندید.
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۳
اتفاقا دکتر نقیبی هم تا جایی که من اطلاع دارم باید متخصص باشند
بی نام عزیز فکر می‌کنی شما با این کامنت چی شدید؟
..........
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۳
خدای من مطمئن شدم که شما کلا بیسواد هستی
وقتی به دستور دادستان انجام شده پس حتما آن سگها یک مرضی داشتند که برای جامعه خطرناک بوده
دادستان که راه نمیوفته تو خیابون سگ بکشه

در ضمن علت کشتار رو توضیح دادی خودت خبر نداری خخخخ
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۲
2
8
اینقدر بحث نداره. سگها به یک آفت تبدیل شدن و باید کنترل بشن. یوتونایز یکی از مهمترین روشهاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۳
1
7
قدم اول برای حل کردن معضل سگهای ولگرد، تصویب قوانین بازدارند و برخورد جدی با مافیای سگهای ولگرد است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۴
5
3
دمودكس رو كجاي دلمون بگذاريم و با اين تخصص هاي بي دانش چكار كنيم …
خيلي هم خوبه كه براي كنترل جمعيت سگ هاي ولگرد از پروتكل هاي دامپزشكي امريكايي استفاده بشه ، ولي چرا براي كنترل انفولانزا و تب برفكي و بروسلوز و … استفاده نشده كه صنعت دامپروري نابود نشه، تا حالا چند تا از بيماري هاي كه در امريكاي شمالي ريشه كن شده رو شما هم تونستيد ريشه كن كنيد!؟. چرا مثل امريكا براي مجوز درمان گرفتن دامپزشكها آزمون برگذار نميشه كه هر فردي در ايران كه صرفاً در دانشگاه رشته دامپزشكي خونده با خريد امتياز از نظام بتونه درمانگر و تصميم گيرنده بشه كه شاهد همچين اظهارات غير علمي نباشيم؟؟؟ككدوم پروژه عقيم سازي رو اين همكار متخصص طيورمون دارن مطرح ميكنن، پروژه هايي مثل كهريزك ؟؟؟ تركيه فقط به ايشون گفته ناموفق بوده؟؟
پاسخ ها
فاطمه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
چون بروسلوز و انفولانزاد در حیطه ی دامپزشکی است و به محیط زیست ربط چندانی ندارد ‌
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۰
0
1
شهرداری ها بزرگترین عامل گسترش این بحران هست.
درآمد زا هست بازی با این حیوانات زبان بسته.
عده ای سودجو هم با تحریک احساسات مردم پول های هنگفت به جیب می زنند.
بازرسی کل کشور باید از شهرداری ها بازخواست کنه.
این موضوع به زودی بحران ملی خواهد شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
1
1
نظر ایشون درسته.
از سالها پیش من لاین مطلب را در جلسات مختلف گفتم. ولی برخی کسانی که فانتزی فکر میکنند با عنوان خقوق حیوانات، مخالفت میکنند.پ
باید واقع بین بود تا مشکلات حل شود.
سگی که قرار نیست توسط یک صاحب نگهداری شود چرا در جامعه نگهداری شد؟ حتی اگر عقیم شود...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
0
0
یک قانون تصویب بشه که این حامیان صدقه گیر رو دستشون رو کوتاه کنه وضعیت این سگ های بلاصاحب هم مشخص میشه
الان حامیا بیشتر از این سگها به افرادی که شاکی میشن پرخاش میکنن
نوشین
|
Germany
|
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
0
آقای متخصص کجای کشور طرح cnvr اجرا میشه تو اگه اسمت متخصص هست چرا اطلاع نداری در کشور ما فقط سگها در زندانهای شهرداری دپو و کشته میشن آخه چرا به شماها اجازه دادن نظرهای کارشناسی داده می‌شود یکی از ۷۰۰ بیماری مشترک انسان و سگ به غیر از هاری را نام ببر؟؟؟؟؟؟
نظر شما
ادامه