کد خبر: ۸۰۱۶۰
تعداد نظرات: ۷ نظر
یک دامپزشک متخصص بیماری‌های داخلی حیوانات خانگی:
«دکتر امیر حسین لطفی» افزود: بیشتر علاقه جامعه پزشکی به درمان دام کوچک است چرا که درآمد بیشتری دارد و راحت‌تر است و این در حالیست که در بسیاری از روستا‌ها و شهرستان‌های کوچک هم دام بزرگ و هم دام کوچک بیشتری وجود دارد ...

حکیم مهر: یک دامپزشک متخصص داخلی حیوانات خانگی ضمن اشاره به اینکه صاحبان گاوداری‌ها و دامداری‌ها با مشکلات بسیاری مواجه هستند و از آنجایی که چندان نمی‌توانند برای دامشان هزینه کنند مراکز مجهز دامپزشکی برای دام‌های بزرگ ایجاد نشده است، گفت: کار دامپزشکی در بسیاری از روستا‌ها و شهرستان‌های کوچک پررونق از تهران است و سازمان دامپزشکی باید با طرح‌هایی دامپزشکان را به تاسیس مراکز درمانی حیوانات در این مناطق تشویق کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از  میزان، «دکتر امیر حسین لطفی» در آستانه روز دامپزشک درباره چالش‌های دامپزشکان گفت: دامپزشکی گسترده است و هر گروه از دامپزشکان چالش‌های مربوط به خود را دارند؛ آن دسته از دامپزشکانی که در کشتارگاه‌های دام و طیور فعالیت می‌کنند در معرض بیماری‌های قابل انتقال از حیوانات به انسان قرار دارند. گروه دیگر دامپزشکان نیز که مسئول فنی بسته بندی مرغ، گوشت و انواع خوراک دام هستند در زمینه دریافت حقوقشان با مشکلاتی مواجه هستند چرا که کارفرما حقوق این دامپزشکان را در اختیار سازمان قرار نمی‌دهد و مستقیم به حساب خودشان می‌ریزد و از این رو در بسیاری از موراد حقوق مصوب به این افراد پرداخت نمی‌شود.

وی ادامه داد: گروه دیگری از دامپزشکان که در زمینه دام کوچک فعالیت می‌کنند با این چالش مواجه هستند که شهرداری‌ها بسیار بر روی تابلو‌ها و مکان مطب حساس هستند. در گذشته اینگونه بود که اگر ملکی مسکونی بود و در جداگانه داشت و معارض نداشت مشکلی برای ایجاد کلینیک دامپزشکی در موردش وجودش نداشت اما در حال حاضر گفته می‌شود که کلینیک دامپزشکی باید سند اداری یا تجاری داشته باشد که این املاک قیمت بسیار بالایی دارند و به معضلی برای دامپزشکان دام‌های کوچک تبدیل شده است.

این دامپزشک متخصص داخلی حیوانات خانگی درباره تجهیزات دامپزشکی موجود در کشور بیان کرد: خوشبختانه طی ۱۰ سال اخیر تجهیزاتی نظیر سی تی اسکن و ام آر آی و همچنین مراکز درمانی برای دام‌های کوچک بروز شده و کشور ما از نظر تجهیزات درمانی برای دام‌های کوچک از بسیاری از کشور‌های همسایه بهتر است، البته هنوز جا دارد که بهتر شود و امکانات بهتری را داشته باشد، اما در مورد دام بزرگ معضلی که در سال‌های اخیر وجود دارد این است که با توجه به اینکه با خشکسالی مواجه هستیم و خشکسالی بر روی دام‌ها تاثیر مستقیم دارد صاحبان گاوداری‌ها و دامداری‌ها با مشکلات بسیاری مواجه هستند و از آنجایی که چندان نمی‌توانند برای دامشان هزینه کنند مراکز مجهز دامپزشکی برای دام‌های بزرگ ایجاد نشده است‌.

لطفی توضیح داد: دامپزشکان کمتر به حضور در بعضی از مناطق روستایی نظیر مناطق کوهستانی که صعب‌العبورند و در زندگی در آن مناطق دشوار است علاقه‌مندند و بیشتر علاقه جامعه پزشکی به درمان دام کوچک است چرا که درآمد بیشتری دارد و راحت‌تر است و این در حالیست که در بسیاری از روستا‌ها و شهرستان‌های کوچک هم دام بزرگ و هم دام کوچک بیشتری وجود دارد و کار دامپزشکی در این مراکز بسیار پررونق از تهران است، سازمان دامپزشکی باید با طرح‌هایی به این مسئله کمک و دامپزشکان را به تاسیس مراکز درمانی حیوانات در این مناطق تشویق کند.

وی افزود: دامپزشکان حدود ۶ تا ۷ سال تحصیل می‌کنند و دامپزشکان متخصص نیز ۴ سال در دوره تخصص تحصیل می‌کنند اما در مقایسه با پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان درآمد بسیار پایین‌تری دارند، برای رفع این مسئله باید در مورد دامپزشکی فرهنگ‌سازی صورت گیرد و ظرفیت دانشگاه‌های دامپزشکی تا حدی کاهش یابد.

 

انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
0
3
آزموده را آزمودن خطاست.
در گذشته دامپزشکان در فارمها فعالیت میکردند و وضعیت دامپروری و عملکرد دامپزشکان در دامداریها خوب بود ولی آنقدر توسط اقشار مختلف از برخی دامدارها تا سازمانها ایرادات بنی اسرائیلی از دامپزشکان گرفتند تا دامپزشکان نسل جوان به سمت حیوانات خانگی رفتند و نسل قبل هم دیگر در دامداریها کار نمیکنند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
3
7
کلینیکتون رو جمع کنین دکتر برین مناطق روستایی واستون فکر کنم بهتره!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
حرف حق
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
0
6
از روستا ومردم فقیر چیزی عاید دامپزشک نمیشه جز رنج وعذاب ناشی از نداری وفقر مردم و میشی سنگ صبور دامدار سنتی وروستایی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
0
2
روز دامپزشکی بر تمام دامپزشکان عزیز مبارک باد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
0
9
ربه نظر می‌رسد این دوست مان با سخنرانی‌های زیبا و مرتب خود از اتاق لوکس کلینیک حیوانات خانگی، نسیم خنک کولر را حس می‌کنند و از دوردست‌ها برای دامپزشکان مناطق روستایی نسخه می‌پیچند. سوال اینجاست: چرا ایشان که این‌قدر به حضور دامپزشکان در مناطق صعب‌العبور اعتقاد دارند، خودشان برای این کار پیش‌قدم نمی‌شوند؟ همه می‌دانند که بالاترین درآمد و کمترین هزینه‌ها در بخش درمان دام‌های کوچک است، چون مشتریانی دارید که حتی حاضرند برای سرفه کردن گربه‌شان هم MRI بگیرند! اما دامپزشکان واقعی آنهایی هستند که با سخت‌ترین شرایط در روستاها و مناطق دورافتاده مشغول به کارند. خطری که این افراد را تهدید می‌کند، از تصادف در جاده گرفته تا شاخ و لگد دام‌ها، فقط بخشی از داستان است. تازه، گاز گرفتگی و هزار مشکل دیگر را هم نادیده بگیریم!

سوال دیگر این است که چرا سایت حکیم مهر برای چنین موضوع حساسی سراغ فردی رفته که در لوکس‌ترین بخش دامپزشکی فعالیت می‌کند؟ چرا از کسانی که در دل مشکلات واقعی دامپزشکان هستند، نظرخواهی نکرده‌اند؟ کسانی که زیر آفتاب سوزان و در بدترین شرایط کار می‌کنند، کجا و دکترهایی که در مطب‌های شیک تهران مشغول حیوانات خانگی هستند، کجا؟ این افراد درکی از مشکلات غالب دامپزشکان ندارند و تنها دغدغه‌شان سند اداری برای مطبشان است! اگر واقعاً قرار است سازمان دامپزشکی تشویقی برای دامپزشکان مناطق روستایی ایجاد کند، بهتر است از کسانی که واقعاً در این مسیر قدم گذاشته‌اند، شروع کند، نه کسانی که در حاشیه امن شهرها نشسته‌اند و از پشت شیشه‌های دودی ماشین‌هایشان، جاده‌های روستایی را نگاه می‌کنند.
دکترلطفی
|
Japan
|
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
0
0
اولا اگر اینیستای بنده را مشاهده بفرمایید میبینید با وجود تخصص داخلی دام کوچک بنده در روستاهای شهرستان نایین واصفهان هرماه برای ویزیت میرم ومناطق کوهستانی با چندین ساعت کوهپیمایی میرم که هیچ دامپزشکی پا نمیزاره پس زود قضاوت نکنید دوما در این مصاحبه گفته شد عزیزانی که تازه درسشون تموم میشه بعضی نقاط، کشور پتانسیل کارهست...
نظر شما
ادامه