کد خبر: ۸۰۲۶۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: یک دام‍‍‍‍‍‍‍‍پزشک و متخصص حیات وحش ضمن اشاره به اینکه حیوانات ولگرد نظیر سگ‌های ولگرد و موش‌ها می‌توانند منبع سالک باشند، اما اصل منشا این بیماری گونه خاصی از پشه‌ها به نام پشه خاکی است، گفت: لازم است در کشور ما به صورت قانومند فهرستی از حیواناتی که خطر بیماری زایی برای انسان ندارند، امکان نگهداری از آن‌ها مشکل زیست محیطی ایجاد نمی‌کند، تبدیل به گونه مهاجم نمی‌شوند، قاچاق نیستند و از طبیعت برداشت نشدند، ایجاد شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از میزان، «دکتر ایمان معماریان» دام‍‍‍‍‍‍‍‍پزشک و متخصص حیات وحش بیان کرد: سالک به لیشمانیاز پوستی گفته می‌شود. لیشمانیاز احشایی نیز داریم که بیشتر در کودکان زیر ۵ سال بروز پیدا می‌کند و می‌تواند کشنده و بسیار خطرناک‌تر از نوع پوستی آن باشد. حیوانات خانگی منشا این بیماری نیستند البته حیوانات ولگرد نظیر سگ‌های ولگرد و موش‌ها می‌توانند منبع سالک باشند، اما اصل منشا این بیماری گونه خاصی از پشه‌ها به نام پشه خاکی است که انواع مختلف آن لیشمانیاز‌های مختلفی را انتقال می‌دهند و افزایش آن‌ها می‌تواند سبب افزایش شیوع این بیماری شود.

تنها حیوانات خاصی می‌توانند به عنوان حیوان خانگی نگهداری شوند

وی ضمن اشاره به اینکه تنها حیوانات خاصی که بیماری‌های مشترکش با انسان قابل کنترل، پیشگیری و درمان است می‌توانند به عنوان حیوان خانگی نگهداری شوند، ادامه داد: حیوانات خانگی حتما باید تحت نظر دامپزشک باشند، به موقع واکسینه شوند، مواد غذایی مناسبی که دامپزشک توصیه می‌کند را مورد استفاده قرار دهند، با حیوانات ولگرد در ارتباط نباشند و حتما همراه با صاحبشان از خانه بیرون بروند.

این دام‍‍‍‍‍‍‍‍پزشک و متخصص حیات وحش افزود: اگر افرادی که حیوان خانگی دارند این نکات را رعایت نکنند در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های مشترک بین انسان حیوان از جمله بیماری‌های انگلی گوارشی و پوستی، کک و کنه و بیماری‌های خطرناکی نظیر هاری قرار دارند. افراد باید از ارتباط با حیوانات ولگرد و حیواناتی که مدیریت بهداشتی روی آن‎‌ها صورت نگرفته خودداری کنند.

 نباید به حیوانات ولگرد نزدیک شویم و آن‌ها را لمس کنیم

وی با تاکید بر اینکه نباید به حیوانات ولگرد نزدیک شویم و آن‌ها را لمس کنیم، بیان کرد: همچنین پسماند‌ها باید به گونه‌ای مدیریت شود که در دسترس حیوانات ولگرد قرار نگیرد. مدیریت طبیعت حیوانات و نبودن آن‌ها در محیط‌هایی که انسان‌ها هستند باید توسط سازمان‌های دولتی انجام شود که متاسفانه فعلا برنامه جامعی در این مورد وجود ندارد.

معماریان در مورد نگهداری بعضی از گونه‌های خاص نظیر خزندگان توضیح داد: این اقدام هم می‌تواند برای افراد و هم برای طبیعت مشکل ایجاد کند. لازم است در کشور ما به صورت قانومند فهرستی از حیواناتی که خطر بیماری‌زایی برای انسان ندارند، امکان نگهداری از آن‌ها مشکل زیست محیطی ایجاد نمی‌کند، تبدیل به گونه مهاجم نمی‌شوند، قاچاق نیستند و از طبیعت برداشت نشده‌اند ایجاد شود تا افرادی که قصد نگهداری از حیوان خانگی را دارند به سراغ حیواناتی که نگهداری از آن‌ها می‌تواند هم برای خودشان و هم برای طبیعت مخاطره‌های جدی داشته باشد، نروند.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۱
0
2
عزیز پشه منبع نیست ناقل است خواهشاً یکم مطالعه کنید بعد مطلب بنویسید
لیشمانیوز احشایی فقط برای کودکان زیر 5 سال نیست و همه افراد با نقص ایمنی یا مبتلا به سرطان یا تحت پیوند عضو ممکن است مبتلا شوند
حیوانات خانگی اونوقت چطور نمیتونن منشا بیماری باشند؟
لیشمانیوز واکسن دارد؟؟؟
همراه صاحبشان بروند بیرون مورد گزش پشه قرار نمیگیرند؟
اونها هم در معرض نیش پشه هستند و ممکنه مبتلا و ناقل شوند
ضمن اینکه با تماس و گزش حین نزاع هم بیماری بین دو سگ منتقل میشود
نظر شما
ادامه