کد خبر: ۸۰۵۱۸
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
رئیس نظام دامپزشکی استان گلستان:
«دکتر علیرضا یوسفی» افزوده است: فعالیت تشخیصی آزمایشگاهی در مجتمع‌های درمانی و درمانگاه‌ها فقط محدود به یک میکروسکوپ نمونه مستقیم و رنگ‌آمیزی به جهت کمک در تشخیص می‌باشد ...

حکیم مهر: رئیس نظام دامپزشکی استان گلستان در نامه‌ای به مراکز درمانی دامپزشکی دارای پروانه درمانگاه عمومی، اختصاصی و مجتمع درمانی دامپزشکی، فعالیت تشخیصی آزمایشگاهی در این مراکز را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش حکیم مهر، «دکتر علیرضا یوسفی» در این نامه تاکید نموده است: فعالیت تشخیصی آزمایشگاهی در مجتمع‌های درمانی و درمانگاه‌ها ممنوع بوده و فقط محدود به یک میکروسکوپ نمونه مستقیم و رنگ‌آمیزی به جهت کمک در تشخیص می‌باشد.

وی افزوده است: خواهشمند است طبق دستورالعمل‌های موجود، از تبلیغ فعالیتهای آزمایشگاهی در فضای مجازی و محل فعالیت خود خودداری نموده از هیچگونه تجهیزات آزمایشگاهی در محل کار خود نصب و استفاده ننمایید و هیچ‌گونه جواب آزمایشی را در سربرگ درمانگاه و یا مجتمع درمانی خود چاپ ننمایید و نمونه‌های آزمایشگاهی را به آزمایشگاههای معتبر سطح استان ارجاع نمایید.

رئیس نظام دامپزشکی استان گلستان تصریح نموده است: این موضوع مورد پیگیری و تاکید شدید اداره کل دامپزشکی استان بوده و ممکن است در بازرسی‌های به عمل آمده از مراکز نامبرده، مورد توجه قرار گرفته و اقدامات قانونی به عمل آید.

 

 

انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
دکتر وحید عطارد
|
United States of America
|
۲۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
1
5
با سلام ، پس چرا مجوز با نام درمانگاه و‌مجتمع درمانی صادر میشود ؟؟ بهتر نیست تغییر نام به مطب داده شود ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
با سلام و احترام به دکتر عطارد،
نکته‌ای که مطرح کرده‌اید کاملاً صحیح است و واقعاً جای تأمل دارد که چرا مجوزها با عنوان «درمانگاه» و «مجتمع درمانی» صادر می‌شوند، در حالی که باید تنها مجوز مطب صادر شود. متأسفانه، افرادی برای بخش خصوصی تصمیم می‌گیرند که نه تنها هیچ تجربه‌ای در این زمینه ندارند و حتی از دور هم با چالش‌ها و نیازهای آن آشنا نیستند.
به عنوان نمونه، در یکی از مجتمع‌های شهر ما، همکار کلینیسینی با استفاده از یک میکروسکوپ معمولی، سویه ویروس تب برفکی را تشخیص می‌داد و برای این کار از دامدار بیچاره هزینه دریافت می‌کرد. این موضوع به وضوح غیرممکن است و جناب دکتر عطارد با توجه به تجربیاتی که در زمینه بیماری تب برفکی دارند خوب می دانند که چنین چیزی کاری چه فاجعه بزرگی است. شاید جناب دکتر یوسفی با توجه به موارد مشابه، به منظور پیشگیری از چنین مشکلاتی و حفظ اعتبار دامپزشکی، این نامه را نوشته‌اند.
در دنیای تخصصی، بهتر است هر بخش به یک مجموعه مجزا و متخصص واگذار شود. کار آزمایشگاهی باید در آزمایشگاه‌ها انجام شود، درمان در درمانگاه‌ها، و واکسیناسیون در مراکز واکسیناسیون و دارو در داروخانه. این تقسیم کار به افراد این امکان را می‌دهد که در زمینه‌های خاص، تجربه و مهارت‌های لازم را کسب کنند و به شکل مؤثرتری به جامعه دامپزشکی و دامپروری خدمت کنند.
متأسفانه، وقتی که آزمایشگاه و درمان تحت مدیریت یک نفر باشد، احتمالاً جواب‌های آزمایشگاهی بر اساس منافع شخصی ارائه می‌شوند و نه واقعیت‌های علمی. وقتی درمان و پیشگیری (واکسن) نیز در دست یک نفر باشد، ممکن است واکسن‌ها به شکل گزینشی تجویز شوند تا به درآمد بخش درمان آسیب نرسانند. همچنین، احتمالاً ملاحظاتی برای توزیع داروی مناسب وجود خواهد داشت، مانند انتخاب داروهایی که سود بیشتری دارند یا نزدیک‌ترین تاریخ انقضا را دارند.
اختراع عنوان «مجتمع درمانی» توسط سازمان نظام دامپزشکی و واگذاری تمامی امور درمان و واکسن و دارو و آزمایشگاه به یک دکتر دامپزشک به همراه یک دکتر دامپزشک صوری، می‌تواند به نابودی دامپزشکی بینجامد. متأسفانه، این روند به گونه‌ای پیش می‌رود که یک نفر مجوز مجتمع را دریافت می‌کند و نام چند دکتر دامپزشک دیگر را به عنوان همکار ثبت می‌کند، در حالی که این افراد عملاً هیچ فعالیتی در آن مجموعه ندارند و تنها به صورت صوری حضور دارند. این وضعیت به وضوح دامپزشکی را به ابتذال می‌کشاند و نیازمند اصلاح جدی است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
منظور جناب دکتر عطارد گرامی بسیار واضح و بسیار ساده برای درک شدن است و هر نوع اما و اگری نشانه غرضی به غیر از اصول عقلی و علمی است .
تمام دستورالعملهای صادره در دامپزشکی باید دارای وجاهت علمی صرف بوده و به هر نحو ممکن باید به گونه ای وضع شوند تا در اسرع وقت و بدون معطلی ،موجب سهولت در دسترسی به خدمات کامل دامپزشکی به صورت سالم و دقیق و با کیفیت و استاندارد و موثر گردد.
به همین دلیل در دامپزشکی ما اصطلاح مطب عملا نمیتوانیم داشته باشیم چون چنین سطحی ، قادر به ارائه خدماتی لازم و صحیح نیست.
درمان موثر و درست هم بدون تشخیص دقیق بی معنی است و تشخیص دقیق ، بدون امکانات کافی هم غیر ممکن است و زمان در درمان هم بسیار دارای اهمیت هست ،بخصوص در موارد اضطراری .
جابجایی دام ، از هر نوع آن هم خود معضلی است . لذا اجتماع خدمات در یک مکان در حد یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای خدمات دامپزشکی است .
مسئولیت تشخیص و در نهایت نتیجه درمان فقط با درمان کننده است . او است که باید در نهایت پاسخگوی نتایج باشد . بنابر این منطقی است که تمام مراحل تشخیص و درمان و حتی پیشگیری و بهداشت دام نیز تحت مدیریت واحد یک دامپزشک و مسئول نهایی باشد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
و باید خاطر نشان بود که مجتمع درمانی ابتکار نظام دامپزشکی نبوده و تحت سیاستها کلی و دستورالعملهای صادره از طرف سازمان دامپزشکی توسط نظام دامپزشکی اجرا می گردد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
1
3
خسته نشدید از اینهمه کلی گویی بدون هیچ نظارتی
دانشجویان دامپزشکی از سال اول تا سال اخر دارند در بیمارستانها و کلینیک های دامپزشکی کار میکنند بدون اینکه هیچ نظارت و ممانعتی بر کارشون باشه نظام دامپزشکی با کدوم نیرو و امکانات قراره بر کار اینها نظارت کنه یه صدور مجوز و تمدید در سامانه سه ماه زمان می بره ….
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
1
0
بسیار کار عالی است اتفاقا ، چون هر مطب برای خودش ی بخش ازمایشگاهی زده و داره روش مانور میده و تبلیغ میکنه و پول جمع میکنه . اگه ی جوری بشه که همه مجبور بشن نمونه هاشونو بفرستن ازمایشگاه معتبر سطح استان ان وقت همه نون سوادشونو میخورن ن نون تجهیزاتشونو . یکی از چیزهایی که خیلی از مطب ها روش مانور میدن بخش رادیولوژی است اگه جوری بشه که همه مجبور بشن کیساشونو بقرستن به یک مرکز رادیولوژی معتبر ان موقغ کسی تبلیغ رادیولوژیشو نمیخوره . البته این موضوع باید از سمت اداره کل پیگیری بشه چون رییس نظام خیلی نمیتونه مانور بده چون دور بعد به رای همین اعضا نیاز داره . ولی حرکت پسندیده ای است .
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
می دونی چقدر طول می کشه تا جواب ها بیاد. بعد همون جا مریض رو می برن عمل می کنن جای دیگه اکسپایر میشه. چی میگی واسه خودت
ناشناس
|
France
|
۲۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
0
1
نظام دامپزشکی کشور به وضوح در صدور مجوز مجتمع‌های درمانی دچار سوءمدیریت و کم‌توجهی به اصول حرفه‌ای است. صدور مجوزهایی با عنوان «مجتمع درمانی» در حالی صورت می‌گیرد که تنها هدف آن‌ها سودجویی و افزایش درآمد است، نه ارتقاء کیفیت خدمات درمانی و آزمایشگاهی.

چطور ممکن است که یک دکتر دامپزشک به تنهایی مجوزی دریافت کند که شامل تمام فعالیت‌های درمانی، واکسن، دارو و آزمایشگاه می‌شود؟ این فرایند نه‌تنها به اعتبار حرفه‌ای دامپزشکی آسیب می‌زند، بلکه خطرات جدی برای سلامت دام و در نهایت انسان‌ها به همراه دارد. وقتی که یک فرد مجوز دارد تا تمام این مسئولیت‌ها را به عهده بگیرد، معلوم است که نتیجه‌اش چه خواهد بود: گسیختگی در ارائه خدمات، گزارش‌های نادرست و تصمیمات غیرعلمی.

در حقیقت، این مدل مدیریتی تنها به منافع شخصی و تجاری عده‌ای خاص می‌اندیشد و به مشکلات بنیادی موجود در جامعه دامپزشکی بی‌توجه است. وقتی که حتی در تشخیص یک بیماری ساده، نظارت و تخصص کافی وجود ندارد، چگونه می‌توان انتظار داشت که دامپزشکی کشور به سمت پیشرفت و ارتقاء حرکت کند؟

از سوی دیگر، این مجوزها باعث ایجاد دلسردی و نارضایتی در میان دامپزشکان واقعی و متعهد به حرفه خود می‌شود که تمام تلاششان را برای حفظ سلامت دام و افزایش کیفیت خدمات به کار می‌گیرند. در واقع، جامعه دامپزشکی نیازمند یک بازنگری جدی و اصلاحات اساسی است تا از بحران‌های موجود خارج شود و به جایگاه شایسته خود دست یابد.

در نهایت، اگر نظام دامپزشکی به این روند ادامه دهد، بعید نیست که شاهد افول دامپزشکی در کشور و نابودی اعتبار آن باشیم. ضرورت دارد که تصمیم‌گیرندگان به جای به حاشیه راندن اصول علمی و تخصصی، به تفکیک وظایف و تأکید بر تخصص‌های مربوطه توجه کنند. بدون شک، راهکارهای مقطعی و سطحی نمی‌تواند به مشکلات عمیق و ریشه‌ای جامعه دامپزشکی پاسخ دهد.
ناشناس
|
France
|
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
0
1
داستان صدور مجوز مجتمع های درمانی اخیر به یک کمدی تبدیل شده و توسط کارشناسانی تعریف شده که هیچ‌گونه درکی از واقعیت‌های میدانی ندارند. صدور مجوز مجتمع‌های درمانی تنها به عنوان یک شوخی تلخ در تاریخ دامپزشکی ثبت خواهد شد. در حالی که این سازمان به طور مداوم از دخالت بهره‌برداران در فرآیند تصمیم‌گیری‌ها دم می‌زند، با صدور مجوزهایی که تمامیت حرفه‌ای را زیر سوال می‌برد، عملاً نشان می‌دهد که این سخنان تنها یک ادعا و بی‌محتواست.

چطور ممکن است که به یک فرد، آن هم به یک دکتر دامپزشک، اجازه داده شود تا تمام امور درمانی، آزمایشگاهی و واکسن را تحت یک سقف اداره کند؟ آیا این افراد واقعا به سلامت دام و اعتبار دامپزشکی اهمیت می‌دهند .............؟ وقتی تصمیمات چنین غیرعلمی و غیرحرفه‌ای اتخاذ می‌شود، نتیجه‌اش چیزی جز نابودی اعتماد جامعه به این حرفه نخواهد بود.

این اقدام نه تنها نشان‌دهنده عدم درک صحیح از نیازهای واقعی جامعه دامپزشکی است، بلکه به وضوح ضعف‌های جدی در ساختار مدیریتی نظام دامپزشکی را نمایان می‌کند. اگر واقعاً به گفته‌های کارشناسان "OIE" توجه می‌شود، پس چرا این سازمان به وضوح از توصیه‌های علمی و اصولی که خواستار ارتقاء کیفیت خدمات و اعتبار دامپزشکی است، چشم‌پوشی می‌کند؟

نظام دامپزشکی به جای پرداختن به مسائل اساسی و چالش‌های واقعی، در حال ایجاد یک سیستم فاسد و معیوب است که با هر تصمیمش تنها به منافع شخصی عده‌ای خاص می‌اندیشد. اگر این روند ادامه یابد، شاهد خواهیم بود که دامپزشکی به سمتی می‌رود که حتی امکان نجات آن نیز وجود نخواهد داشت. برای بازگشت به مسیر درست، نیاز است که تصمیمات با نگاه به واقعیت‌ها و تجربیات میدانی اتخاذ شود و نه بر اساس توهمات و ایده‌های غیرعملی که تنها برای توجیه کارهای غیرحرفه‌ای و فساد درون‌سازمانی به کار می‌روند.
رونوشت به بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
0
2
حکیم مهر:
آقا بابک، دوست عزیز.
مجددا توصیه می کنم به یک روانشناس مجرب مراجعه فرمایید.
جنابعالی از اختلالات شدید روانی رنج می برید ولی خودتان متوجه نیستید.
فعالیت غیر قانونی هیات علمی در بیرون
|
France
|
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
1
1
بعضی از اعضای هیات علمی دانشگاه در رشته دامپزشکی بیرون آزمایشگاه یا داروخانه دارن درصورتی که طبق قانون ممنوع هست ،واقعا ظالمانه هست حالا که از امتیاز هیات علمی برای پژوهش و گرنت قابل توجه برای پایان نامه دانشجویان و حقوق خوب استفاده میکنین و بیرون اینهمه فارغ التحصیلان بیکار در این رشته هست ! چرا کسی پاسخگو نیست !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
طبق کدوم قانون استاد دانشگاه نمیتونه فعالیت دامپزشکی داشته باشه؟ بله، اگه استادی حق محرومیت از مطب بگیره، نباید مطب داشته باشه. ولی تقریبا هیچکدام از اعضای هیئت علمی محرومیت از مطب نمیگیرند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
دانشجوی عزیز، گرنت به همان فعالیتهای پژوهشی در قبال دریافت فاکتور معتبر داده میشه و درآمد محسوب نمیشه. پژوهش هم نه تنها درامد نداره، بلکه صدها میلیون تومان باید از حیب شخصی براش هزینه بشه.
ناشناس
| Germany |
۰۱:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
بنده می خواستم هیات علمی بشم، گفتند چون مطب داری نمی تونی هیات علمی بشی. بنابراین طبق قانون فعالیت اعصای هیات علمی در بخش خصوصی ممنوع است. تمام اعضای هیات علمی اون فرم های عدم اشتغال در بخش خصوصی را در بدو استخدام امضا کرده اند و اصولا دانشگاه نیروی فول تایم می خواهد. برادر من با این حجم گسترده بیکاری بشین تو دانشگاه و وارد بخش خصوصی نشو. این ضد عدالت هست. تمام
کارمند سازمان دامپزشکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
اعضای هیات علمی مجاز به فعالیت در بخش خصوصی می باشند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
اعضای هیئت علمی وکارمندان دامپزشکی طبق قانون صریح نظام دامپزشکی نمیتواننددربخش خصوصی فعالیت کنندودرقوانین نظام پروانه نیمه وقت نداریم ........................ .خواهشمندیم منتشرکنیدتابه گوش مسئولین ذیریط برسد.
نظر شما
ادامه