کد خبر: ۸۰۵۲۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
رئیس نظام دامپزشکی استان بوشهر در گفت‌وگو با حکیم مهر:
«دکتر عبدالمجید کوثری‌نژاد» افزود: شنیده شده که برخی واحدهای تولید و پخش به طور مستقیم و بدون نظارت دامپزشکان، دارو و واکسن در اختیار دامداران و مرغداران قرار می‌دهند ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: به گفته رئیس نظام دامپزشکی استان بوشهر، بعد از مصوبه شورای مقررات‌زدایی و آزادسازی صدور مجوزها، تعداد این مراکز بدون در نظر گرفتن ظرفیت دام و طیور هر منطقه به طور فزاینده‌ای زیاد شد که این مسئله رقابت ناسالم و حتی ورشکستگی برخی از همکاران دامپزشکی را که چندین سال در حال فعالیت بودند، به دنبال داشت.

«دکتر عبدالمجید کوثری‌نژاد» در گفت‌وگو با حکیم مهر تصریح می‌کند: «ورود زنجیره‌های تولید بدون در نظر گرفتن وضعیت خرده‌مالکان و نیز مشاغل مرتبط آن در دامپزشکی و دسترسی آسان و بدون محدودیت این واحدها به دارو و واکسن، باعث کاهش شدید رونق داروخانه‌های دامپزشکی و نیز فعالیت مراکز مایه‌کوبی و کلینیک‌های دامپزشکی شده است.»

حکیم مهر: از نظر شما مهمترین مشکلات و چالش‌های حال حاضر بخش خصوصی دامپزشکی در استان چیست؟

مهمترین چالش در تمامی شاخه‌های دامپزشکی در سطح کشور، بحث امنیت شغلی همکاران ما در بخش خصوصی است. متاسفانه مسئولین فنی بهداشتی واحدهای تولید، توزیع و بسته‌بندی و کشتارگاه‌های دام و طیور، از لحاظ مدت قرارداد و پرداخت حقوق و مزایای حقه ایشان، امنیت شغلی ندارند و هر زمان که کارفرماهای این واحدها تصمیم بگیرند یا حداکثر تا پایان قرارداد (حداکثر دو ساله) می‌توانند قرارداد این عزیزان را فسخ کنند.

در خصوص کلینسین‌ها و مراکز  مایه‌کوبی نیز وضعیت از این بهتر نیست، چرا که از بعد از مصوبه شورای مقررات‌زدایی و آزادسازی صدور مجوزها، از یک طرف تعداد این مراکز بدون در نظر گرفتن ظرفیت دام و طیور هر منطقه به طور فزاینده‌ای زیاد شد که این مسئله رقابت ناسالم و حتی ورشکستگی برخی از همکاران دامپزشکی را که چندین سال در حال فعالیت بودند، به دنبال داشت. همچنین تغییرات سیاست‌های ابلاغی در مدت کوتاه از جمله در مباحث مراکز مایه‌کوبی مستقل و مایه‌کوبی وابسته نیز باعث رقابت‌های ناسالم بین همکاران شده است.

از طرفی ورود زنجیره های تولید بدون در نظر گرفتن وضعیت خرده‌مالکان و نیز مشاغل مرتبط آن در دامپزشکی و دسترسی آسان و بدون محدودیت این واحدها به دارو و واکسن باعث کاهش شدید رونق داروخانه‌های دامپزشکی و نیز فعالیت مراکز مایه‌کوبی و کلینیک‌های دامپزشکی شده است.

از طرف دیگر به واسطه همین عدم محدودیت، شنیده شده که برخی واحدهای تولید و پخش به طور مستقیم و بدون نظارت دامپزشکان، دارو و واکسن در اختیار دامداران و مرغداران قرار می‌دهند که این موضوع در صورت صحت، علاوه بر ایجاد اختلال در کار همکاران بخش خصوصی دامپزشکی، می‌تواند یک فاجعه بهداشتی و مشکل اساسی برای سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی و از آن مهمتر در بحث امنیت غذایی جامعه ایجاد نماید.

حکیم مهر: چه راهکاری را پیشنهاد می‌دهید؟

به اعتقاد بنده ابتدا سازمان دامپزشکی می‌بایست به این موضوع اعتقاد داشته باشد که تمامی وظایفی را که به‌خصوص در بخش‌های پیشگیری، درمان و نظارت بهداشتی به بخش خصوصی واگذار نموده، می‌بایست این عزیزان را نیروهای واقعی خود و ماموران اجرای قوانین و بخشنامه‌های خود بداند. منظور بنده این است که با توجه به نوع شغل همکاران در بخش خصوصی، به‌خصوص در بخش‌های نظارتی، نیازمند حمایت کامل سازمان دامپزشکی و ایضا سازمان نظام دامپزشکی هستیم. اگر ان‌شاالله روزی این دو سازمان که متولی بهداشت غذایی جامعه در دام و فرآورده‌های خام آن هستند، به واقع و با دغدغه امنیت غذایی جامعه به وظایف خود عمل نمایند، اطمینان دارم که امنیت شغلی نیز به تبع آن در دامپزشکی اتفاق خواهد افتاد.

حکیم مهر: به عنوان رئیس نظام دامپزشکی استان، انتظار شما از وزیر جدید جهاد کشاورزی چیست؟

با توجه به پیشینه وزیر محترم که اطلاع دارم از اعضای واقعی خانواده بخش کشاورزی و دامپروری هستند و از طرفی یکی از بخش‌های مهم و حتی اولویت ایشان مباحث امنیت غذایی چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت هست، انتظار می‌رود که در دوران تصدی وزارت ایشان، مباحث دامپزشکی و به‌خصوص بحث امنیت شغلی همکاران به واسطه ارتباط مستقیم عملکرد آنها با امنیت غذایی جامعه بسیار با حساسیت و اهمیت بالا پیگیری شود.

حکیم مهر: چند ماهی از تشکیل شورای جدید نظام دامپزشکی استان می گذرد. مهمترین اقدامات شما در این مدت چه بوده است؟

در مدت این چند ماه دوره جدید شورای نظام دامپزشکی استان، بیشترین تلاش ما در جهت هماهنگی و همدلی بخش خصوصی و دولتی دامپزشکی بوده است. مثلا مباحث مربوط به بیمه تکمیلی بخش خصوصی را همراه با بیمه تکمیلی اداره کل دامپزشکی، به صورت یکجا انجام داده‌ایم. همچنین اعضای بخش خصوصی دامپزشکی را همچون اعضای تعاونی مصرف کارکنان اداره کل دامپزشکی در نظر گرفته و با یک تفاهم‌نامه، اعضای بخش خصوصی می‌توانند از تمامی مزایا و امکانات این تعاونی استفاده نمایند. البته چند طرح دیگر نیز در حال اجرا داریم که ان‌شاالله پس از انجام خدمتتان گزارش خواهم داد.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
2
5
این چه حرفیه!
.....................
اتفاقا کار درسته ! هرکی نتونست رقابت کنه هم باید حذف بشه!
مردم اون وقت حق انتخاب دارن میرن پیبش ادم با سواد و خدمات بهتر!
نه اینکه بعضا یه بی سواد چون سالها قبل اومده همه چیز قبضه دستش باشه و کسی نتونه چیزی بگه ارباب رجوع هم از سر مجبوری بره پیش اون!
........................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
2
3
.................... دامپزشک جدید بیکار باشه تا قبلی ها خوب بخورن؟
نظر شما
ادامه