کد خبر: ۸۰۷۰۶
تعداد نظرات: ۵ نظر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
«دکتر علیرضا زالی» افزود: استفاده از وسایل حفاظتی استاندارد یکی از مهم‌ترین روش‌های پیشگری از بیماری در مشاغل است و دامداران، جامعه عشایر کشور و دامپزشکان از این قاعده مهم مستثنی نیستند ...

حکیم مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باید اهمیت واکسیناسیون دام‌ها، افزایش دانش و آگاهی دامداران و ارتقای حمایت‌های یارانه‌ای برای کنترل تب مالت در دستور کار باشد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، «دکتر علیرضا زالی» در نهمین همایش کشوری بروسلوز اظهار کرد: برگزاری این‌همایش از عزم جدی مسئولان و متخصصان حوزه بهداشت و درمان برای پیشگیری، کنترل و درمان بیماری بروسلوز در کشور خبر خواهد داد.

وی بیماری‌های مشترک بین انسان، حیوان و دام را بیش از ۵۰ درصد عنوان کرد و گفت: با تغییراتی مثل الگوی مهاجرتی، افزایش فرایند بیابان‌زدایی وجنگل‌زدایی در سال‌های آینده با تغییرات اکوسیستمی مواجه خواهیم شد.

زالی با بیان اینکه بروسلوز یکی از پنج بیماری خطرناک وکشنده مشترک بین انسان و دام است، خاطرنشان کرد: باید با توجه به خطرات این بیماری تمهیدات ویژه‌ای برای کنترل، ‌پیشگیری و درمان تب مالت در دستور کار باشد.

رئیس دانشگاه با تاکید بر اینکه بروز بیماری‌های نوپدید و تغییر الگوی بیماری مشترک بین انسان، دام و حیوان، نتیجه تغییر الگوی زندگی است، گفت: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک با وجود تغییرات اقلیمی وجغرافیایی میزان بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان افزایش یابد.

زالی با تاکید بر اینکه بیماری تب مالت در ایران از جمله بیماری‌های بومی و خطرناک است، اضافه کرد: آمایش استانی در زمینه ابتلا به بروسلوز نشان می‌دهد الگوی شیوع و سویه‌های این بیماری در استان‌های مختلف متفاوت است.

به گفته وی به عنوان مثال میزان شیوع، چهره بیماری، نوع انتشار و با مشخصات بیماری بروسلوز در استان آذربایجان غربی با استان‌های دیگر متفاوت است و این موضوع اقدامات درمانی را به مراتب پیچیده‌تر خواهد کرد.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه تفاوت‌های اقلیمی و جغرافیایی شناسایی، کنترل و درمان بروسلوز را با چالش‌هایی مواجه کرده، گفت: زندگی متفاوت عشایری در کشور و نزدیکی محل پرورش دام با اقامت انسان نحوه کنترل ودرمان این بیماری را پیچیده‌تر کرده است.

وی شناسایی دام‌های آلوده خصوصا در مناطق عشایری و روستاها را ضروری دانست و افزود: اگر برای این موضوع صرفا به منابع روستایی اکتفا کنیم برای ریشه‌کنی تب مالت با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهیم بود.

رئیس دانشگاه حمایت بیمه‌ای در حوزه دامپروری را یکی از راهکارهای ریشه‌کنی بروسلوز دانست و خاطرنشان کرد: باید اهمیت واکسیناسیون دام‌ها، افزایش دانش و آگاهی دامداران و ارتقای حمایت‌های یارانه‌ای برای کنترل تب مالت در دستور کار باشد.

زالی با تاکید بر ضرورت تقویت حمایت شغلی در صنعت، گفت: استفاده از وسایل حفاظتی استاندارد یکی از مهم‌ترین روش‌های پیشگری از بیماری در مشاغل است و دامداران، جامعه عشایر کشور و دامپزشکان از این قاعده مهم مستثنی نیستند.

زالی فضاهای کوچک و مسقف پرورش دام را بستر مناسبی برای رشد و پیشروی بیماری تب مالت دانست و ضرورت استفاده از روش‌های بهداشتی و واکسیناسیون دام در این مناطق را یادآور شد.

وی با بیان اینکه بن‌مایه صنعت دام‌پروری کشور سنتی یا نیمه صنعتی است اضافه کرد: نکته مهم این است که با فراز و فرودهایی در زمینه شیوع بروسلوز مواجه هستیم و در برخی سال‌ها شیوع این بیماری روند کاهشی دارد و در مقابل برخی مواقع با طغیان آن روبه‌روهستیم.

وی بیماری تب مالت را بیماری هزار چهره توصیف کرد و گفت: هیچ بخشی از بدن در برابر این بیماری مصون نیست.

زالی ادامه داد: متاسفانه بروسلوز باکتری داخل سلولی است، این مسئله باعث‌می‌شود گاهی این بیماری مخفی شده و سیستم ایمنی بدن را هدف قرار دهد.

وی با بیان اینکه بیماری بروسلوز بیماری مزمن است اضافه کرد: برخی نشانه‌های بیماری تب مالت مثل درگیری ارگان‌ها بعد از سال اول ابتلا و بررسی بیماری دیده می‌شود و این موضوع مشکلات متعددی برای فرد مبتلا ایجاد خواهد کرد.

رئیس دانشگاه روش‌های درمانی جدید را برای شناسایی و درمان بروسلوز را مورد تاکید قرار داد و گفت: کنترل و درمان این بیماری نیازمند کار جمعی است، یکی از مصایق فعالیت بین رشته‌ای در درمان بیماری‌ها، بروسلوز است.

زالی همگرایی بیشتر سازمان‌های ذی‌ربط در کنترل بیماری بروسلوز را مورد تاکید قرار داد و افزود: نقش سازمان دامپزشکی خصوصا با نگاه عمیق زیست محیطی و دانش بالا در کنترل و شناسایی بیماری مهم است.

وی در ادامه با بیان اینکه تشخیص موقع بیماری بروسلوز حاد ومزمن از اهمیت بالایی برخوردار است از دسترسی آزمایشگاه‌های کشور به روش‌های جدید شناسایی و افزایش قدرت تشخیص این بیماری خبر داد.

رئیس دانشگاه گفت: باید فالوآپ (فرایند تشخیص، پیشگیری و درمان) درمانی و کلینیکی بیماری بروسلوز نهایتا بین یک تا دوسال باشد.

ایجاد بسته‌های حمایتی برای دامپروران و روستاییان، واکسیناسیون منظم، استفاده از ظرفیت‌های تشخیصی، فعالیت بین بخشی موثر، ارتباط سیستماتیک بین وزارت بهداشت و کشاورزی از جمله مواردی بود که زالی برای کنترل و پیشگیری بیماری بروسلوز به آن اشاره کرد.

وی تاکید کرد: برگزاری همایش بروسلوز راهکار مناسبی برای بررسی اخرین یافته‌ها برای کنترل و درمان این بیماری است.

زالی با اشاره به اینکه بیشترین آمار سفرها مربوط به فصل تابستان است، اضافه کرد: ‌پیک استفاده از فرآورده‌های دامی سنتی نیز در تابستان است، بنابراین دور از انتظار نیست که با توجه به تمایل استفاده از شیر و فرآورده‌های فله‌ای در سال‌های اخیر با طغیان بیماری در این فصل روبه‌رو باشیم.

رئیس دانشگاه با اشاره به تنوع فرآورده‌های دام‌های آلوده، گفت: افزایش آگاهی مردم در زمینه استفاده درست و سالم از فرآورده‌های دامی اهمیت دارد.

زالی اظهار امیدواری کرد که برون‌داد این همایش ملی با نگاه بین بخشی و استفاده از آخرین یافته‌های علمی منجر به کاهش بار بیماری بروسلوز شود.

 

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
4
با سلام و احترام. خدمت
عزیزان مدیریت سازمان دامپزشکی ‌و مدیران استان ها.
ببینید رییس یک دانشگاه چگونه در مورد بروسلوز عیان صحبت می کند. اساسا، هر موقع صدای پای یک بیماری عمومی یا حتی بالقوه خطرناک می آید، مدیران پزشکی بدون نگرانی و احتیاط مصاحبه می کنند و هشدار می دهند.
انتظار این است که مدیران دامپزشکی صدای رسای خود را از وزارت جهاد به بیرون هدایت کنند. با استانداران جلسه بگذارند، اهمیت موضوع را بیان کنید. از مسئولان وزارت جهاد نهراسید. از از دست دادن کرسی و جایگاه خود نگران نباشید. وزارت جهاد توان علمی مدیریتی لازم را در موضوعات دامپزشکی ندارد. پس ای عزیزان مدیر اکنون که از رسانه دانشگاه در مورد تب مالت هشدار داده شد، شما هم اهمیت موضوع را به گوش خواص برسانید.
خدا قوت، عزت زیاد.
دکتر وحید عطارد
|
United States of America
|
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
2
جناب اقای دکتر زالی لطفا به گروه های در معرض خطر توصیه کنید که در هنگام‌ کار با دام‌از ماسک و دستکش استفاده کنند و پس از پایان‌ کار حتما دست و‌صورت خود را با اب و صابون بشویند .. به عموم‌جامعه هم توصیه کنید از خوردن شیر خام و یا پنیر پاستوریره نشده استفاده نکنند .. ضمنا کارخانه های تولید محصولات لبنی باید دقیق بازرسی شوند تا موجب الودگی نگردند .. بروسلوز کاهش خواهد یافت البته در جامعه انسانی ..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
1
با سلام
یکی از کارهایی که ادارات دامپزشکی سراسر کشور انجام می دهد صدور مجوز حمل دام زنده در داخل شهر صورت می گیرد. روزانه بیش از ده ها ماشین با بار گاو و گوسفند کنار مناطق مسکونی این یعنی انتقال بیماری به مناطق شهری در صورتی که صدور مجوز حمل باید خارج از مناطق مسکونی و در میادین میدان عرضه دام صورت گیرد. چرا مسئولین به این نقاط توجه نمیکنن
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۷:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
1
3
خیلی از این عیان صحبت کردن های روسای دانشگاه ها خوشحال نشوید! این حرف ها آتش تهیه برای حمله اصلی به دامپزشکی است تا دامپزشکان را مقصر جلوه دهند! مقدمه ای برای تصویب بودجه برای خودشان جهت خوشگذرانی ! اینجا خارج از ایران همه افراد بابت تک تک سنت هایی که خرج می کنند باید پاسخگو باشند، در گزارش یکی شرکت کنندگان ما در اجلاس سالانه شبکه پاستور ۲۰۲۴ که از انفعال و ناتوانی رئیس انستیتو پاستور ایران در این اجلاس ، بهت زده شده بود، می گفت رئیس پاستور که بعدا معلوم شد یک باکتری شناس پزشکی می باشد ،بدون داشتن کمترین دانش و اطلاعی از واکسن سازی ، در این اجلاس خودش را متخصص تولیدکننده واکسن هاری دامی معرفی کرده بود و بدون همراهی آقای دکتر بشر که در سایت سازمان جهانی بهداشت رئیس مرکز رفرنس هاری WHO، معرفی شده است ، فرد مذکور متاسفانه بجای مشارکت در مباحث علمی و فنی کنترل و حذف هاری و تولید و ارتقای واکسن های آن ،فقط با ارایه اعداد و ارقام کاذب ، موجب تعجب جمع شده بود و در بیان آنچه که بعنوان واکسن می سازند ،اطلاعات وحشتناک غلط و نادرستی می داد . ایشان می گفت حضور گردشگر گونه و پرهزینه میلیاردی این شخص نه تنها آبروی ایران را در این اجلاس به باد داده است بلکه در گفتگوهای داخلی افراد شرکت کننده با اظهار نگرانی ،افزایش موارد هاری در ایران در سال های اخیر را ناشی از حضور این قبیل افراد در سمت های مدیریتی می دانستند و از آنچه بر سر انستیتو پاستور ایران بعنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبر ترین اعضای این شبکه آمده است، تاسف می خوردند. این افراد باید بدانند که مجامع علمی ،جلسات وزارت بهداشت نیست که با رفیق بازی باندهای سیاسی ، مرکز پول پاشی حزبی و مافیای قدرت باشد و با پرت و پلا گویی و داده سازی و سانسور حقایق بهداشتی برای خودشان کارنامه سازی بکنند!
ناشناس
|
Austria
|
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
5
اقای دکتر زالی عزیز ، بجای شکلات پیچ کردن حرف هاتون و اماده کردن ذهن افراد و جامعه برای مقصر نشان دادن دامپزشکی در پوشش حمایت ظاهری از بودجه های اینچنینی، بد نبود از نقش خودتان در تشکیل شبکه های خاص در حوزه های عفونی با شرکت افراد غیر متخصص و حمایت و انتصاب روسای بخش های عفونی خاص انستیتو پاستور ایران هم می گفتید ، مثلا از بخش سل و توبرکلوزیس (سالها قبل یک بیوشیمیست دست نشانده جنابعالی و فعلا یک ویروس شناس بعنوان رئیس بخش و مدیرگروه باکتری شناسی) ، یک بیوشیمیست بالینی در بخش تحقیقات و رفرنس هاری،یک بیوتکنولوژیست در بخش تحقیقات بیماری هپاتیت و ایدز و یک محیط زیستی در بخش تولید واکسن هپاتیت ب و یک زیست شناس در بخش تولید واکسن هاری دامی و یک بیوتکنولوژیست در بخش بیماری های ویروسی و یک فیزیولوژی گیاهی در سمت مشاور تحقیقات عفونی رئیس پاستور و یک گیاه پزشک در سمت رئیس بخش تحقیقات مالاریا و یک زیست شناس در بخش تولید ب ث ژ و یک علوم آزمایشگاهی در بخش تولید آنتی ژن های باکتریایی که اتفاقا سازنده کیت های تشخیص بروسلا در انستیتو پاستور ایران هم می باشد و اگر یک بررسی مختصر بفرمایید متوجه می شوید که از زمان حضور ایشان شاهد چه افتضاحی در کیفیت کیت ها در ایران شده ایم؟! . عجیب نیست که در اکثر این قسمت ها تا زمانی که دامپزشک ها بودند ،طغیان بیماری ها و کمبود واکسن و کیت و معضلات تشخیص بموقع نداشتیم و با حذف دامپزشکان و جایگزینی افراد غیرمتخصص ............ دچار بحران شده ایم ؟!!
نظر شما
ادامه