حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: نخستین جلسه از سلسله جلسات سخنرانی و هماندیشی در مورد چالشهای بنیادین دامپزشکی در ایران، صبح روز جمعه دوم آذرماه با حضور «دکتر رضا کسروی» عضو مدعو فرهنگستان علوم، «دکتر شهابالدین صافی» عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات و رئيس انجمن کلینیکال پاتولوژی دامپزشکی ایران و جمعی از دانشجویان دامپزشکی در محل جامعه دامپزشکان ایران برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر، در ابتدای این جلسه «دکتر رضا کسروی» با یادآوری اینکه در یکی از جلسات کمیتههای جامعه دامپزشکان ایران، گفتوگویی میان تعدادی از اعضا در مورد چالشهای دامپزشکی در ایران شکل گرفت، گفت: «هدف از این گفتوگوها، تشکیل جلساتی بود که بدون نظم خیلی دقیق و بسته به آمادگی افراد برگزار شود و در آنها چند سخنرانی کوتاه و یک پنل از سوالات افراد داشته باشیم که امروز جلسه نخستین برگزار شد.»
وی ادامه داد: «در جلسات بعدی به این سمت حرکت میکنیم که یک سخنرانی ۹۰ دقیقهای داشته باشیم و در ادامه، دانشجویان و دستیاران سوالات خود را مطرح کنند و افراد صاحبنظری که در آن حوزه مطالعه کردند، مباحثه و نقد خود را با سخنران شروع کنند. چالشهای این جلسات تکراری نیست، اگرچه دردهای تکراری همچنان درد هستند، اما ما نمیخواهیم آنها را تکرار کنیم، بلکه نگاه به همان مسائل، بحرانها و چالشها به شکل عمیقتر و از طریق گفتگوهاست تا خلاقیت و نگاههای کمتر مطرح شده، بیان شود و مسائلی که در جامعه دامپزشکی وجود دارد، در این جا صورتبندی شود.»
دکتر کسروی با بیان اینکه مهمترین برتری نسل جدید، مربوط به اخلاق است، ادامه داد: «به این معنا که حسادت، تنگنظری، بخل، کینه و... در میان نسل جدید کمتر است، چون فلسفه زندگی آنها متفاوت شده است. جنگ جهانی دوم فلسفههای جدیدی را روی کار آورد و سبک زندگی را متفاوت کرد. شرایط جامعه ما نیز در یک صد سال گذشته با اتفاقات و به ویژه اقتصاد و فضای مجازی، متفاوت شد و عملا برخی اهدافی که برای نسلهای پیشین مثل ما هدف بوده است، برای نسل جدید هدف نیست و ماهیت خود را از دست داده و شکل زندگی تغییر پیدا کرده است.»
گفتنی است در پایان این نشست، دکتر کسروی در گفتوگو با حکیم مهر، ضمن مثبت ارزیابی کردن روند جلسه، گفت: «سایر دوستان حاضر در جلسه نیز همین نظر را داشتند و از احساس خوب و مثبت خود خبر دادند. این جلسات، هماندیشی و نوعی کرسیهای آزاداندیشی در موضوعات فرهنگی و صنفی مربوط به رشته دامپزشکی است و قرار است که جنبههای مختلف فرهنگی، فلسفی، تمدنی، صنفی و آموزشی مسائل به روشی متفاوت با روشهایی که باید باشد و تاکنون هم بوده، جلو رود. به این معنا که نظریهپردازی شده و عقاید و نظریههای موجود صورتبندی شود و هر جلسه، شخصی در موضوعی که آن را چالش میداند، سخنرانی کند و ادامه آن با پرسش و پاسخ جلو رود.»
وی ادامه داد: «در جلسه نخست، جنبههای مختلف آموزش دامپزشکی از جمله جنبههای فرهنگی، خلقی و حتی سیاسی بحث شد، البته نه به معنای دعواهای سیاسی، بلکه سیاست به معنای تدبیر اداره امور و سایر دوستان نیز با نظر مثبت جلسه را ترک کردند. این جلسات را با تعداد مدعوین بیشتر ادامه میدهیم، اگرچه دعوت ما عام است و هرکسی در دامپزشکی ایران، از دانشجو، دستیار و دامپزشک که تمایل داشته باشد، میتواند در آن شرکت و در نوبت خود صحبت، اظهار نظر و سوال کند و سخنران و دیگران را به چالش بکشد. البته این رویه در قالب ادب و حفظ خطوط اخلاقی و قرمزی که هر جامعهای دارد، انجام میشود.»
دکتر کسروی در پایان گفت: «منتظر برگزاری جلسات بعدی هستیم و از پایگاه خبری حکیم مهر و همچنین هیات مدیره جامعه دامپزشکان که اجازه دادند از محل جامعه استفاده کنیم، تشکر میکنم.»