حکیم مهر: بیماری سورا برای شترداران شهرستان گنبکی به دلیل پرورش تعداد بالای شتر از اهمیت بالای برخوردار می باشد و با نظر به اینکه پرورش وسیع شتر و شرایط آب و هوای گرم و خشک این مناطق باعث شده یکی از مناطق مستعد درگیری با این بیماری باشد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان گنبکی، سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی، افزود: عامل بیماری سورا، انگل تک یاخته ای خونی به نام تریپانوزوم اوانسی می باشد. انتقال این بیماری به صورت مکانیکی و توسط حشرات خون خوار صورت می گیرد. این بیماری به دلیل وابسته بودن به ناقلین یک الگوی فصلی دارد . مهمترین عارضه این بیماری 3 تا 12 روز است. بیماری 3 شکل حاد ، تحت حاد ومزمن دارد که شکل مزمن شایع تر است .
«دکتر ملکوتی» گفت: از مهمترین علایم آن لاغری شدید، تب متناوب، گاهی ادم شکمی، بی اشتهایی، ریزش اشک، تکرر ادرار، تحلیل رفتن کوهان، ادم در ناحیه گردن، سقط جنین، زایمان زودرس، تشنگی زیاد، کم خونی شدید و در نهایت مرگ شتر می باشد . این بیماری بسیار از لحاظ اقتصادی مهم میباشد و خسارات بالایی بر صاحبان شتر تحمیل مینماید.
وی در پایان گفت: بهترین راه در پیشگیری در بین شتران حذف میزبانهای واسط میباشد که از طریق سم پاشی و کنترل اصول اولیه بهداشتی قابل انجام میباشد و همچنین توصیههای درمانی برای درمان این بیماری معمولا تزریق سورامین یا دیمینازون به حیوان بیمار است که می تواند موثر باشد.