حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه مخاطبان تنها به اخباری که در سایت سازمان دامپزشکی کشور منتشر میشود توجه داشته باشند، اظهار کرد: طی سال گذشته در همین بازه زمانی ۶۶ کانون تب برفکی در کشور داشتیم و این در حالی است که ما در سال جاری ۳۰ کانون داریم و بعضاً در رسانهها مباحثی مطرح میشود که واقعیت ندارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر علیرضا رفیعیپور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه نمایشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار کرد: دستگاه حاکمیتی باید علاوه بر سند با اجرای علم نیز هماهنگ باشد تا در حوزه تولیدات کشاورزی در شرایط شایستهای باشد. ما در کشور حدود ۱۳۰ میلیون تن فرآوردههای غذایی تولید میکنیم که در این حوزه تکنولوژی بزرگترین خدمت را ارائه میدهد و حلقهها را به یکدیگر متصل میکند اما مهمترین نکته این است که من به عنوان یک متخصص دامپزشکی و طیف وسیعی از تولید کنندگان که با ما همکاری دارند در حوزه فرآورده خامهای حدود ۱۷ میلیون تن در سال تولید داریم، برای اینکه بهرهوری را به حداکثر برسانیم به تکنولوژی نانو و اقدامات علمی و فناوری که در دست محققان و پژوهشگران است نیاز داریم تا از بحرانها عبور کنیم.
وی افزود: ما در حوزه تولید یک نقطه بحرانی داریم که میتوانیم در این نقطه بیماریهای خطرناک و مشترکی داشته باشیم و برای اینکه در این حوزه دچار خسارت سنگین نشویم باید علم بیوتکنولوژی تکیه کنیم که به کمک بشریت آمده است.
رفیعیپور ادامه داد: اگر طی سالهای گذشته موفقیتهایی را در حوزه تولید خوراک، واکسن، دارو، مکملهای غذایی، سموم، ضدعفونی کنندهها و... و. علم بیوتکنولوژی و فناوریها به ما کمک کرده است. سالیان سال است که ما در ایران اپیدمی بیماری نداشتیم و میزان تولید ما مناسب است و این شرایط را مدیون دانشمندان حوزه موسسات تحقیقات پژوهشی در حوزههای دولتی و خصوصی هستیم.
وی درباره تب برفکی که این روزها در خبرها جریان ساز شده است مطرح کرد: من معتقدم که بازی رسانهای میان تولیدکنندگان و واردکنندگان گوشتی در این میان مطرح است که امنیت غذایی را دچار خطر میکنند. شما در هر موضوعی نمیتوانید جلوی این همه شبکه اجتماعی و اخبار راست و دروغ را بگیرید ولی مرجع صلاحیت دار این موضوع در حوزه بیماریهای دائمی مثل برفکی و... موسسات تحقیقات پژوهشی هستند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور مطرح کرد: تب برفکی از جمله بیماریهایی است که اگر شرایط زیستی در مجموعه دامداری رعایت شود محصولات علم بیوتکنولوژی میتواند به ما کمک کند. رخ دادن تب برفکی یک امر طبیعی است، اما کانونهای انفرادی بودن آن میتواند خطرناک باشد که اگر بخواهیم یک آمار دقیق از دی ماه سال گذشته تا ۱۵ دی ماه سال جاری بدهیم و مقایسه کنیم ما در سال جاری شاهد کاهش کانونها هستیم چرا که طی سال گذشته در همین بازه زمانی ۶۶ کانون در کشور داشتیم و این در حالی است که ما در سال جاری ۳۰ کانون داریم بعضاً در رسانهها مباحثی مطرح میشود که واقعیت ندارد و تنها راه حل این است که فقط به مطالبی که در سایت سازمان دامپزشکی منتشر میشود توجه شود.
وی تاکید کرد: هیچ واکسنی چه تولید داخل و چه وارداتی مصرف نمیشود مگر اینکه تمام الزامات بهداشتی و میزان اثربخشی، کیفیت و پروانه تولید و... بررسی شود در غیر این صورت واکسنی مصرف نخواهد شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به کاهش کانونهای تب برفکی از ۶۶ مورد در سال گذشته به ۳۰ مورد در سال جاری، بر این موضوع تأکید میکند که تنها اخبار منتشرشده در سایت سازمان دامپزشکی معتبر است. اما این ادعا با گزارشهای میدانی و مشاهدات مردمی که از شیوع گستردهتر این بیماری حکایت دارند، در تناقض است. این تناقض باعث ایجاد شکاف بین ادعای رسمی و واقعیتهای عینی شده و اعتماد عمومی به سازمان دامپزشکی را زیر سؤال میبرد.
رئیس سازمان دامپزشکی با انتقاد از رسانهها و بیان اینکه برخی اخبار واقعیت ندارند، سعی دارد تنها سایت سازمان را به عنوان منبع معتبر معرفی کند. این رویکرد نه تنها شفافیت را کاهش میدهد، بلکه باعث ایجاد این تصور میشود که سازمان در پی پنهانکاری یا کنترل اطلاعات است. در حالی که در جوامع دموکراتیک، رسانهها نقش مهمی در نظارت و افشای حقایق ایفا میکنند و این انتقاد بدون ارائه مستندات کافی، غیرمنصفانه به نظر میرسد.
ادعای رئیس سازمان دامپزشکی مبنی بر وجود بازی رسانهای بین تولیدکنندگان و واردکنندگان گوشت، بدون ارائه هرگونه شواهد یا مستندات، قابل قبول نیست. اینگونه اظهارات بدون پشتوانه، نه تنها اعتبار سازمان را خدشهدار میکند، بلکه میتواند به عنوان تلاشی برای انحراف اذهان عمومی از مشکلات واقعی تلقی شود. در بسیاری از کشورها، چنین ادعاهای بیپایه میتواند منجر به بازخواست مسئولان مربوطه شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کاهش کانونهای تب برفکی را به عنوان دستاورد سازمان معرفی میکند، اما این ادعا با این واقعیت که در سالهای گذشته نیز کاهش موارد بیماری به زحمات سازمان نسبت داده میشد، در تضاد است. این موضوع نشان میدهد که ممکن است کاهش یا افزایش کانونهای بیماری بیشتر تحت تأثیر عوامل خارجی (مانند شرایط آبوهوایی یا تغییرات در مدیریت دامداریها) باشد تا اقدامات سازمان دامپزشکی.
با توجه به اینکه رئیس سازمان دامپزشکی اذعان میکند در زمینه تب برفکی کار متفاوتی نسبت به سالهای گذشته انجام نشده، این سؤال مطرح میشود که چرا انتظار نتایج متفاوت وجود دارد؟ این موضوع نشاندهنده عدم برنامهریزی و نوآوری در رویکردهای کنترل بیماری است.
با تشکر از حکیم مهر که همچنان اجازه ابراز نظرات رو به خانواده دامپزشکی می دهد؛موضوعی که در حال حاضر در برخی گروههای دامپزشکلن به شدت جلوگیری و سرکوب می شود(یعنی بیان حقایق)
اما در مورد موضوع این مصاحبه؛
اقای دکتر دلیل این همه نگرانی و برخورد اینچنینی چیست؟
شما به راحتی میتوانید با استدلال و مستندات مطلب خود را بیان کنید اینهمه برخوردهای تحکمی برای چیست؟؟