حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «دکتر محمدکاظم کوهی» دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، از تحولی عمیق در نگرش و رویکرد دانشجویان دامپزشکی سخن میگوید. او معتقد است نسل جدید، با دسترسی گسترده به منابع علمی و بهرهگیری از فناوریهای نوین، نهتنها به رفاه حیوانات اهمیت بیشتری میدهد، بلکه بهجای تمرکز صرف بر درمان، به پیشگیری و علوم بینرشتهای نیز گرایش پیدا کرده است. اما چالشی به نام «انگیزه» همچنان پابرجاست.
دکتر محمد کاظم کوهی، دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، در پاسخ به این پرسش حکیم مهر که «مهمترین تفاوت نسلهای قبلی دانشجویان دامپزشکی با نسل فعلی چیست؟» به تفاوتهایی در چندین بعد اشاره کرد:
۱- اخلاق و رفاه حیوانات: دانشجویان نسل گذشته اطلاعات چندانی درباره اخلاق و رفاه حیوانات نداشتند و حساسیتی نسبت به آن نشان نمیدادند. اما امروزه، دانشجویان در بیشتر فعالیتهای خود به این موضوع اهمیت میدهند و به آن حساسیت نشان میدهند.
۲- دسترسی به منابع علمی: در گذشته، دسترسی به منابع و مقالات علمی جهان محدود بود. اما نسل فعلی دانشجویان بهراحتی به جدیدترین پیشرفتهای علمی دسترسی دارند.
۳- استفاده از فناوریهای نوین: امروزه، فرصتهای بزرگی در استفاده از فناوریهای نوین برای دانشجویان دامپزشکی وجود دارد که در گذشته در دسترس نبود. این امر باعث شده تا دانشجویان امروزی از ابزارها و روشهای مدرن در یادگیری و تحقیق استفاده کنند.
۴- تغییر در علایق تخصصی: در گذشته، تمرکز اصلی دانشجویان بر روی دامهای بزرگ و طیور بود. اما اکنون، حیوانات خانگی توجه ویژهای را به خود جلب کردهاند و بسیاری از دانشجویان برتر به این حوزه گرایش دارند.
۵- تمایل به علوم بینرشتهای: نسل گذشته عموماً به یک شاخه علمی محدود میشدند و علاقهای به علوم بینرشتهای نداشتند. اما امروزه دانشجویان بهشدت به علوم بینرشتهای علاقمندند و در این حوزهها بسیار فعال هستند.
۶- تمرکز بر پیشگیری بهجای درمان: در گذشته، علاقه به درمان بیماریها بر پیشگیری غالب بود. اما اکنون، بخش زیادی از دانشجویان به سمت پیشگیری تمایل پیدا کردهاند که این تغییر نگرش، تحولی مثبت و قابلتوجه است.
۷- انگیزه و بهرهوری علمی: بهطور کلی، نسل قبلی با انگیزه بالا اما امکانات کم مواجه بود. در مقابل، نسل امروز به دو دسته تقسیم میشود: گروهی با انگیزه و اندوخته علمی بالا که از فناوریهای نوین بهره میبرند و فرصتهای زیادی پیش روی خود دارند. اما گروهی دیگر بدون انگیزه و با بهرهوری علمی کم، با وجود فرصتهای فراوان، نمیتوانند به موفقیتهای قابلتوجهی دست یابند.
دکتر کوهی در پایان تأکید کرد: «در دنیای امروز که توانمندیهای علمی و آشنایی با فناوریهای روز اهمیت زیادی دارد، فرصتها در اختیار کسانی است که از این توانمندیها بهرهمند باشند.»
اما متاسفانه کسانی که با تقلب و هزار ترفند نمره گرفتن و حتی پایان نامه هاشونو دیگرون نوشتن، اکنون چنان ادعایی دارن که نگو و نپرس.تازه با رابطه بازی، چه پستهایی هم گرفتن! در حد رئیس سازمانهای بزرگ و مهم و حتی وزارت! دیدم که می گم جانم.
متوهمان دانایی در همه نسل ها وجود دارن. البته ممکنه اکنون بیشتر شده باشه.