
حکیم مهر: دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم دامی و صنایع غذایی ایران در نامهای به رئیس سازمان غذا و دارو، خواستار جلوگیری از فعالیت فارغالتحصیلان رشته دامپزشکی به عنوان مسئول فنی در حوزههایی نظیر صنایع بستهبندی گوشت و مرغ شد!
به گزارش حکیم مهر، متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر مهدی پیرصالحی
رئیس محترم سازمان غذا و دارو
موضوع: بازنگری در ضوابط انتخاب مسئولین فنی واحدهای تولیدی مواد غذایی
با سلام
احتراماً به استحضار میرساند که یکی از دغدغههای اساسی فعالان صنعت غذا تعیین صلاحیت علمی و تخصصی مسئولین فنی واحدهای تولیدی مواد غذایی است. مسئول فنی نقشی کلیدی در نظارت بر کیفیت ایمنی و انطباق محصولات غذایی با استانداردهای بهداشتی ایفا میکند.
در حال حاضر با توجه به انتشار چارت انتخاب مسئولین فنی واحدهای صنایع غذایی آشامیدنی و خوراکی از سوی سازمان غذا و دارو و ابلاغ آن به معاونتهای غذا و داروی استانهای کشور، تغییری در شرایط انتخاب افراد برای این جایگاه شغلی ایجاد شده است. بر اساس این چارت که با کد مدرک 001-T-Fw9 در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۰۵ تدوین و در تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۲۹ مورد بازنگری قرار گرفته است، امکان تصدی مسئولیت فنی برای برخی رشتهها فراهم شده است که از نظر تخصصی ارتباط مستقیمی با صنعت غذا ندارند.
این در حالی است که متأسفانه هیچ برنامهریزی مشخصی جهت افزایش تعداد فارغالتحصیلان صنایع غذایی و جذب آنان در واحدهای تولیدی صورت نگرفته است. نتیجه این امر عدم تأمین نیروی متخصص کافی در زمینه پایش و کنترل فرآیندهای تولید ارزیابی مواد اولیه نگهداری و انبارداری و در نهایت خروج محصول نهایی از چرخه تولید است. در عین حال شمار فارغالتحصیلان بیکار این رشته نیز رو به افزایش است.
عدم صلاحیت و غیر مرتبط بودن فارغالتحصیلان رشتههای غیرمرتبط در سمت مسئولین فنی در صنعت غذا
نکتهای که جای تامل دارد این است که رشتههایی نظیر دامپزشکی، علاوه بر فعالیت در سازمان دامپزشکی کشور، اکنون به عنوان مسئول فنی در صنایع غذایی نیز ورود پیدا کردهاند. این در حالی است که فارغالتحصیلان صنایع غذایی مجاز به ورود و فعالیت در حوزههایی نظیر بستهبندی گوشت و مرغ که تحت نظارت سازمان دامپزشکی قرار دارد، نیستند.
این شرایط ناعادلانه موجب شده است که دامپزشکان که وظیفه اصلی آنان پایش بیماریها و سلامت دام و طیور تا لحظه کشتار است، پس از این مرحله نیز در صنعت غذا نقش مسئول فنی را بر عهده بگیرند، در حالی که این جایگاه از منظر تخصصی مرتبط با مهندسی صنایع غذایی است. این وضعیت که در مورد رشتههای دیگری همچون داروسازی، تغذیه، شیمی و میکروبیولوژی نیز صادق است، عملاً موجب کاهش فرصتهای شغلی برای متخصصان صنایع غذایی و در نتیجه افت کیفیت نظارت در تولیدات غذایی شده است.
این در حالی است که متخصصان دامپزشکی وظیفهی پایش بیماریها و درمان دام و طیور را تا لحظهی کشتار آنها بر عهده داشته و عملاً بعد از این مرحله حضور ایشان در صنعت به عنوان مسئول فنی کاملاً بیدلیل بیاثر و توجیهنشده میباشد. با این حال نه تنها خود را در چارت صنایع غذایی قرار دادهاند، بلکه دامنهی فعالیت مسئولین فنی صنایع غذایی را در این زمینهی تخصصی خود محدود کرده و از ورود آنها به فیلد بستهبندی گوشت و مرغ جلوگیری کردهاند.
متاسفانه این قوانین و ضوابط غیرتخصصی و غیرعلمی یکطرفه برای این عزیزان که توانایی اجرایی و پایش در خط تولید را ندارند، باعث تعجب شده است و این سؤال را مطرح میکند که اگر واحدهای آموزشی متفاوتی در دانشگاهها برای هر رشته تدریس میشوند، به طوری که فارغالتحصیلان صنایع غذایی اجازه فعالیت در حیطه کاری دامپزشکی را ندارند، چگونه فارغالتحصیلان دامپزشکی اجازه فعالیت در واحدهای صنایع غذایی را به عنوان مسئول فنی کسب کردهاند؟
لزوم بازنگری در چارت انتخاب مسئولین فنی در واحدهای غذایی و آشامیدنی
با توجه به اهمیت سلامت عمومی و نقش حیاتی مسئولین فنی در تضمین کیفیت مواد غذایی، پیشنهاد میشود که در چارت انتخاب مسئولین فنی بازنگری اساسی صورت گیرد و این جایگاه تخصصی صرفاً به فارغالتحصیلان رشتههایی که مستقیماً مرتبط با علوم و فناوریهای غذایی هستند، مانند مهندسی صنایع غذایی، واگذار گردد.
امید است که با اتخاذ این تصمیم، ضمن افزایش سطح کیفی تولیدات غذایی کشور، زمینه اشتغال متخصصان این حوزه فراهم شده و در نهایت سلامت مصرفکنندگان بیش از پیش تأمین گردد.
پیشاپیش از توجه و مساعدت جنابعالی کمال تشکر را داریم.
اشکان غلامی
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم دامی و صنایع غذایی کشور


این همه درس بهداشت مواد غذایی و میکروبیولوژی و ....
|
اگه به دو واحد پاس کردن درس باشه که الان کل دانشجوهای ایران باید مشاور خانواده باشن چون ۲ واحد دانش خانواده پاس کردن? چیو ب چی ربطی میدین
|
ناشناس 2:28
|
متخصص بهداشت مواد غذایی ساعت 12:04 مگه خودتون مثلا 100 واحد موادغذایی پاس کردید .از دروس دانشگاهی خبر نداری انگار .کجا درس خوندی ؟ مگه میخوای مسئول فنی گوشت بشی خب شما چند واحد مرتبط گذروندی که ادعا داری ما بریم تومطب بشینیم تو بری کشتارگاه کار کنی در ضمن اگر با این لحن بخوای بری سرکار همون کارگرهای بسته بندی و کشتارگاه قیمه قیمه ات می کنند همون روز اول چون پرمدعا یی..دروس دامپزشکی رو مگه تو باید مشخص کنی اگر میتونی تغییرش بده ..به نظرم باید سواد شما رو به چالش کشید در کنار دامپزشکان در بحث بهداشت موادغذایی مرتبط با دام بعد خواهیم دید نهایتا شما اجازه داری درباره بلندی یا کوتاهی ناخن کارگر ها نظر بدی..پس فعلا رو همون صندلیت بشین ببین ناخن کدوم کارگر کثیف ه بهش گیر بده..چون بازرسین بهداشت که همینو بلد بودند ...و بعد به سوالات خودت اگر تونستی جواب بده که چند واحد تو یه ترم شیر و گوشت خوندی چند واحد فارماکو خوندی که اصلا بدونی باقیمانده دارویی یعنی چی چند واحد ایمنی خوندی که اصلا بدونی یا در دوره مدرسه چرا عربی خوندی چرا ریاضیات و خندسه خوندی و....اصلا چرا رفتی مدرسه این همه درس خوندی و تخصص گرفتی از اول فقط درباره گوشت میخوندی می اومدی مسیول فنی گوشتی میشدی..
|
بهداشت جان در سایت صنفی دامپزشکی میای این افاضاتم میکنی؟?? بامزه بود
|
ناشناس 18:58 ............. تخصص دارم و تو تخصصم فعالیت میکنم و به همه جا نیازی نیست دست درازی کنم
|
دامپزشک 15:19 من از ب بسم الله تا ختم تحصیل بهداشت مواد غذایی خوندم بیش از 200 واحد . پایان نامم بسته بندی گوشت بوده متوجهی اینارو؟ نه مثل دامپزشک عمومی چندکی واحد در حد آشنایی فقط . تخصصی خوندم و 10 سااااال میدونی 10 سال در یک حیطه مشخص درس خوندن یعنی چی؟ و علمتون در همون حیطه همینقدر گسترده یعنی چی؟؟؟ فارما هم خوندم همون باقی مانده دارویی هم تا دلت بخواد خوندم اصلا عمو تو این حیطه کتاب دارم ولی تو نمیخوای بفهمی چون نونت در نفهمیدنه آره قیمه قیمه میشیم چون کارمونو درست انجام میدیم مدرک نمیزاریم و منفعلانه برخورد نمیکنیم ...
|
14:000 شما از کاردانی اومدی و ...............
|
ناشناس ۱۲:۳۳
|
زمانی که کارشناس بهداشت مواد غذایی بودم هم افتخار میکردم که از بالاتر از خودم که یک متخصص بهداشت مواد غذاییه علم بیاموزم و زیر دستش تو اون زمینه کار کنم تا یاد بگیرم
|
متخصص بهداشت مواد غذایی
|
با درود
|
ناشناس 9: 49 کم آوردی عزیز؟ حرف حق جواب نداره آخه...
|
ناسناس 13:56
|
اول نوشتی متخصص موادغذایی بعد یهو شدی ناشناس ساعت 14 به نظرم خیلییییییییی درس خوندی خیلییییییی ..واقعا بیمار شدی و تک بعدی .. ........... که به خودشون اجاره میدن هر ........ رو بگن..هر جا بگی 200 واحد درس یکسان خوندی همه بهت میخندن ..گفتم که با این رفتارت هیچ جا بهت کار نمیدن احتمالا بیکاری خیلی اذیتت کرده...همه اش که درس خوندن خوب نیست..باید در اجتماع کار کنی تا تجربه بدست بیاری ...تجربه اجتماعی ........ وادب رفتاری در کتاب نوشته نشده ..نشون میده واقعا تک بعدی شدی..چطور اجازه دادند فارماکو بخونی ..یعنی اضافه بر 200 واحد گوشت جدا اینها رو خوندی ...دقیقا اینکه گفتی مدرک میذارند یعنی خیلی تحت فشاری ...که نتونستی مدرک درست درمانی برای پروانه گرفتن داشته باشی..بله مدرک ما خیلی ارزش داره براش سرودست میشکونند چون گران ه خیلی ها از کارفرماها حتی از عهده ی پرداخت هزینه ش بر نمیان..برو بخون میگن ارقام نجومی ..نداریم پول بدیم ولی در نهایت لنگ همین مدرکن ...انوقت ما یا افتخار میدیم میریم نظارت یا خیلمون تخت پول میاد به حسابمون..تو الان بگوببینم از اینم ناراحت بودی ؟یا با واحدهای ی غیر مرتبط که پاس کردیم مشکل داشتی..همون نوشتارت از اول مشخص بود جایگاهت کجاست..
|
فکر نمیکنم تغییر عنوان بیماری باشه
آمریکا و بریتانیا و اتحادیه اروپا نمی فهمند. فقط اشکان غلامی عقلش می رسد ...!
خب منصفانه باید حرف زد اینا دارن راست میگن عنوان رشته تحصیلی مهمه نه واحدهایی که پاس کردیم
|
اخه عنوانشم ندارن!
|
بشین سرجات
|
درسته این بدیهی است کسی با واحدهایی که پاس کرده سر کار نمیره با عنوان رشته تحصیلیش بازار کارش مشخص میشه اگه اینجور باشه همه رشته ها برای هم میتونن مدعی بشن
سوال پرسیدند که :«...که اگر واحدهای آموزشی متفاوتی در دانشگاه ها برای هر رشته تدریس میشوند به طوری که فارغ التحصیلان صنایع غذایی اجازه فعالیت در حیطه کاری دامپزشکی را ندارند چگونه فارغ التحصیلان دامپزشکی اجازه فعالیت در واحدهای صنایع غذایی را به عنوان مسئول فنی کسب کرده اند؟»
|
کاشانی جان! کی گفتی خانم گیتی کریم مادر صنایع غذایی ایرانه؟
|
اگه حرف شما درست باشه و یک دامپزشک رشته صنایع غذایی رو ایجاد کرده پس خودتون دارید جواب خودتون رو میدید چون این نیاز احساس شده که یک رشته تخصصی برای صنعت غذا ایجاد بشه وگرنه به قول شما دامپزشک بود پس دیگه چرا این رشته تاسیس شد
|
دامپزشک ۱۹:۰۷ جان ! خانم دکتر گیتی کریم هم مادر و هم پدر صنایع غذایی ایران هستند . از مرورگر گوشیت به عنوان محلی برای سرچ هم میتونی استفاده کنی نه صرفا نظر دادن.
|
اولا که خانم دکتر کریم نه فقط خانم
حتی مطرح شدن این مطلب بسیار نا زیبنده است
باسلام البته من کل مطالب نامه رو قبول ندارم ولی تا حدی درست میگن دکتری عمومی دامپزشکی کارش بیشتر کلینیک یا معاینه بالینی قبل از کشتار هست و اگر واحدهایی که پاس میکنن در مورد بهداشت مواد غذایی محدود هست در مورد مسول فنی بسته بندی باید دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی مسول فنی باشد در مورد دکتر گیتی کریم ایشون دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی دارند هرچند پایه دکتری عمومی هست باید منصف باشیم و واقعا دکتری دامپزشکی در مورد فساد گوشت عفونت و مسمومیت غذایی یا بهداشت شیر زیاد اطلاعاتی ندارن و من واقعا اینو دیدم که میگم
|
فراورده های خام دامی با دامپزشکی بوده و هست شما باید تمرکزتون رو بذارید روی فراورده هایی که پخت میشن مثل کنسرو ، هر نوع کنسروی شامل میشه از لوبیا گرفته تا ماهی و سس گورجه فرنگی ، فراوری ترشی ، مربا و از این قبیل چیزها
|
سازمانهای نظامی دنیا و حتی ارتش آمریکا دامپزشکان وظیفه نظارت بر بهداشت و کنترل سلامت غذا را در حساسترین جاها بر عهده دارند البته این مسأله سالها و قرن ها بودن یعنی زمانی که حتی رشته صنایع غذایی وجود خارجی نداشتن دامپزشکان مسول سلامت و بهداشت مواد غذایی بودند
|
متاسف به شمای دامپزشک هستم. که چون اطلاعات شما در بهداشت صنایع گوشتی و لبنی کم هست، نظر میدهید، دامپزشکان در مورد مباحث بهداشت صنایع گوشتی و لبنی از مهندسین صنایع غذایی اطلاعات بالاتری دارند. صنایع غذایی بیشتر مباحث تولید و تجهیزات را میخوانند.
|
سینا خان همکاران براتون جواب نوشتند..ولی یادشون رفت بنویسند همکاران ما که گرایش های تخصصی و یا کاری (مثلا همون مسئول فنی گوشت )را دارند قطعا اطلاعاتشون در حیطه ی کاری خودشون ارتقا داره.همکاری که کار نظارت بر پروسه ی مواد غذایی داره با همکاری که کار درمان دام کوچک انجام میده یا تخصص قارچ شناسی یا آبزیان و یا ویروس شناسی یا سم شناسی و.... داره قطعا وباید که در زمینه کاری خودشون بیشتر مهارت داشته باشند چه توقع دارید همه ی دامپزشکان بالاجبار باید درباره ی بهداشت شیراطلاعات تخصصی داشته باشند درصورتیکه ارتباط با کار یومیه اشون نداره ...اطلاع دارند ولی به طور ویژه در زمینه شغلی خودشون مهارت دارند..مثل این می مونه بری متخصص قلب بگی استخوان پای شکسته ات رو جراحی کنه...خب بلد هم باشه قطعا انجام نمیده ..
فردا ما هم باید نامه بزنیم ما چرا نمیتونیم مطب انسانی بزنیم .............
اگه بخوام بدون تعصب شغلی صحبت کنم واقعا یه چیزهای این نامه درسته این که به زور بخایم برای خودمون اشتغالزایی کنیم ضعف سیستم و دامپزشکی تو ایران هست برای مراحل بعد از کشتار مباحث تکنولوژیکی و تخصصی صنعت هست و بحث درمان و بازرسی گوشت اونجا مطرح نیست اصلا گوشتی که از کشتارگاه با مجوز دامپزشکی داره میاد به مرکز بسته بندی کار دامپزشک تا همونجا تمومه و مباحث بعدش بیشتر به رشته های مثل صنایع غذایی مربوطه...گرچه شاید این صحبتها خوشایند نباشه ولی باید قبول کرد منطقیه
|
هر ماده غذایی گوشتی که به صورت خام وارد بازار میشه با دامپزشک هست اگه پخت بخاد بشه بله با صنایع غذایی هست
|
زهرا جان بعضی بیماریهای من جمله انگلی بعد از تکه نمودن گوشت در همان مراکز بسته بندی مشخص میشه که در لاشه کامل مشخص نبوده..شما به نظرت لیسانس های موادغذایی چقدر در این زمینه اطلاع دارند..در ضمن بهتره درباره چیزی که کل دنیا هم عقیده هستند ماهم بیخود وقت تلف نکنیم..به نظرم بهتره هر کی سرش به کار خودش باشه و در برای اتمام کار وبیکاری یه عده نظر نده ..
|
بعضی دوستان دامپزشک عقیده دارن بعضی بیماریهای انگلی در مراکز بسته بندی کشف و اقدام اصلاحی انجام میشه پس یعنی این گوشتی که از کشتارگاه خارج و مستقیم به دست خانوار میرسه با انگل دست مردم میرسه یا باید در هر خانواده یک دامپزشک مستقر کرد تا گوشت را آنجا معاینه کنند چون همه گوشتها که به مراکز بسته بندی نمیاد لطفاً منطقی صحبت کنید...التماس تفکر بدون تعصب
داستان رشته علوم دامی و دکترای دامپزشکی مثل جریان پرستارها و پزشکان می باشد من هم آقای غلامی رو درک میکنم بنده خدا دل پری از دامپزشکان داره .................
سازمان محترم دامپزشکی نقش نظارت بر فراورده های خام دامی را طبق قانون برعهده دارد وفقط فراوردهای که فراوری شده واز حالت خام در امده باشد از حوزه نظارت ان خارج است علم دامپزشکی یک علم تخصصی است درکلیه موارد از قانون سازمان دامپزشکی که در ان دامپزشکی نقش نظارت بر مکانهای مر تبط با موضوع ومواد غذایی وفراورده خام دامی ونهادهاو.... را دارد حداقل برمی گردد به قانون دهه پنجاه وقبل از ان
آقایون کمی مطالعه کنید. به قولی چون قافیه تنگ آید ............... میدونم رشته شما کاربردی نداره ولی هنوز دیر نشده مانند بسیاری از فارغ التحصیلان صنایع غذایی و دامی درس بخونید و دوباره در کنکور شرکت کنید.انشاالله که در رشته دامپزشکی پذیرفته بشید.
|
............... صحبت دلیل و منطق هست نه گردن کلفتی دوست عزیز
باسلام و احترام
|
با درود دکتر امین
|
رشته صنایع غذایی با توجه فرار بودن آن باید گرایشی بشود مثل گرایش غلات فرآورده های گوشتی تا دانشجویان بر حسب گرایش های تحصیلی خودشان دنبال شغل خود باشند
|
همین الانش که زیر مجموعه ی دامپزشکی نیست
با درود
|
چه خوب که مودبانه جواب دادید بقیه همکاران فقط لب میگشایند و ....
|
درود ناشناس
برای پاسخ به این سؤال که در کشورهای اتحادیه اروپا، یک شرکت بستهبندی گوشت و مرغ که میخواهد مراحل بستهبندی و عرضه گوشت پس از کشتار را انجام دهد و فقط یک مسئول فنی استخدام کند، از چه رشته تحصیلی استفاده میکند، باید به نیازهای این نقش و مقررات اتحادیه اروپا توجه کنیم.
به عنوان دامپزشکی که در سازمان غذا و دارو شاغل هستم،بهتره دوستان بدانند که در بسیاری از محصولات فراوری شده دامی و لبنی و عسل جهت صادرات به دیگر کشورها،گواهی بهداشت صادرات کالا از سازمان دامپزشکی مورد تایید می باشد،و در کشورهای جهان اول دنیا کارخانجات لبنی و فراورده های گوشتی زیر نظر سازمان دامپزشکی می باشد و دامپزشکان در تایید کیفیت و سلامت محصول نقش اساسی ایفا می کنند. اتفاقا در ایران هم می بایست مسئول فنی واحد های تولید لبنیات و فراورده های گوشتی و تخم مرغ و عسل و صرفاً دامپزشک باشد و رشته صنایع غذایی در چارت مسئول فنی این قبیل کارخانجات خذف شود،با توجه به این که رکن اصلی کیفیت فراورده دامی و لبنی مواد اولیه می باشد،کارشناسان صنایع غذایی هیچ تخصصی در زمینه شناخت بیماری ها و انتقال بیماری ها از غذا و آب به انسان ندارند که درصورتی که مواد اولیه آلوده باشد،باعث آلودگی محیط واحد تولیدی و فراورده نهایی می باشد،همچنین فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی واحد های صنایع غذایی،کنترل میکروبی،کنترل شیمیایی و بهداشت مواد غذایی و ....را می گذرانندو در گذشته تخصص بهداشت مواد غذایی مخصوص رشته دامپزشکی بود و صرفاً در دانشکده های دامپزشکی تدریس میشد و فارغ التحصیلان دیگر نمی توانستند در این رشته ادامه تحصیل دهند،چون کسی که بهداشت مواد غذایی می داند باید دامپزشک باشد چون باید بیماری را بشناسد،بازرسی گوشت خوانده باشد،بیماری مشترک،پاتولوژی و انگل شناسی ،باکتری شناسی ،ویروس شناسی و قارچ شناسی و .....خوانده باشد. این در حالی است که کارشناس صنایع غذایی هیچ کدام از این واحد های درسی را پاس نکرده.رشته صنایع غذای باید صرفا جهت مسئولیت فنی واحدهای غیر فراورده های گوشتی و لبنی باشد،چون ما خودمان مشاهده می کنیم در سازمان غذا و دارو چنین واحد هایی که مسئول فنی صنایع غذایی می گیرند چون با مدرک کارشناسی با حقوق بسیار کمتر راضی و قانع هستند، ولی در بسیاری از موارد کارخانه دچار مشکل می شود.و حتی به ورشکستگی رسیده؛چون مبحث فراورده های گوشتی و لبنی به علت فساد پذیری زیاد از حساسیت بالایی برخوردار است که در صورت عدم کنترل مناسب باعث خرابی محصول و خسارت اقتصادی به کارخانه می شود.
رشته صنایع غذایی اتفاقاً باید صرفا در چارت مسئول فنی واحدهای ترشیجات،شوریجات،کنسروی و نیمه کنسروی غیر گوشتی ،روغن،نوشیدنی باشد و این رشته بایستی از چارت مسئول فنی واحد های لبنی و فراورده های گوشتی،تخم مرغ،عسل؛ فراورده های آبزیان به کلی حذف شود و صرفاً فقط رشته دامپزشکی شرایط احراز مسئول فنی این واحد ها را داشته باشد.
|
دقیقا جناب آقا یا خانم دکتر اونهم صرفا برای متخصصین بهداشت مواد غذایی که برای این کار آموزش دیدند.
|
چشم بازم امری هست بفرمایید...
صنایع غذایی یکی از گرایش های مهندسی کشاورزی هست،و مشخصاً یعنی اینکه در خصوص فراوری محصولات کشاورزی و باغی و زراعی صلاحیت مسئول فنی دارند نه در خصوص فراورده های دامی،لبنی و عسل و طیور ،تخم مرغ و آبزیان ،مسئول فنی این کارخانجات بایستی فقط دامپزشکان باشند و ما هم از سازمان نظام دامپزشکی می خواهیم تا به سازمان غذا و دارو نامه بزند و بخواهد رشته صنایع غذایی را از چارت مسئول فنی کارخانجات فراورده های دامی و لبنی حذف کند.
|
دقیقا باید از سازمان نظام دامپزشکی بخواهیم که نامه نگاری های لازم انجام شود تا کارشناسان صنايع غذایی که زیر مجموعه کشاورزی هستند در حیطه خودشون فعالیت کنند .
|
صنایع غذایی گرایشهای مختلف داره مثل فناوری مواد غذایی و مهندسی که کلی هست و ربطی به کشاورزی نداره و واحدهایی که پاس میکنند برای کل صنعت غذا هست مثل اینکه بگیم چون دامپزشکی زیر نظر جهاد کشاورزی هست پس بره کشاورزی کنه
سر چیزی دارید میجنگید که نه حق دامپزشک است و نه مهندس صنایع غذایی! دامپزشکی شاخه ای دارد تحت عنوان بهداشت مواد غذایی که از کارشناسی تا دکترا تمام مباحث غذایی در حوزه دامپزشکی را شامل می شود فقط کافیست که یک نگاه به چارت درسی بچه های بهداشت مواد غذایی بیندازید تا ببینید همه دروس از جمله باکتری شناسی، ویروس و انگل، خوراک دام و بیماری های مشترک انسان دام، سردخانه، فراورده لبنی، بازرسی گوشت، اپیدمیولوژی،کنسرو، کنترل شیمیایی و میکروبی غذا و ..... میخوانند و کاملا برای نظارت بهداشتی بر روی فراورده های دامی آماده می شوند.
|
لازمه بدونید که یک متخصص بهداشت مواد غذایی بایستی دامپزشک باشد ولاغیر،باید بیماری ها ی مشترک وقابل انتقال به انسان،انواع بیماری های باکتریایی،ویروسی،قارچی ،انگلی،و ... در دام،طیور و آبزیان که مورد مصرف انسان به عنوان غذا قرار می گیرد ،،تشخیص و راه درمان آن را بداند،دروس بازرسی گوشت،کلینیکال پاتولوژِی،بازرسی لاشه علاوه برکنترل کیفی و شیمیایی و میکروبی را خوانده باشد،در گذشته تخصص بهداشت مواد غذایی جزو تخصص های بالینی مختص دامپزشکی بود که فقط دامپزشکان در دانشکده های دامپزشکی تحصیل می کردند،و باید مثل گذشته اصلاح شود و از ورود افراد غیر متخصص و غیر دامپزشک به این رشته جلوگیری شود
|
با توجه به توضیحات جناب عالی کاملا قابل پذیرش هست که کنترل خط کشتار باید با دامپزشک باشد و کنترل بسته بندی با کارشناس الی دکتری بهداشت مواد غذایی گرایش دامی باشد و دخالت مهندسی صنایع غذایی در این مورد همچنین دکتری دامپزشکی هر چند که عارف به کار نظارت بر بسته بندی باشند باید در وهله دوم قرار بگیرد
|
لازمه که شما بدونید که متخصص بهداشت مواد غذایی نباید لزوما دامپزشک باشد این رشته phd است و افرادی که از پایه کارشناسی بهداشت مواد غذایی خوندن در این تخصص اصلا قابل قیاس با دامپزشک عمومی نیستند کمااینکه درسالهای اخیر در کنکور phd بهداشت مواد غذایی دامپزشکان عمومی حرفی برای گفتن در مقابل بچهایی که از پایه بهداشت بودن در رقابت نداشتن
تا وقتی پای منافع وسط باشه کسی منطقی صحبت نمیکنه و کسی هم حرف درست رو نمیپذیره من به واسطه حضورم درچندین کشور اتحادیه اروپا خدمتتون بگم که وظیفه دامپزشک در آنجا تا ذبح دام و بازرسی لاشه است ولی برای بعد از آن مثلاً در کارخانه ای که صرفا کار آن بسته بندی گوشت و مرغ است و کشتارگاه در آن وجود ندارد با توجه به اینکه بحث بیماری یابی و حذف یا اصلاح لاشه به پایان رسیده و صرفا بحث تکنولوژیکی و اجرای قوانین و مستندات مطرح است ترجیح بر استفاده بر مسول فنی صنایع غذایی است البته میتوان از وجود دامپزشک بسته به نیاز و توانایی آن شرکت استفاده کرد ولی اصولاً و عرف در آن این هست که کارخانجاتی که صرفا بسته بندی میکنند از رشته های مرتبط با غذا و فرآوری غذا مسول فنی بگیرند این چیزی است که به دور از توهم و تعصب صنفی دیدم و انجام میشه
من به عنوان فردی که کاردانی دامپزشکی و کارشناسی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی و کارشناسی مهندسی صنایع غذایی خوانده ام و مسئول کنترل کیفی خط تولید کیک و کلوچه در یک شرکت مشهور هستم قاطعانه عرض میکنم حتی حضور مهندسی صنایع غذایی در خطوط تولید صنایع غذایی مواد آردی و شکلات و آبنبات با توجه به سواد اندکی که در زمینه تولید مواد غذایی دارند زیادی هست چه رسد در زمینه گوشت و طیور که بیسواد مطلق هستند بنابراین پیشنهاد بنده این است که رشته دامپزشکی و کاریهای آن در جامعه بیشتر شناسانده شود تا بهانه از افراد فرصت طلب نسبت به تعرض به رشته دامپزشکی برداشته شود
|
درورد بر درک و بینش بالای شما
|
البته شما احتمال زیاد دامپزشک صنایع غذایی نما هستی چون بدجوری از خودت بدت میاد
|
در پاسخ به آقای رضا باید بگم که بنده به هر دو رشته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی و مهندسی صنایع غذایی کاملا آگاه و عارف هستم و بدون هیچ تعصبی عرض میکنم که سطح دروس دامپزشکی حتی در حد لیسانس دامپزشکی هم از لحاظ چارت دروس هم نوع دروس خیلی خیلی بالاتر از مهندسی صنایع غذایی هست و قرار هم نیست چون من منبع درآمدم الان از صنایع غذایی هست دروغ بگم بهتره قبل از قضاوت یک نگاهی به چارت دروس هر دو رشته نگاه کنید تا ببینید از لحاظ دروس علوم پایه و مواد غذایی کدامیک غنی تر است به اضافه اینکه از نظر کارهای آزمایشگاهی و تشخیصی غنی تر از صنایع غذایی است نود درصد از شماها عاجز از آزمایش یک قند ساده گلوکز مصرفی در کارخانجات هستید حتی از نظر میکروب شناسی در حد ابتدایی با گذراندن تنها سه واحد بی اطلاع هستید از تکنولوژی مواد غذایی اعم از روغن آرد لبنیات قند ها در حد دو واحد خوندین که به هیچ دردی در کارخانجات نمیخوره
در زمانی که قانون چگونگی نظارت بر واحدهای مواد خوراکی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی در سال 1346 در وزارت بهداشت تدوین و به تصویب رسیده است،رشته دامپزشکی جزو مهمترین رشته های چارت مسئول فنی برای واحد های تولیدی بوده، در زمانی که هنوز چیزی به عنوان رشته صنایع غذایی در دانشگاه های ایران وجود نداشت.
|
اونجوری حساب کنی سی سال پیش در خیلی جاها از دامپزشکان میخواستند طبابت کنند پس الان هم میشه؟ تو گذشته نباید گیر کرد الان همه چی تخصصی شده
من نمیدونم ما دامپزشک ها چه هیزم تری به بعضیا فروختیم که انقدر سعی میکنن چوب لای چرخ مون بذارن. اون از ممنوعیت تاسیس درمانگاه در اماکن مسکونی و مشکلات دام کوچک، این هم از مسئول فنی.
فکرکنم چون اختصاصا بحث رو کشوندند به مسئول فنی شرکت بسته بندی گوشت باید خدمتشون عرض نمود که در کل دنیا فقط دامپزشکانند که اجازه نظر دادن در مورد گوشت را دارند علتشم همون بحثی هست که خودشون بالاتر ذکر کردند که دامپزشک درمان روبلده انجام بده پس دامپزشک ه که میتونه از روی لاشه مشکلاتش رو بدونه چون دروس مرتبط خونده . ضمن اینکه بازم خودشون نوشتند متخصص های اینکار ..بین مهندس صنایع غذایی و دکترای دامپزشکی و متخصص بهداشت موادغذایی دامپزشکی خب مشخصه نظردهنده کی هست. .مهندسین صنایع غذایی کار و جایگاه شغلیشون همیشه مشخص بوده دقیقا بازم خودشون نوشتند که میشه مثلا کارخانجات تولید موادغذایی:مثلا بیسکویت نان کنسروها مربا ها و....همونجور که ما دامپزشکان درخواست استخدام در این کارخانجات را تا حالا نداشتیم لطفا شما هم دخالت در کار گوشت نفرمایید...در اینکه تعدادی افراد در این رشته شغل ندارند به تبع اقتصاد ورشکسته ی کشوره که تولید نداره و خب دانشجو هم نگیرند که بعد دیپلم بفرمایید دانشگاهها هم تعطیل کنند چون کار نیست دیگه...ببخشید کلا گل بگیرید در همه چی ..یه عده ......... مشخصا بی ربط گفتن در ذاتشون جاریست و متاسفانه این سنگهایی که می اندازند در چاههایی که حفر میکنند همه ی عاقلان هم نمی توانند درشون بیارند..تاوانشم باید بدیم..
دقیقا بفرمایند مدرک تحصیلیشون چی هست..
موضوع نظارت دامپزشکان بر فرآیند های بهداشتی و سلامت فرآوردههای دامی یک مسئله بدیهی و غیرقابل بحث است. اقداماتی مانند این که به جای استفاده از دامپزشکان، فارغالتحصیلان صنایع غذایی را در این نقش ها قرار دهند، بیشتر تلاشی است برای جلب توجه و نشان دادن فعالیت های اشتغالزایی، بدون توجه به تخصص لازم برای تضمین سلامت عمومی. نظارت دامپزشکان نه تنها مطابق با استاندارد های بینالمللی است، بلکه در راستای حفظ سلامت جامعه و جلوگیری از بروز بیماری ها ضروری است.
صنایع غذایی علوم دامی دیگه چه صیغه ای است...
جناب آقای اشکان غلامی : احتمالا جنابعالی با مفهوم بهداشت بخصوص بهداشت مواد غذایی آشنایی چندانی ندارید . به نظر میرسد شما حتی میوه هایی را که از مغازه میخرید نشسته میل میفرمایید . البته مهم نیست چون چنین رفتارهایی از افرادی بسیار دیده میشود . برای اطلاع شما باید بگویم مسئولیت دامپزشکان در حیطه مواد غذایی و بهداشت و رعایت اصول بهداشتی در تهیه ، توزیع . و مصرف مواد غذایی در تمامی دنیا امری مسلم و قطعیست زیرا که عوامل ایجاد کننده بیماریها و بخصوص مسمومیتها می توانند در تمام مراحل مواد غذایی را آلوده و مردم را مبتلا نمایند . میدانم که شما و بسیاری دیگر مطلع نیستید و سعی نمی کنید اطلاعاتتان را افزایش دهید اما بهتر از قبل از نوشتن هر موقومه ای کمی مطالعه فرمایید .
عرض ادب و ارادت
نظارت بر موادخام دامی بعهده دامپزشکی است و فرآوری و پخت که شد بعهده صنایع غذایی است.کلا مثل اینکه تو این مملکت دیواری کوتاهتر از دامپزشکی پیدا نمیشه.لطفا سرتون به کار خودتون باشه
صرفا حسادت عزیزان رشته ی دامپروری و...اس
|
حافظت از نباتات
روزها اسنپ کار کنند و عصرها برن تو پارکها سگها را مجانی درمان کنند
ایراد از سازمان دامپزشکی
|
پیگیری جدی و قضایی از جانب بقیه رشته ها داره انجام میشه و محکوم شدید داداش
لطفا هر کسی معروف نکنید
نکته ای که در نامه مذکور جلب توجه می کند اینست که "ادعا شده است که دامپزشکان اخیرا به این حیطه ورود پیدا کرده اند "که کاملا نشان میدهد که آگاهی کامل از وظایف مجموعه دامپزشکی ندارند . از دیر باز که بسیاری از رشته ها هنوز ناشناخته بود این امر بهداشتی از وظایف همکاران دامپزشک بوده است که با توجه به اطلاعات علمی نظری و عملی گسترده و بروز ی که کسب کرده اند این وظایف خطیر را به نحو احسن انجام دا ده و مدیریت کرده اند . بنابراین این امر بهداشتی بسیار حیاتی را نبایستی ساده و آسان تصور کرد و تفویض اختیار کرد .
جناب آقای اشکان غلامی گرامی، رشته بهداشت موادغذایی شامل دو بخش است بهداشت مواد غذایی با منشا غیردامی و با منشا دامی؛ بهداشت موادغذایی با منشا غیر دامی(گیاهی) در حیطه فعالیت جنابعالی و هم رشته ای های شماست؛ مانند بهداشت کنسرو لوبیا، کنسرو سبزیجات، بسته بندی سوپ آماده، کنسرو عدسی، بادمجان، کمپوت میوه جات و... و بهداشت موادغذایی با منشا دامی در حیطه کار تخصصی دامپزشکان قرار دارد و در تایید این مطلب خواهید دید که سازمان های جهانی و کشورهای جهان برای صادرات و واردات فرآورده های گوشتی و لبنی، فقط تاییدیه دامپزشکی در این زمینه را می پذیرند و نه حتی سازمان غذا و داروی آن کشور را. مثلا صادرات شیر یا گوشت به روسیه یا اروپا نیازند تایید سازمان دامپزشکی رو برای صادرات دارد و نه تاییده غذا و دارو. اصولا کار بهداشت مواد غذایی در سازمان غذا و دارو به مواد غذایی غیر پروتئینی دامی برمی گرده و نه پروتئینی دامی. ان شا الله که برای جنابعالی و همکاران تون تنویر افکار و ربع شبهه شده باشه. موفق باشید.
در بحث بیماری یابی و حذف گوشتهای آلوده و بازرسی قبل و بعد از کشتار قطعا اولویت و تنها گزینه بر دامپزشک هاست و در بحث بسته بندی گوشت و مرغی که قبلاً مجوز دامپزشکی رو کسب کرده و فقط مباحث صنعتی در آن مطرح است اولویت با مهندسین صنایع غذایی است
|
شاید در این بین یک سری قطعات گوشت مرغ دارای بیماری مثلا گامبرو یا ... قاطی گوشته ای سالم مجوز دار دامپزشکی شود،آن وقت یه کارشناس صنایع غذایی چطور می تواند در واحد بسته بندی کنترل و تفکیک کند؟؟؟
|
این دوستمون که میگن شاید از مرغی که با مجوز کشتارگاه خارج شده آلوده باشه و تو مراکز بسته بندی ما این رو میفهمیم این عذر بدتر از گناهه یعنی اون خانواده ای که از کشتارگاه زیر نظر دامپزشکی داره مرغ تهیه میکنه ممکنه مرغ آلوده مصرف کنه خب اگه اینجوریه بگین همه از مرغ بسته بندی استفاده کنند و مرغ مغازه ها اعتبار نداره
من اصلا کاری به این موضوع ندارم
|
خدمتت عرض کنم که رشته پزشکی،دامپزشکی،دندانپزشکی و دارو سازی دکترای حرفه ای است که می توانند مستقل به هیچ ارگان و نهادی بنا بر تخصص خود کار کنند ،که بسیار با ارزش تر از رشته PHd a است که تازه بعد از گرفتن باید بره حق التدریس تو یه موسسه غیر انتفاعی درس بده.
|
عزیز جان
|
دوست عزیز علوم دامی
|
ضمنا اقای علوم دامی فوق لیسانس یا Master ی مدرک
|
متخصص فیزیولوژی دام
|
خطاب به دوست عزیزمون جناب امیر
|
دوست عزيز كه همچين كامنتي گذاشتي..
|
همون dvmدانشگاه ازادم که باشه
|
دوست محترم با نام پزشک
|
02:04 عزیز
|
اقای ناشناس از سانسور حرفات توسط حکیم مهر مشخصه چقدر با ادب و محترم هستی!
|
دوست عزیز، PhD علوم دامی یعنی پژوهشگر، نه متخصص. «متخصص» عنوان کسیه که بعد از دکتری حرفهای مثل DVM یاMD، دوره تخصص بالینی گذرونده، نه کسی که پایاننامه نوشته. شما نه صلاحیت درمان داری، نه حق دخالت در امور بالینی، و طبق قوانین کشور، ورودت به حوزه درمان، تغذیه درمانی، تجویز دارو یا بهداشت گوشت، تخلفه، در مورد مقایسه مدرک، بدون که DVM در کشورهای پیشرفته مثل آمریکا، کانادا و آلمان professional doctorate شناخته میشه و مسیرش کاملاً جداست، نه قابل معادلسازی با فوقلیسانس شماست، نه حتی قابل قیاس در کاربرد و جایگاه.
|
جهت پاسخ به اقای امیر
|
آقای متخصص علوم دام
|
متخصص فیزیولوژی دام Ph.D
|
دوست ....... گرامی هیچ جای دنیا دکترای حرفه ای معادل فوق لیسانس نیست شما یه جای دنیا رو نشون بده که کسی بتونه با فوق لیسانس طبابت کنه یا برای تخصص بتونه در آزمون ورودی رشته بالینی شرکت کنه بنظرم اینکه در کنکور نتونستید وارد رشته خوبی بشید و با کاردانی یا مهندسی کشاورزی سعی میکنید ادای دامپزشک ها رو دربیارید چیزی از مشکل شما حل نمیکنه یه پرستار اگه فوق دکترا هم بگیره باز هیچ جای دنیا به چشم پزشک بهش نگاه نمیکنند.
با سلام خدمت همکاران
|
انجا باید سازمان نظام دامپزشکی پای کار بیاد و شکایت کنه تا دیگه هیچ ....... به خودش اجازه نده همچین نامه ای به هرجا دلش خواست بزنه،ما دامپزشکا اگه واسمون بی اهمیت بشه خیلی از حق و حقوق گرفته شده ما رو بیشتر میگیرن،باید خودمون حامی هم باشیم و حمایت کنیم مثل پزشکا که در هیچ شرایطی بد همکار خودشون نو نمی گن و حمایت می کنن از هم
خواستم عرض کنم خدمت دامپزشکان عزیز من با حرف اشکان غلامی مخالفم ولی شما بزرگواران هم دانش زیادی در مورد بسته بندی وفساد مواد غذایی با منشأ دامی رو ندارید بنده کاردانی دامپزشکی کارشناسی بهداشت مواد غذایی با منشأ دامی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی و پی اچ دی مواد غذایی رو دارم حالا شما بفرمایید که من مسئول فنی بسته بندی باشم یا شما که فقط چند تا واحد در حد آشنایی بهداشت مواد غذایی پاس کردید من دوره دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی چند تا همکلاس دکتری عمومی داشتم که همشون امتحان برد رو افتادن و دانش بسیار پایینی درمورد بهداشت مواد غذایی داشتن وطبق آماری که گرفتم اغلب دامپزشکان تو دوره های قبل هم همینجوری بودن دامپزشک کارش کلینیک و معاینه بالینی قبل کشتار یا مسول فنی خط کشتار هست یکم منصف باشید و همه چیز رو حق خودتون ندونید درسته نظارت از مزرعه تا سفره با سازمان دامپزشکی هست ولی دامپزشکی از سایر رده ها هم متخصص داره که برای بعضی از کارها نسبت به دامپزشک ارجح تر هستن
|
مثل این است یه کردان اتقا عمل بیاد بگه که لیسانس اتاق عمل گرفته و فوق بیهوشی و phd اتاق عمل
|
امثال شما اصلا صلاحیت اظهار نظر در مورد مسائل مربوط به فراورده های دامی،طیور،آبزیان عسل و .... ندارید،چون دامپزشک نیستید،دوستان خوب حق مطلب رو ادا کردند،یک متخصص بهداشت مواد غذایی حتما بایستی دامپزشک باشد، نه شما که از کاردانی آمدی و الان نظر میدی،
|
اتفاقا ما هم تو دوره تخصص یک دونه کاردان داشتیم که اصلا از بیماریها و بحث باقی مانده های انتی بیوتیکی و پاتولوژی بیماریها چیزی بلد نبود فقط حفظی جاتش خوب بود حتی نمیتونست غدد لنفی رو تو لاشه پیدا کنه
|
دکتر جان اینهمه تکبر غرور برای چیه ..................... الان تو دانشگاه همون PhD غیر دامپزشک داره به دکتری عمومی درس میده خود دوره PhD به اندازه دوره دکتری عمومی هست دیگه اونی که خوابه میشه بیدار کرد ولی اونی که خودشو به خواب زده نمیشه بیدار کرد
اقای ناشناس منم تو کشتارگاه دکتر دامپزشک مسول فنی دیدم که نمیدونست سستی سرک چه شکلی هست وکجای لاشه رو باید برش بزنه ...............
رشته علوم دامی یک رشته من در آوردی هست که فقط در ایران وجود داره و هیچ رشته مشابهی در کشورهای مشابه دنیا وجود نداره. رشته هایی مثل پرورش صنعتی دام دارن اما مهندسی کشاورزی علوم دامی ندارن!
|
................
|
خارج از کشور چیزی که به عنوان animal science هست زیرمجموعه بیولوژی هست اما در ایران زیرمجموعه مهندسی کشاورزی هست. در خارج از کشور animal science بیشتر روی تغذیه و پرورش و رفتار حیوانات تمرکز داره اما در ایران فارغ التحصیلان علوم دامی تقریبا در هر چیزی دخالت می کنن. تلقیح میکنن، درمان میکنن، سزارین و مامایی میکنن. سونوگرافی میکنن! اینا هیچ کدوم در خارج از کشور وجود نداره. فقط تمرکز روی تغذیه و پرورش هست.
|
اقای ناشناس عزیز
|
از گرایش ها هم که در مقطع ارشد و دکترا هست، مشخصه که تمرکز علوم دامی باید مثل همه دنیا روی تغدیه و پرورش باشه. در تعاریف و چارت درسی رشته علوم دامی در کشورهای خارجی هم فقط همین موضوعات یعنی پرورش و تغذیه اومده. در گرایش های مقطع ارشد و دکترا هم که شما ذکر کردین هیچ بحث درمانی و تولید مثلی نیومده. اما اکثر مواردی که کارشناسان علوم دامی اونهم با مقطع کارشناسی که هیچ گرایشی نداره و واحد تخصصی ای هم راجع بهشون نخوندن، دخالت میکنن همین ها هست. یعنی تلقیح و مامایی و درمان و بستن سرم و... اینکه می فرمایید در گرایش فیزیولوژی واحدهایی مربوط به تولید مثل خوانده میشه هم باز دلیل نمیشه چون قطعا در مقطع کارشناسی که این واحدها به اندازه دامپزشکی نیست شاید در مقطع ارشد و دکتری واحدهای بیشتری خوانده بشه که باز هم چون مامایی جزو حیطه درمان محسوب میشه، دامپزشکان باید انجام بدن. به جز بحث تلقیح که جزو درمان نیست و در صورتی که فرد حداقل واحد کافی در سطح ارشد یا پی اچ دی خونده باشه باید اجازه فعالیت بهش داده بشه اما متاسفانه تمام علوم دامی ها با مدرک کارشناسی، اولین کاری که بعد از فارغ التحصیلی میکنن اینه که میرن در زمینه تلقیح کار میکنن بعد کم کم در سایر موارد درمانی هم وارد میشن. بعد حالا اومدن میگن چرا شما در کارخانه های که محصولات دامی تولید میکنن، مسئول فنی میشید! کلا رشته علوم دامی سر تا پاش دخالت و دست درازی در رشته های دیگه هست اما اومدن به رشته های دیگه میگن چرا در فلان جا کار میکنید!
سستی سرک نه سیستی سرک
سلام
آقای غلامی
|
با سلام دوست عزیز دامپزشک
|
نمیشه دامپزشکی بخونی و دلت کار مربوط به نظارت مواد غذایی بخواد...
از حکیم مهر عزیز
لیست رشته های دکتری وزارت بهداشت منتشر شده!
|
یعنی عزیزان کشاورز چه دام علوم چه بسته بندی صنایع غذایی ! اصلا ....... شمارو قبول نداره وزارت بهداشت و به هیچ وجه اجازه مسئول بودن بهتون نمیده ! برید زیر دست همون دامپزشک عمومی ارتزاق کنید که حداقل دامپزشکا اذیتتون نمی کنن! ................
از ماست که برماست وقتی در جلسات شرکت نمیکنیم اینها پر و بال میزنند
جناب اشکان غلامی یه نامه نوشتی چرا پیگیر نشدین جواب نامه اتون چی شد...خودتون کجایین دقیقا بعد از امیدواهی دادن به ایجاد مشاغل غیرمرتبط به یه عده فکر کنم باید از خجالت پشت صندلیتون قائم بشین بزرگوار..من بعد قبل از نامه نوشتن در مورد مسئولین فنی گوشت یه جلسه با روسای دامپزشکی بگذارید
کسی پروبال درنیاورده چون کسی تا حالا حقش رو از شما نخواسته شما خودتون رو محق میدونید نه عزیز اینجوریام نیست تو تمام دنیا مسول فنی شرکتهای بسته بندی مواد غذایی حتی گوشت و مرغ به شرط آنکه عملیات کشتار قبل از آن و زیر نظر دامپزشکی انجام شده باشه به عهده مهندسین صنایع غذایی یا هر رشته با این عنوان در خارج از کشور از جمله اتحادیه اروپاست درسته فرآورده های خام دامی زیر نظر سازمان دامپزشکی است ولی تقسیم بندی مسولین فنی بر اساس تخصص است نه سازمان ....اگه اینجور باشه شما هم در لیست مسولین فنی سازمان غذا و دارو نباید باشید...حرف حساب
مشکل درس نخوندن زمان کنکور اینجور جاها خودش رو نشون میده مهندسی کشاورزی راحت ترین رشته برای قبولی و بیشترین تعداد بیکار رو داره و بخاطر بیکاری دست به دامان وزارت جهاد میشن که براشون شغلی تعریف کنه. مضحک ترین کارشون هم دادن عنوان داروخانه به سم فروشی ها بود ظاهرا اینها حتی تعریف دارو رو هم نمیدونن که به مغازه فروش سم و کود و بذر خیار و هندوانه اسم داروخانه گذاشتن طبیعیه که یه سری هاشون واقعا باورشون بشه دامپزشک شدن
من درسال ۸۷ محموله گوشت گوساله رو با داشتن مجوز دکتر کشتارگاه ضبط کردم و بعد از گزارش به دامپزشکی کل گوشت معدوم شد .لطفا بفرمایید اگرمهندسین بهداشت مواد غذایی در این شرایط قرار داشتن چه کاری انجام میدادن؟
اگر مهندس غذایی یا دارویی یا ژنتیک یا تغذیه یا علوم دامی در اینجا پر وبال دربیاره همه دامپزشکان باید مهاجرت کنند
زمان کنکور بیشتر درس میخوندید و انتخاب درست تری داشتید نیازی نبود هیچ وقت به دنبال مطرح کردن خودتون باشید...
دامپزشک ها ، پزشک حیوانات هستند و باید حیوانات رو ویزیت کنن و اگه مریض بودن درمان شون کنن. صنایع غذایی هم معلومه چیه هر آنچه به غذا ربط داره . از ورود محصول باغی زراعی دامی و شیلات به کارخانه گرفته تا خروج از کارخانه تا رسیدن به دست مصرف کننده . صنایع غذایی در واقع ترکیب دو رشته مهندسی شیمی و میکروب شناسی هستش . که اصول مهندسی و تکنولوژی های نوین و تکنیک های بیوتکنولوژی و صنعتی رو به خوبی دانشجوهای این پاس میکنن . ضمنا بازاریابی و مدیریت و صادرات و فروش هم اموزش میبینن. جالبه بدونید توی خیلی از کارخانه های داروسازی بچه های صنایع غذایی دارن صنعت دارو رو پیش میبرن چون به جرات در بحث صنعت و آزمایشات قوی تر هستند . دوستان صنایع غذایی خیلی از درس هاش مشابه رشته داروسازی هستش . در واقع صنایع غذایی و داروسازی یک رشته هستند با همون علم و تکنیک یکی دارو تولید می کنه یکی غذا تولید میکنه . این دو رشته صلاحیت این رو دارن که جای هم صنعت غذا و دارو کار کنند . چون هر دو مسلط به مهندسی شیمی و میکروبشناسی و صنعت هستند . ولی رشته دامپزشکی خیلی متفاوت تر ازین دو رشته هست. مثلا رشته زیست فناوری غذایی و زیست فناوری دارویی چارت درسی شون در مقطع phd تا ۹۰ درصد مشابه هستند . ضمن اینکه غذا و دارو هم یکی هستند . ولی دامپزشک نمی تونه در حوزه تولید غذا و داروی انسان دخالت کنه . من فارغ التحصیل دکتری زیست فناوری غذایی هستم.
غلامی جان، غلامی عزیز، قطعا تک تک این پیام هارو تا اخر میخونی، دکتر دیناروندش با اون جایگاه که رییس غذا و دارو بود نتونست داروخانه دامپزشکی رو برای داروسازهای انسانی بگیره، پس سعی کن روی هر دیواری خاطره ننویسی چون احتمال داره چهار تا کار باقی مونده برای خودت و همکارات مستقیم بیاد زیر نظر دکترهای عزیز بعدش با پشیمونی با خودت بگی عجب حماقتی کردم!!!
انقدر ........ هستید که با مدرک عللووممم دامی می خوالستید برید تغذیه انسانی ادامه تحصیل بدید و برای انسان ها برنامه غذایی بدید که وزارت بهداشت به کل رشتتون بلاک کرد ! .......................
برای صنایع غذایی هم نمی تونید شرکت کنید اگر پایه علوم دامی هستید !!
..........................
حتی صنایع غذایی شمارو هم قبول ندارن و اصلا محل نمی دن خودشون یه رشته از ارشد درست کردن که بچه های تغذیه می برن!
با خوندن ی فیزیولوژی
دشتگاه سونوگرافی دستشون گرفتن
دو روز دیگه ادعای درمان و دارو هم میکنن
کما اینکه الان ب صورت غیر مجاز مشغول هستن
همین دخالت هاست
بازار کار رشته های کشاورزی اشباع
افتادن به جان دامپزشکی بی پناه
خصوصا این علوم دام ها آرزوی نابودی دامپزشکی دارن
و در به در دنبال یک تبصره برای مسئول فنی شدن
در این راستا، رشتههای مختلفی در ایران وجود دارند که میتوانند مرتبط باشند:
- **دامپزشکی:** بیشتر بر سلامت حیوانات و کیفیت گوشت خام تمرکز دارد.
- **مهندسی صنایع غذایی:** بر فرآیندهای تولید، بستهبندی، و تضمین کیفیت مواد غذایی متمرکز است.
- **میکروبیولوژی:** به کنترل آلودگیهای میکروبی میپردازد.
- **شیمی:** برای تحلیل کیفیت مواد غذایی کاربرد دارد.
- **بهداشت مواد غذایی:** که ممکن است به عنوان گرایشی در برخی رشتهها وجود داشته باشد و به ایمنی و بهداشت مواد غذایی توجه دارد.
با توجه به اینکه در شرکتهای بستهبندی گوشت و مرغ، معمولاً فرآیند کشتار انجام نمیشود و تمرکز بر کیفیت محصول نهایی، بستهبندی، و رعایت استانداردها است، رشتهای که بر این جنبهها تأکید دارد، مناسبتر خواهد بود.
بنابراین، در میان گزینههای موجود، **مهندسی صنایع غذایی** ارجحیت دارد. این رشته دانش و مهارتهای لازم برای نظارت بر فرآیندهای تولید، بستهبندی، و تضمین کیفیت و ایمنی مواد غذایی را فراهم میکند و میتواند به خوبی نیازهای این حوزه را برآورده سازد.