حکیم مهر: جلسه ارائه نتایج طرح تحقیقاتی و پژوهشی در خصوص بررسی علل سقط جنین در دامهای سبک (گوسفند و بز) استان آذربایجان شرقی، با حضور جمعی از مسئولان و متخصصان برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی، در ابتدای جلسه، «مهدی حامی» مدیر کل دامپزشکی استان ضمن خوشآمدگویی به مهمانان از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، دانشگاه تبریز، اساتید دانشگاه و ادارات دامپزشکی شهرستانها، از همکاری و هماهنگی این دستگاهها در اجرای این طرح قدردانی کرد.
این تحقیق به دلیل اهمیت تشخیص علل مختلف سقط جنین در دام سبک و خسارات اقتصادی فراوان آن به دامداران و با هدف پیشگیری و درمان، به عنوان یک طرح پژوهشی به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان پیشنهاد شده بود.
این طرح پژوهشی طی دو سال گذشته و با همکاری اداره کل دامپزشکی استان توسط گروهی از اساتید دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز اجرا شده است. تیم تحقیقاتی با همکاری ادارات دامپزشکی شهرستانها، از موارد سقط جنین در دامهای سبک نمونهبرداری کرده و عوامل مختلفی از جمله عوامل عفونی، تغذیهای، محیطی و کمبود ویتامینها و مواد معدنی را مورد بررسی قرار دادهاند.
تیم پژوهشی متشکل از حدود ده نفر از اساتید و متخصصان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، تحت نظارت فنی و علمی اداره کل دامپزشکی استان، این پروژه را اجرا و نتایج آن را ارائه کردند.
در این جلسه که با حضور مدیر کل دامپزشکی استان، معاون پژوهشی دانشگاه تبریز، رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، مدیر گروه پژوهش سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، کارشناسان اداره کل دامپزشکی، رؤسا و کارشناسان ادارات دامپزشکی شهرستانها و جمعی از اساتید دانشکدههای دامپزشکی دانشگاههای تبریز و آزاد اسلامی برگزار شد، تیم پژوهشی ضمن ارائه نتایج، به پرسشهای حاضران نیز پاسخ داد.
در ادامه، عسگری، معاون پژوهشی دانشگاه تبریز با تقدیر از زحمات گروه پژوهشی به مدیریت خردادمهر، حمایت دانشگاه تبریز از طرحهای تحقیقاتی مشترک با اداره کل دامپزشکی استان را اعلام کرد.
همچنین فرید، رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز با تشکر از تیم پژوهشی، آمادگی آن مرکز را برای همکاری در طرحهای آینده اداره کل دامپزشکی استان اعلام کرد.
در جریان نشست، بحثهای علمی و تخصصی میان دانشگاهیان و کارشناسان دامپزشکی پیرامون یافتههای تحقیقاتی صورت گرفت و زمینه تبادل نظر در خصوص راهکارهای کاهش موارد سقط جنین در دامهای سبک فراهم شد.
در پایان جلسه، مدیر کل دامپزشکی استان با قدردانی از اساتید، کارشناسان و تمامی عوامل اجرایی این پروژه، بر حمایت همهجانبه اداره کل دامپزشکی استان از طرحها و پژوهشهای علمی تأکید کرد و خواستار تداوم همکاری نزدیک با دانشکدههای دامپزشکی شد.