کد خبر: ۸۲۶۵۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: کارشناسان هشدار داده‌اند ویروس کرونای جدیدی که به تازگی در چین شناسایی شده، «تنها یک گام کوچک» تا جهش و ایجاد یک بیماری همه‌گیر جهانی دیگر فاصله دارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، متخصصان معتقدند این گونه ویروس که HKU5-CoV-2 نام دارد، ممکن است طیف وسیع‌تری از حیوانات را نسبت به کووید-۱۹که باعث مرگ میلیون‌ها نفر شد، آلوده کند و پتانسیل بیشتری برای جهش بین گونه‌ها داشته باشد.

متخصصان آمریکایی نگرانند سویه HKU5-CoV-2که در ماه فوریه در چین یافت شد، بتواند انسان‌ها را نیز آلوده کند و منجر به شیوع گسترده شود.

این مطالعه جدید که در مجله Nature Communications منتشر شده است، به بررسی گروهی کمتر شناخته شده از ویروس‌های کرونا به نام مربکوویروس‌ها پرداخته است که شامل HKU5 و MERS-CoV می‌شود که مسئول سندرم تنفسی خاورمیانه است.

این تیم از دانشگاه ایالتی واشنگتن نحوه تعامل این پاتوژن جدید با سلول‌های انسانی را بررسی کردند.

به گزارش ایندیپندنت، آنها دریافتند که تغییر کوچکی در پروتئین اسپایک ویروس می‌تواند به آن اجازه دهد تا به سلول‌های ACE2 انسانی در گلو، دهان و بینی افراد متصل شود.

HKU5-CoV-2 می‌تواند سلول‌های انسانی را در مجاری هوایی و روده آلوده کرده و در داخل آنها تکثیر شود.

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود ۳۵ درصد از افراد آلوده به سندرم تنفسی خاورمیانه جان خود را از دست می‌دهند. از سال ۲۰۱۲، حدود ۲۷ کشور موارد ابتلا را گزارش کرده‌اند که منجر به ۸۵۸ مورد مرگ شناخته شده به دلیل این عفونت شده است که از شترها شیوع یافته است.

اما وقتی HKU5 در ماه فوریه کشف شد، دانشمندان نسبت به اغراق در مورد خطرات آن هشدار دادند، زیرا به راحتی Sars-CoV-2 که باعث کووید-۱۹ شد، وارد سلول‌های انسانی نمی‌شود.

HKU۵ اولین بار توسط دانشمندان آزمایشگاه چینی که برخی می‌گویند کووید در سال ۲۰۱۹ از آنجا سرچشمه گرفته است، در خفاش‌ها شناسایی شد.

پروفسور «مایکل لتکو»، ویروس‌شناسی که در این مطالعه مشارکت داشته است، گفت: به‌طور خاص ویروس‌های HKU5 خیلی مورد بررسی قرار نگرفته‌اند، اما مطالعه ما نشان می‌دهد که چگونه این ویروس‌ها سلول‌ها را آلوده می‌کنند.

وی افزود: آنچه ما همچنین دریافتیم این است که ویروس‌های HKU5 ممکن است تنها یک گام کوچک تا سرایت به انسان فاصله داشته باشند.

وقتی کووید-۱۹ شیوع پیدا کرد، کشورهای جهان به‌طور گسترده بازارهای چین را مقصر دانستند، جایی که نژادهای مختلف حیوانات وحشی در قفس نگهداری و اغلب در نزدیکی سایر حیوانات ذبح می‌شوند.

منتقدان گفتند که این بازارها زمینه مناسبی برای ظهور بیماری‌های جدید مشترک بین انسان و دام - بیماری‌هایی که به انسان سرایت می‌کنند - هستند.

متخصصانی که آزمایش‌هایشان نحوه تعامل این پاتوژن جدید با سلول‌های انسانی را بررسی کرده است، معتقدند که اگر این ویروس بخواهد انسان را آلوده کند، باید جهش‌های خاصی داشته باشد.

پروفسور لتکو گفت: این ویروس‌ها ارتباط نزدیکی با مرس دارند، بنابراین اگر روزی انسان را آلوده کنند، باید نگران باشیم.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه هنوز هیچ مدرکی مبنی بر انتقال آنها به انسان وجود ندارد، اما پتانسیل آن وجود دارد و همین باعث می‌شود که ارزش بررسی داشته باشند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
نیما بهرامی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۴:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
1
0
در زمان شروع پاندمی کووید ۱۹، چین بر خلاف تعهدات بین‌المللی خود، حقایق بیماری را پنهان کرد و با سانسور منجر به شیوع بیشتری و سریعتر بیماری شد. مسئولان سازمان بهداشت جهانی هم جهت ترغیب این کشور به همکاری بیشتر، از شماتت آن پرهیز کرده و حدود یک هفته در اعلام وضعیت اضطراری تعلل ورزیدند. ترامپ هم با خروج از WHO این سازمان را تضعیف نموده است.
جهان امروز نسبت به زمان شیوع کووید ۱۹، آمادگی بیشتری جهت مقابله با پاندمی دیگری را ندارد.
نظر شما
ادامه