حکیم مهر - محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی موفق به کسب دانش فنی تولید واکسن «گامبورو» در مقیاس آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی شدند.
رئیس مؤسسه رازی با بیان این مطلب گفت: ساخت واکسن «گامبورو» در قالب طرح کلان ملی فناوری «کسب دانش فنی فرآوردههای دارویی دام و طیور و قطع وابستگی به محصولات خارجی» است که بهمن ماه سال 88 قرارداد آن بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی منعقد شده است.
دکتر هادی فامیل قدکچی با بیان اینکه واکسن گامبورو در صنعت طیور کاربرد زیادی دارد، تصریح کرد: واردات سالانه این واکسن حدود یک و نیم میلیارد دوز است که به همت محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی دانش فنی تولید این واکسن به دست آمده است و به زودی رونمایی خواهند شد.
وی افزود: واکسن گامبورو علیه بیماریای به این نام در طیور استفاده میشود که باعث جلوگیری از ضایعات اقتصادی و تلفات ناشی از بیماری میشود.
این دامپزشک متخصص بیماریهای طیور با بیان اینکه بیماری گامبورو مختص پرندگان است، تصریح کرد: این بیماری بیشتر سیستم دفاعی پرندگان را مورد حمله قرار داده و باعث عدم کارآیی سیستم دفاعی پرنده در مقال واکسیناسیون بعدی و بیماریهای وارد شده به بدن پرنده میشود.
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیان اینکه واکسن گامبورو به همت محققان این موسسه در مقیاسهای آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی صورت گرفته و وارد بازار مصرف خواهد شد، تصریح کرد: در مرحله اول واکسن گامبرو در 100 میلیون دوز در سال تولید میشود و به تدریج افزایش یافته تا بازار داخل تامین شود.
وی افزود: واردات یک و نیم میلیارد دوز واکسن گامبورو در سال برای مصرف داخل در حدود شش میلیارد تومان هزینه برداشت که امیدواریم با افزایش تولید داخل بتوان به زودی بازار ایران را اشباع کرد و حدود پنج میلیون دلار در سال صرفه جویی ارزی خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، بیماری عفونی بورس یا گامبورو، یک بیماری کاملا مسری و با کاهش عملکرد در بازدهی گله و یا مرگ و میر بالا باعث ضررهای اقتصادی هنگفتی در صنعت طیور میشود.
طرح کلان ملی فناوری «کسب دانش فنی تولید فرآوردههای دارویی دام و طیور و قطع وابستگی به محصولات خارجی» شامل ساخت واکسن گامبرو به میزان دو میلیون و پانصد هزار دوز در سال و تهیه واکسن ترکیبی دو گانه، سه گانه و واکسنهای دیگر، کسب دانش فنی و فراهم کردن تجهیزات لازم برای تولید تخم مرغ SPF به عنوان ماده اولیه زیرساخت برای تولید اکثر واکسنها، تهیه کیت تشخیصی تا مرحله حذف واردات آن به کشور با همکاری بخش خصوصی در صورت لزوم، هماهنگی با نهادهای بین المللی از جمله WHO برای استانداردسازی و به رسمیت شناخته شدن تولید داخلی و فراهم آوردن زمینه لازم صادرات واکسنها و کیتهای تشخیصی تولید داخل است.
خبر مرتبط :