حکیم مهر - رییس دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه کاهش انگیزههای فراگیری در دانشجویان رشته دامپزشکی چالش فراروی آموزش در این دانشکده است، گفت: مشکلات اشتغال به دلیل عدم رابطه مناسب بین فارغالتحصیلان رشته دامپزشکی و نیاز بازار کار، تا حدود زیادی باعث بیانگیزگی و عدم بهرهگیری مناسب از امکانات آموزشی شده است.
دکتر مسعود قربانپور با بیان این مطلب عنوان کرد: در زمینه آموزش در دروس نظری مشکل خاصی وجود ندارد و با وجود امکانات وسیع، دسترسی به اینترنت، کتابخانههای دیجیتال و تجهیز کلاسهای دانشکده به فناوریهای جدید، اساتید به نحو مطلوب میتوانند دانش خود را انتقال بدهند.
وی افزود: اما در دروس عملی که بخشی از آن به تجهیزات آزمایشگاهی مربوط میشود، تا حدودی با چالش مواجه هستیم. البته وضعیت نسبت به گذشته بسیار بهتر شده و توسعه امکانات روند صعودی قابل قبولی داشته است اما برای رسیدن به سطح استانداردهای جهانی لازم است بعضی تجهیزات آزمایشگاهی خریداری شود.
رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران با بیان اینکه کیفیت امور آموزشی نسبت به گذشته بسیار بهبود یافته، مشکل اصلی را میزان استفاده از امکانات فعلی عنوان کرد و ادامه داد: در گذشته با وجود امکانات کم، بیشترین بهرهبرداری از فضاها و تجهیزات آموزشی صورت میگرفت. اما در حال حاضر انگیزه دانشجویان برای فراگیری کاهش یافته که این موضوع به نوبه خود ناشی از دغدغه مشکلات اشتغال آینده آنها میشوند.
قربانپور تاکید کرد: در دانشجویان ورودیهای قدیمی شاید یک یا دو نفر بدون انگیزه بودند اما در حال حاضر این مسئله معکوس شده و تعداد دانشجویان ضعیف بسیار افزایش یافته است؛ هرچند از نظر هوش و استعداد تحصیلی تفاوت چندانی بین آنها وجود ندارد اما انگیزه لازم را ندارند.
وی با تایید اینکه افزایش پذیرش دانشجو اگرچه به عنوان یک سیاست از سوی وزارت علوم پیگیری میشود، منجر به اشباع بازار کار و در نتیجه بیانگیزگی و آسیب به آموزش عالی شده است، افزود: از یک سو تقاضا برای ورود به دانشگاه زیاد است و مسئولان مجبور به افزایش ظرفیتها هستند اما از سوی دیگر کشور، دارای امکانات بالقوه بسیاری است که باید بالفعل شود تا زمینه کار برای فارغالتحصیلان جوان دانشگاهی فراهم شود.
رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران ادامهداد: همچنین ظرفیتهای غیرمنطقی دانشگاه آزاد برای پذیرش دانشجویان رشته دامپزشکی باعث ایجاد رابطه ناهماهنگی بین خروجی دانشگاهها و نیاز بازار کار شده است. در حال حاضر بیش از 22 دانشکده دامپزشکی در کشور وجود دارد در حالی که در کشورهای بسیار مترقی جهان که از نظر دامپروری در وضعیت بسیار مطلوبتری نسبت به کشور ما قرار دارند، شاید 2 یا 3 دانشکده دامپزشکی وجود داشته باشد.
قربانپور در خاتمه تصریح کرد: توسعه بیرویه و بیش از حد دانشگاه آزاد و عدم نظارت بر رشتههایی که در این دانشگاه ایجاد شده، این معضل را به وجود آورده است، در حال حاضر یک چهارم خروجیهای دامپزشکی از دانشکدههای دولتی و نزدیک به سه چهارم فارغالتحصیلان از دانشگاه آزاد هستند.
خبر مرتبط :