حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی مرکزی، سمنان، ارزوئیه، مهران، هندیجان، مازندران و تربت حیدریه
دامپزشکی استان مرکزی خواستار تجهیز کشتارگاه های دام به سردخانه شد
-------------------------------
اجرای فاز اول واکسیناسیون تب برفکی بصورت رایگان در استان سمنان
سعیدی از گاوداران خواست جهت هماهنگی بیشتر در این زمینه به شبکه های دامپزشکی محل اقامت خود مراجعه نمایند.
-------------------------------
با همکاری بخش خصوصی دامهای ارزوئیه علیه تب مالت مایهکوبی شدند
سرپرست شبکه دامپزشکی ارزوئیه از توابع استان کرمان گفت: واکسیناسیون دامها علیه تب مالت در ارزوئیه با همکاری بخش خصوصی در حال اجرا است.
مرضیه صادقیاظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون 18 هزار و 770 رأس دام سبک و سنگین توسط دو اکیپ دامپزشکی و دو اکیپ بخش خصوصی دامپزشکی در ارزوئیه واکسینه شدند.
وی افزود: بخش دولتی از ابتدای سال 13 هزار و 870 رأس دام واکسینه کرده که 12 هزار و 544 رأس دام سبک و یک هزار و 326 دام سنگین هستند و بخش خصوصی که از خرداد ماه آغاز به واکسیناسیون دامها علیه تب مالت کرده تاکنون 4 هزار و 900 رأس دام را واکسینه کرده است.
سرپرست شبکه دامپزشکی ارزوئیه گفت: کنترل و پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام یکی از مهمترین اهداف دامپزشکی است و تب مالت یکی از بیماریهای قابل انتقال به انسان است که هم از طریق شیر و هم از طریق ترشحات رحمی پس از سقط در محیط انتشار پیدا میکند.
صادقی از دامداران تقاضا کرد که برای واکسیناسیون دامها با بخش دولتی و بخش خصوصی دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.
------------------------------
ضبط و معدوم سازی 265 کیلو گرم قطعات مرغ کشتار روز توسط شبکه دامپزشکی شهرستان مهران
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مهران گفت : اکیپ بهداشتی بازرسی فرآورده های خام دامی شبکه دامپزشکی شهرستان ، مقدار 265 کیلوگرم قطعات مرغ کشتار روز را به علت فساد از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی سطح شهر مهران ضبط و پس از انجام آزمایشات معدوم سازی نمودند.
بشاره صیفی افزود : معدوم سازی با دستور نماینده محترم قضایی و نماینده شبکه بهداشت و درمان و با رعایت ضوابط و شرایط قانونی انجام پذیرفت .
-------------------------------
مدیر شبکه دامپزشکی هندیجان:
شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنند
خبرگزاری فارس: مدیر شبکه دامپزشکی هندیجان گفت: شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنند.
مهران اکبری اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل گرما، مناطق جنوبی کشور بیشتر تحت تأثیر شیوع بیماریها قرار میگیرند.
وی افزود: در این راستا کشتار دام با روشهای صحیح و زیر نظر مراکز معتبر از مباحث مورد توجه این اداره است.
مدیر شبکه دامپزشکی هندیجان تصریح کرد: از شهروندان میخواهیم که در راستای حفظ سلامتی جسمی خود و تعامل هر چه مضاعف با اداره دامپزشکی شهرستان، گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مورد تأیید خریداری و تهیه کنند.
وی اضافه کرد: توجه به سلامت و بهداشت جسمی شهروندان همواره یکی از دغدغههای این اداره بوده و هست.
اکبری همچنین خاطر نشان کرد: با افرادی که خود اقدام به ذبح گوشت دام کرده و آن را برای عرضه در اختیار شهروندان قرار میدهند با قاطعیت برخورد میشود.
وی در خصوص نحوه برخورد با اینگونه افراد گفت: در این راستا با مراجع قضایی شهرستان هماهنگ شده و در صورت مشاهده چنین مواردی، مراجع به اطلاع مسئولان امر رسانده میشود.
مدیر شبکه دامپزشکی هندیجان خاطرنشان کرد: از شهروندان میخواهیم هنگام خرید گوشت مصرفی خود، حتماً مهر بهداشتی درج شده بر لاشه دام ذبح شده را مدنظر داشته باشند.
------------------------------
مدیرکل دامپزشکی مازندران:
85 درصد گوشت در بهشهر در کشتارگاههای صنعتی تامین میشود
مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: 85 درصد از گوشتهای مصرفی مردم بهشهر در کشتارگاههای صنعتی تامین میشود.
مجید مختاری از برگزاری دورههای آموزشی برای کارگران کشتارگاهها و نیز بازرسان بهداشتی گوشت، کارشناسان و دامپزشکان و مدیریت کشتارگاهها خبر داد و تصریح کرد: همزمان با اپیدمی تب کریمه کنگو، این دورهها برای آگاهی و پیشگیری از این بیماری برگزار شد.
وی به واگذاری مسئولیت جدید به مسئولان فنی بهداشتی کشتارگاهها اشاره کرد و افزود: به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس تب کریمه کنگو به مسئولان فنی بهداشتی کشتارگاهها تاکید شده بازرسی قبل از کشتار را نیز انجام دهند تا از کشتار دامهای تبدار و توزیع لاشههای پرخون جلوگیری شود.
مختاری ادامه داد: همچنین تاکید شد دامهایی که مشکوک به وجود کنه و یا بیماری cchf هستند از چرخه کشتار خارج شوند.
این مسئول با بیان اینکه سم پاشی دامها از برنامههای روتین سازمان دامپزشکی است، گفت: طرح جامع مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام که کنهها نیز جزء این انگلها محسوب میشوند در دستور کار ما قرار دارد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران خاطرنشان کرد: هزینه سمپاشی دام و جایگاه دامها تا پایان سال 89 از طریق پرداخت یارانه دولتی به صورت رایگان انجام میشد که همزمان با اجرای هدفمندسازی یارانهها، پرداخت دولتی هزینه سموم قطع شد و بخشی از اعتبارت سمپاشی توسط سازمان دامپزشکی تامین شده است.
مختاری ادامه داد: برای مراقبت از دامها از عامل بیماری تب کریمه کنگو در مناطقی که احتمال وجود کنه میرود، سمپاشی در حال انجام است.
وی عنوان کرد: به صاحبان دامها نیز اعلام شد دو هفته قبل از کوچ دامها، حمام سم و سمپاشی در مراتع مورد نظر را انجام دهند.
این مسئول با بیان اینکه در بیماری cchf هیچگونه علایمی در دام به غیر از تب خفیف مشاهده نمیشود، گفت: مردم گوشتی را مصرف کنند که دارای مهر دامپزشکی باشد، زیرا این دامها قبل، حین و بعد از ذبح زیر نظر بازرسان ما بوده و 24 ساعت در سردخانه قرار داشته است.
وی تصریح کرد: مردم به هیچ وجه نگران نباشند، زیرا این بیماری شغلی است و افرادی که با دام سروکار دارند مانند دامپزشکان، چوپانان، قصابان و نیز کسانی که به منطقه روستایی و کوهستانی مسافرت میکنند در معرض ابتلا قرار دارند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران، انتقال کشتارگاههای سنتی به صنعتی را از سیاستهای کمیته ساماندهی کشتارگاههای دام استان دانست و گفت: کشتارگاههای سنتی شرق استان از جمله نکا در سال 85، گلوگاه و بهشهر طی سال 89 تعطیل شدهاند.
مختاری با اشاره به اینکه 90 درصد از کشتار دامهای گلوگاه در کشتارگاه صنعتی ساری انجام میشود، اذعان داشت: 85 درصد از گوشتهای مصرفی مردم بهشهر در کشتارگاههای صنعتی تامین میشود.
---------------------------------
رئیس دامپزشکی تربتحیدریه خواستار شد :
ساخت سردخانه زیر صفر درجه در تربتحیدریه
رئیس دامپزشکی تربتحیدریه گفت: با توجه به احتمال بروز بیماریهای مشترک میان انسان و دام، راهاندازی سردخانه زیر صفر درجه کشتارگاه امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
علیرضا رفیعیپور در نخستین جلسه کمیته ساماندهی بهداشتی کشتارگاههای دام که در سالن اجتماعات کشتارگاه دام تربتحیدریه برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماری به انسان از طریق تماس با ترشحات خونی دام یا گوشت گرم آلوده و بیمار است، راهاندازی سردخانه زیر صفر درجه کشتارگاه امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
رئیس دامپزشکی تربتحیدریه ادامه داد: البته در این میان الزام در انجام پیشسردخانه گوشت و آلایش خوراکی دام نیز مهم و ضروری است که باید توسط مسئولان امر مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه وجود دام و بیماریهای مشترک همواره همراه دام بوده و هست و ما باید با اقدامات بهداشتی و قرنطینهای در گلوگاهی به نام کشتارگاه تلاش کنیم خروجی آن گوشت و آلایش خوراکی باشد که تضمین کیفیت و سلامت دریافت کند.