حکیم مهر - پاسخ دکتر سعید حسینی / متخصص تغذیه به یک پرسش : آیا گوشت قرمز خطر دارد؟
با مصرف گوشتقرمز، نیاز بدن به دو ماده یعنی پروتئین و آهن تامین میشود. حذف گوشت قرمز باعث کمخونی نخواهد شد اما به شرطی که گوشتسفید و منابع آهن گیاهی جایگزین آن شود. دو نوع آهن «هِم» و «غیر هِم» وجود دارد. آهن «هِم» در گوشت قرمز و سفید وجود دارد اما میزان آهن گوشت مرغ و ماهی به اندازه گوشت قرمز نیست به همین دلیل اگر قرار باشد گوشت قرمز را از برنامهغذایی خود حذف کنیم و گوشت سفید بخوریم، لازم است میزان مصرف منابع گیاهی آهن مثل سبزیهای سبز تیره نظیر بروکلی را بالا ببریم. آهن «غیرهِم» (به نسبت متفاوتی) در مواد غذایی با منشأ گیاهی مانند غلات کامل، حبوبات، سبزیهای برگ سبز، مغزها (پسته، بادام، گردو و فندق) و انواع خشکبار (برگههلو، زردآلو، انجیر، کشمش و خرما) وجود دارد. آهن «هِم» جذب بالایی دارد در حالی که آهن غذاهای گیاهی فقط 3 تا 8 درصد قابلیت جذب میشود. ویتامین C سبزیهای تازه و خام، یکی از افزایشدهندههای جذب آهن است و با مصرف مقداری سبزی خوردن، پیاز یا انواع سالاد همراه با آبلیمو یا آبنارنج تازه جذب آهن «غیرهِم» افزایش مییابد.
برای من خیلی سود مند بود
نمی تونم اون 3 تا 8 درصد رو بپذیرم لطفا لطف کنند منبع ذکر کنند . تحقیقی چیزی که پذیرفتنش رو راحت کنه البته اگر درست باشه. آهن هم هست که باعث مصمومیت بر اثر آهن میشه چون ممکنه بی رویه جذب بشه در حالی که غیر هم فقط به میزان نیاز بدن جذب میشه . در خود گوشت هم 60 درصد از آهنش از نوع غیر هم هست . مطلب مهم این هست که با گیاهخواری میشه پاسخ نیاز های بدن رو داد به طور کامل و زندگی شادتری داشت بدون کشتن سایر مخلوقات ... موفق باشید.