کد خبر: ۱۲۸۱۷
حکیم مهر - امسال بازار تولید و فروش تخم‌مرغ بهارش را بدون حاشیه آغاز نکرد؛ قیمت‌های پایین‌تر از حداقل تعیین شده، حاشیه سود مرغداران را کاهش داد و تولید مازاد بر مصرف برای ذخیره‌سازی همچنان در انتظار نقدینگی است که علی‌رغم تصویب، هنوز تامین اعتبار نشده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا،  پرورش مرغ تخم‌گذار که سالانه حدود 2700 میلیارد تومان گردش مالی دارد امسال را هم با چالش‌هایی از مخالفت برای افزایش قیمت خرید تضمینی تا مشکل در تامین نقدینگی 33 میلیارد تومانی ذخیره‌سازی تخم‌مرغ مازاد، آغاز کرد که به گفته کارشناسان برای جلوگیری از تکرار نوسانات قیمت سال گذشته باید هرچه سریع‌تر این مشکلات برطرف شوند.

از آنجاکه بیش از 70 درصد قیمت تمام شده تولید تخم‌مرغ به نهاده‌های مورد نیاز مرغداران بر می‌گردد، تامین به موقع نهاده ارزان قیمت از جمله درخواست‌های تولیدکنندگان است تا بتوانند ضمن در نظر گرفتن حاشیه‌ی سد مطمئن‌، تولید را با خیال راحت‌ری ادامه دهند.

مرغداران معتقدند کاهش مصرف و قیمت تخم‌مرغ از اواخر سال گذشته تا کنون، انگیزه آن‌ها را برای عمل به وعده‌هایشان که همان تولید 950 هزار تن تخم‌مرغ و صادرات 150 هزا تنی مازاد آن است، کاهش می‌دهد.

امسال یکی از مصوبات نخستین جلسه ستاد تنظیم بازار، تامین نقدینگی 33 میلیارد تومانی بود تا ماهانه 10 هزار تن مازاد مصرف تخم‌مرغ ذخیره‌ و بازار تنظیم شود اما داستان تامین این نقدینگی، تعیین منبع و بانک عامل همچنان ادامه دارد و تخم‌مرغ‌های مازاد برای ذخیره‌سازی در انتظار اعتبار هستند.

گرچه متولیان صنعت مرغ تخم‌گذار در بخش دولتی و خصوصی در تلاش برای تامین این نقدینگی هستند اما مذاکرات همچنان ادامه دارد و آن‌ها معتقدند این نقدینگی هر چه سریع‌تر باید تامین شود.

یکی دیگر از راهکارها برای کنترل بهتر قیمت تخم‌مرغ در بازار، صادرات این فرآورده پروتئینی است که البته در سال گذشته حدود 30 هزار تن از این محصول به کشورهایی مانند افغانستان، عراق، تاجیکستان، ترکمنستان و کویت صادر شد اما امسال هنوز تخم‌مرغ ایرانی به بازاری فراتر از ایران نداشته است.

 

نظر شما
ادامه