کد خبر: ۱۹۳۴۳

پژوهشگر گیلانی در گفتگو با ایسنا گفت: جانشین کردن پودر سبز به میزان یک سوم در جیره غذایی گاوهای شیری باعث افزایش مقدار شیر می شود.

«دکتر زهره رمضانپور» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه گیلان، با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل تولید غذا در دنیا، چگونگی تامین خوراک دام و طیور با کیفیت مطلوب و بطور مستمر است، اظهار کرد: تامین به موقع و مناسب خوراک دام و طیور از شرط های اصلی موفقیت در تولید دام، طیور و آبزیان بوده و لازم است جیره غذایی با فرمول مناسب به صورت تازه (روزانه و به موقع) در اختیار دام ها و ماهی و طیور قرار داده شود.

وی با اشاره به اینکه برآورده کردن این نیاز چالش اصلی پرورش دهندگان دام و ماهی و طیور به حساب می آید گفت: جلبک های ماکروسکوپی یا ماکرو آلگ های دریایی، میکروآلگ ها و گیاهان آبزی از مهمترین منابع تامین غذای دام و طیور به شمار آمده و اخیرا مورد توجه گسترده پژوهشگران و محققین صنایع غذایی قرار گرفته اند.

رمضانپور با بیان اینکه "پودر سبز" مکمل غذایی مطلوب با استفاده از ترکیب این گیاهان و جلبک هاست گفت: پودر سبز، محصولی فرآوری شده از جلبک ها و گیاهان دریایی است که حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای آمینه و پروتئین های ضروری است.

وی تصریح کرد: از مهمترین گونه های گیاهی برای تهیه پودر سبز می توان به آزولا و اسپیرولینا و سایر جلبک هایی که به مقدار انبوه کشت می شوند و دارای پروفایل اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای آمینه ضروری بالایی هستند اشاره کرد.

رمضانپور با بیان اینکه این پودر با کیفیت بالا برای استفاده به عنوان مکمل غذایی در جیره آبزیان، طیور و ... است، گفت: پودر سبز مخلوطی از گیاهان آبزی ابتدایی تا عالی، گونه های برگزیده از آب شیرین تا اعماق دریاها تشکیل شده این محصول و ثانویه گیاهی سرشار از پروتئین بوده بطوری که حدود 21 درصد از ماده خشک آن را تشکیل می دهد.

وی با بیان اینکه بتاکاروتن آن از هویج بیشتر بوده و املاح کم مصرف و پرمصرف در این محصول گیاهی یافت می شود گفت: از این رو استفاده از آن به عنوان مکمل در غذای انواع آبزیان از جمله ماهی ها، برای تغذیه دام های گوشتی و شیری بویژه گوسفند و گاو در تغذیه مرغ گوشتی و تخم گذار و حتی در تغذیه انسان می تواند برای بالا بردن محتویات غذایی، بسیار باارزش و مثمرثمر باشد.

رمضانپور اضافه کرد: جانشین کردن پودر سبز به میزان یک سوم در جیره غذایی گاوهای شیری باعث افزایش مقدار شیر می شود.

وی افزود: پودر سبز دارای متیونین ولیزین نسبتا بالایی است و از نظر تمام اسیدهای آمینه ضروری (EAA) غنی است.

وی با بیان اینکه این طرح در پارک علم و فناوری به مرحله نیمه صنعتی رسیده است، سود خالص سالیانه این طرح را 300 میلیون تومان عنوان کرد.

 

 

برچسب ها: پودر سبز، گیلان،
نظر شما
ادامه