قیمت تخم مرغ به یکباره به شانهای 10500 تا 11500 تومان افزایش یافت. رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران دلیل اصلی این گرانی را دستور دامپزشکی برای آغاز عملیات تخلیه و کشتار 15 میلیون قطعه مرغ پیر تخمگذار اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، قیمت تخم مرغ در چند روز گذشته به یکباره افزایش یافت و امروز مغازه داران هر شانه تخم مرغ را 1000 تا هزار 1500 تومان گران تر خرید و فروش کردند.
بنا بر گزارش میدانی خبرنگار تسنیم، فروشنده یک فروشگاه در غرب تهران درباره دلایل افزایش قیمت این محصول میگوید: از دو روز گذشته تخم مرغ را گران تر برای ما آوردند ما نیز مجبوریم گران تر بفروشیم.
بر این اساس شانه تخم مرغ 30 عددی بدون بسته بندی در این فروشگاه 10 هزار تومان و هر شانه تخم مرغ شناسنامه دار 30 عددی 11 هزار و 500 تومان به فروش میرسد.مغازه ای دیگر در مرکز شهر نیز هر شانه 30 عددی از این محصول را 10 هزار تومان به فروش می رساند.
مغازهدارن مجازاند هرشانه تخم مرغ را 10500 تومان بفروشند
بنابراین گزارش، مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران در این باره به تسنیم گفت: قیمت تخم مرغ به صورت هفتگی و در ابتدای هفته مشخص می شود، قیمت هر کیلو تخم مرغ در ابتدای این هفته 4 هزار و 300 تا 4 هزار و 500 تعیین شده بود اما از روز یکشنبه، قیمت این محصول در عمده فروشیها و مرغداریها تغییر کرد.
وی افزود: از این روز هر کیلوگرم تخم مرغ 4 هزار و 750 تومان و هر شانه 2 کیلویی 9 هزار و 500 تومان به مغازه دارها تحویل داده میشود و آنها نیز مجاز اند که هر شانه 30 عددی را 10 هزار و 500 تومان به فروش برسانند.
یوسف خانی با بیان اینکه قیمت مرغ به صورت روزانه تعیین می شود یادآورشد که قیمت امروز هر کیلوگرم مرغ نیز 5 هزار و 600 تومان بوده که هزار و 400 کمتر از نرخ مصوب دولت در این خصوص است و مرغداران محصول خود را با ضرر به فروش میرسانند.
مرغ های تخمگذار پیر به مناطق محروم کشور می رود
ناصر نبی پور رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران در گفتگو با خبرنگار تسنیم درباره افزایش قیمت یک باره تخم مرغ در بازار مصرف گفت: قیمت تخم مرغ در بازار به دو دلیل، تداوم صادرات این محصول و دستور دامپزشکی مبنی بر حذف 14 تا 15 میلیون قطعه مرغ تخم گذار پیر، افزایش یافت.
وی افزود:7 تا 8 روز است که عملیات تخلیه مرغ های پیر در مرغداری های کشور آغاز شده است و بر اساس دستور بهداشتی دامپزشکی مرغداران دیگر اجازه نگهداری این مرغ ها را ندارند.
نبی پور در پاسخ به این سوال که با توجه به محدودیتهای تولید خمیر مرغ در کشور سرانجام این مرغ ها چه خواهد بود، گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت تولید خمیرمرغ با مرغ خسگیری نشده ممنوع است، به همین منظور این مرغها خس گیری(جداسازی استخوان پوست و مواد زائد از مرغ) میشود و سپس برای مصارف صنعتی به کار گرفته میشود.
وی افزود: بخشی از این مرغ نیز به مناطق محروم کشور مانند سیستان و بلوچستان می رود و هرکیلوگرم از این محصول 2 هزار تومان به آنها فروخته می شود درحالی که یک مرغ پیر تنها 1500 تومان قیمت دارد.