عضو هیئتعلمی موسسه رازی بهضرورت تکامل واکسنهای تولیدی طیور در کشور و برنامه این موسسه جهت تحقق آن تأکید کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر محمد مجید ابراهیمی» شامگاه پنج شنبه در همایش گردهمایی اعضای هیئتعلمی موسسه رازی تصریح کرد: موسسه رازی به دنبال تکامل محصولات خود است و بهویژه برای محصولات بخش طیور برنامههایی در دستور کار دارد.
وی بابیان اینکه تاکنون چند واکسن در این موسسه به تولید انبوه رسیده است، افزود: واکسنها با اخذ مجوز از دامپزشکی کشور توانسته به تولید انبوه برسد و ازجمله از آنها واکسن اینترمدییت بورس عفونی طیور(گامبورو) است.
رئیس بخش تولید واکسنهای گامبورو موسسه رازی بابیان اینکه این واکسن ازجمله تولیدات جدید در کشور بوده و تحولات قابلتوجهی به دنبال خواهد داشت، متذکر شد: این واکسن در سالهای ۹۱-۹۲ با همکاری متخصصان ژنتیک به تولید انبوه رسیده است.
ابراهیمی با اذعان به اینکه این واکسن مصرف زیادی در کشور دارد، تصریح کرد: تولید آن خواهد توانست سهمی از نیاز کشور را مرتفع سازد.
عضو هیئتعلمی موسسه رازی با اشاره به اینکه گامبورو بیماری بورس عفونی طیور در سنین سه الی شش هفته است و از بیماریهای جدید طیور محسوب میشود، متذکر شد: این بیماری در مدتزمان کوتاهی گستره جهانی داشته و بهویژه در کشورهایی که پرورش صنعتی طیور دارند مشاهده میشود.
وی با اذعان به اینکه اغلب واکسنهای طیور در کشور در موسسه رازی تولید میشوند، اضافه کرد: گامبورو علیرغم مصرف بالا تاکنون در کشور تولید نشده بود و تولید آن از سال ۹۰ توسط موسسه رازی آغاز شده است.
ضرورت انتقال تکنولوژی تولید واکسن در فرصت رفع تحریم
در این همایش مدیرعامل شرکت پخش سراسری نیکان پخش بهپرور نیز بابیان اینکه موفقیت در حوزه دام و طیور در سایه حمایت از تولید داخلی امکانپذیر است، تصریح کرد: متأسفانه نگاه حمایت از تولید داخل اغلب پذیرفته نیست و همین خود به تولید داخل ضربه وارد ساخته است.
«نادر وجدانی فر» بابیان اینکه این شرکت برخی واکسنهای خود را از موسسه رازی تأمین میکند درحالیکه میتواند از کشورهای خارجی وارد کند، افزود: این انتخاب هم باهدف حمایت از بخش تولید و هم به دلیل قیمت مناسب تمامشده تولیدات است.
وی با اشاره به پخش و توزیع واکسن در شش استان کشور توسط این موسسه اضافه کرد: ما در امر ترانزیت به دلیل اینکه سردخانههای دارو تهیه شده است مشکلی نداریم و درصورتیکه به سمت استفاده از محصولات وارداتی میرفتیم این احتمال وجود داشت که در گمرک و تعرفه به مشکل بربخوریم.
رئیس هیئتمدیره شرکت بازرگانی خارجی والا داروی ناب با اشاره به واردات مواد بهداشتی دام و طیور توسط این شرکت معتقد است به دلیل اینکه تحریمها به تولیدکننده ضربه وارد میسازد، ادامه داد: برخی مواد تولید واکسن دام و طیور ازجمله متیونین در کشور تولید نمیشود و باید در فرصت تحریم برای انتقال تکنولوژی اقدام کرد.
وجدانی فر همچنین به ضعف عمده در صادرات طیور کشور به دلیل اینکه قیمت تمامشده محصولات بالا است، اشاره و تأکید کرد: هرچند در تولید جوجه از حد استاندارد و از هر مرغ بهطور میانگین به ۱۶۳ جوجه دستیافتهایم اما به دلیل قیمت تمامشده بالا توان صادراتی کشور محدود است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه کردستان ازجمله عوامل اصلی بالا بودن نرخ تولید را تجهیزات فرسوده دانست و افزود: علاوه بر این چون دارو و واکسن از خارج تأمین میشود تا حدودی در قیمت طیور تأثیر دارد.
وی تأکید دارد که در وضعیتی که کشورهای همسایه به مفهوم واقعی تولیدکننده واکسن نیستند موسسه رازی میتواند بخش مهمی از تولید واکسن و دارو را در منطقه به عهده بگیرد.