کد خبر: ۲۵۳۷
تعداد نظرات: ۲۲ نظر

حکیم مهر -  یک کارشناس تغذیه با اشاره به خطر مسمومیت براثر پخت و پز در ظروف مسی و رویی، گفت: ناراحتی کبدی و مسمومیت با فلز مس از عوارض طبخ غذا در این ظروف است.

علی میلانی بناب  با بیان این که نگهداری حرارت در ظروف مسی به مراتب بیش از سایر ظروف فلزی است، گفت: همچنین ظروف مسی حرارت را حین طبخ به میزان یکنواخت به مواد غذایی می‌رساند.

‌ وی ظروف پیرکس و لعابی را از جمله بهترین ظروف برای پخت و پز برشمرد و افزود: نتایج بررسی‌ها نشان داده است حین پخت و پز در این ظروف عناصر و فلزات کمتری به داخل غذا منتقل و مواد غذایی به میزان بیشتری حفظ می‌شود.

این کارشناس تغذیه با اشاره به ناپایداری ویتامین C موجود در میوه و سبزیجات در برابر حرارت، گفت: در شرایط عادی میزان ویتامین C موجود در غذا تا 70 درصد حین پخت از بین می‌رود؛ این در حالی است که مقادیر باقیمانده ویتامین C در ظروف لعابی 84 درصد، ظروف پیرکس 81 درصد، ظروف آلومینیومی 71 و ظروف استیل 66 درصد است.

میلانی میزان پایداری ویتامین C در ظروف ساخته شده از جنس‌های مختلف را وابسته به میزان قطعات خرد شده و حتی میزان حرارت حین طبخ دانست و یادآور شد: در ظروف با جنس آلومینیوم در اندازه متوسط 3/5 میلی گرم آلومینیوم وارد غذا می‌شود اگر این میزان به 50 میلی گرم افزایش یابد، شرایط برای ایجاد مسمومیت با علایم و نشانه‌هایی چون خشکی دهان،‌ کولیت، تغییر رنگ زبان فراهم می‌شود.

وی بروز ناراحتی‌های عصبی و آلزایمر را از عوارض درازمدت دریافت مقادیر فراوان آلومینیوم برشمرد و افزود: چنانچه از ظروف آلومینیومی برای پخت وپز استفاده ‌شود باید حتی‌الامکان از نگهداری مواد غذایی در این ظروف خودداری شود.

این کارشناس تغذیه در خصوص ظروف مسی هم توضیح داد: هرچند مس از عناصر لازم برای فرآیند خونسازی و رفع کم خونی است؛ اما دریافت بیش از اندازه آن به مسمومیت و ایجاد ناراحتی‌های کبدی منجر می‌شود.

میلانی به وجود پوشش‌هایی از جنس قلع، نیکل، استیل و لعابی در ظروف مسی برای کاهش میزان ورود مس به مواد غذایی اشاره کرد و افزود: وجود این آْلیاژها ورود فلزات سنگین به بدن را سبب می‌شود.

وی به هموطنان توصیه کرد که از پخت و پز مواد اسیدی و قلیایی (نمکی) در ظروف مسی خودداری کنند و برای نگهداری غذا از این ظروف استفاده نکنند.

این کارشناس تغذیه درباره ظروف ساخته شده از فلز "روی" موسوم به ظروف "رویی" گفت: سه کشور ایران، عراق و مصر به علت مقادیر کم روی موجود در خاک با کمبود روی مواجه است اما استفاده از ظروف ساخته شده از روی سبب می‌شود فلزات سنگین دیگری از جمله آرسنیک، سرب و کادمیم وارد بدن شود.

 میلانی در خصوص ظروف تفلونی هم گفت: پخت و پز در این ظروف باعث کاهش میزان مصرف روغن می‌شود و تاکنون گزارشهایی مبنی بر مضر بودن آن ارایه نشده است.

وی ادامه داد: اما از این ظروف در درجه حرارت بیش از 350 درجه سانتیگراد دود متصاعد می‌شود و این در حالی است که خوردگی و کنده شدن تفلون سبب ورود آن به غذا و در نهایت بدن می‌شود از این رو استفاده از قاشقهای چوبی حین طبخ غذا توصیه می‌شود.

 

انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
نازی
|
-
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۴/۱۲
2
0
خیلی مطلب مفیدی بود.بسیار ممنون.
پرگل
|
-
|
۲۰:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۶
2
0
خوب بود
بنده خدا
|
-
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۱
1
1
مطلب کم بود وجالب نبود و مفید نبود
محمد!
|
-
|
۰۷:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۸
0
1
آقای کارشناس! شترسواری دولا دولا نمیشه!
ستاره
|
-
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
0
2
باعقل جور در نمیاد حرفاتون
رها
|
-
|
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۰
0
2
مطالب مزخرف بودند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
0
2
حال تون خوبه?
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۶
0
2
واقعا حالتون خوبه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
0
2
فقط به خاطر اینکه نظری بدهید بدون مطاله سرسری ابراز به دانستن می نمایید وافراد رادچار سردرگمی می کنید...........
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۸
0
0
مزخرف تر از این نمیشه واقعا مس خوبه یا بد
حسن
|
Germany
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۶
0
1
همش دروغ وچرت وپرت است
ناشناس
|
Hong Kong
|
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۷
0
1
اصلا خوشم نیومد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
0
1
فقط مس
مرگ بر تفلون
مرضیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
0
1
مس عالیه.جذب آهن غذارابیشترمیکنه.خیلی هم خوشمزه ترمیشه
معصومه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۵
0
1
من ٥٣سالمه بچه هم بودم ميديم بعضى از غذاها رو توى ظروف مسى غذا درست نميكنند حتى يادمه نميگذاشتند روغن تو ظرف مسى چند روز بمونه ميگفتن سمى وكشنده هست پس اصرار نكنيد فقط هر انچه ممكن است استفاده كنيم
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
1
1
ببخشید یک کارشناس یعنی دقیقا کدوم کارشناس؟چرا انقد دروغ میگید؟اولا تو ظرف مسی به هیچ وجه مس وارد بدن نمیشه بلکه مس یکسری یون ازاد میکنه که ضد سرطانه واینکه قلع میزنن فقط به خاطر اینه که مردم قلع بخورن چون فواید زیادی داره. کمی تحقیق کنید بعد مطلب بزارید. چقد ازتاجر ظروف ملامین و... پول گرفتید؟سلامتی مردم شوخی بردار نیست.قدیم چیزی به نام سرطان ایا وجود داشت؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۹
0
0
من که هنوز موندم مس بد هست یا نه چون معلم شیمی مون هم گفت مس ضرر دار
امین
|
United States of America
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۳
0
1
باسلام
دیدگاه خطر ظروف مسی و آهنی یک توطئه از سمت یهودیان تا ضمن جمع آوری این ظروف باارزش ایرانی هارو بیمار کنند و داروهای شیمیایی خودشون رو بفروشن و البته به رشد جمعیت ایران صدمه بزنن
من اشاعه عدم استفاده از مس و آهن رو توطئه میدانم.
پس چرا ظروف پلاستیکی و لعابی و تفلنی بی ضرر هستند ولی مس که هزاران ساله تو ایران استفاده میشه و پیامبر هم سفارش به مس کردن مضر هست؟
کوروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۳
0
0
این همه گفتی که متوجه نشیم ازتولید ملی حمایت کردی,یعنی مثلا ملت ا آگاه کردی ماچقدساده ایم ..................
پروانه
|
United States of America
|
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
1
0
ممنون ازمطالب خوبتون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۳
0
1
خالی بندا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
0
0
امروز نتیجه آزمایشم رو گرفتم آنزیم های کبدم بالا. بود یه ماهی میشه که کاملا از ظروف مسی برا پخت وپز استفاده میکنم آیا ربطی دارن به هم
نظر شما
ادامه