حکیم مهر - تولید کننده ژلاتین و مدیرعامل شرکت فرآوری دارویی ژلاتین حلال اسلامی گفت: ژلاتین پوست خوک در سالهای اخیر به کشور وارد شده و در حال حاضر هم این روند ادامه دارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از نسیم آنلاین، «فرهاد فرهنگمهر» تولید کننده ژلاتین و مدیرعامل شرکت فرآوری دارویی ژلاتین حلال اسلامی در خصوص اخبار منتشر شده پیرامون واردات ژلاتین با منشاء خوک اظهار کرد: ژلاتین از سه منشا تولید می شود، پوست خوک، پوست گاو و استخوان گاو که 65 درصد ژلاتین دنیا از پوست خوک است.
وی خاطرنشان کرد: ژلاتین پوست خوک در سال های اخیر به کشور وارد شده و در حال حاضر هم این روند ادامه دارد. راه اندازی صنعت تولید ژلاتین کار بسیار سختی است و هر کشوری چنین صنعتی را ندارد. دو کارخانه ژلاتین در کشور وجود داشت که یکی از آنها به دلیل واردات تعطیل شده است.
این تولید کننده ژلاتین افزود: کارخانهای که تعطیل شد و در مشهد قرار داشت، "ژلاتین آریا" نام دارد که مربوط به بخش دولتی بود. ما در بخش خصوصی هستیم و فعلاً با چنگ و دندان خود را نگه داشته ایم. ژلاتینی که تولید می کنیم از استخوان گاو است که هم کیفیت بالاتری دارد و هم قیمت جهانی آن بسیار بالاتر از ژلاتین خوکی است. ما باید با ژلاتین های بی کیفیت و یا ژلاتین هایی که منشاء خوکی دارند و به کشور وارد می شوند، رقابت کنیم.
فرهنگمهر با انتقاد از اظهار نظر مسئولان سازمان غذا و دارو درباره خوکی نبودن ژلاتین های وارداتی، گفت: مسئولین ادعا می کنند که ژلاتین خوکی وارد کشور نمی شود و برای اثبات ادعای خود پای گواهی حلال ژلاتین های وارداتی را وسط می کشند، در حالی که با پرداخت 100 دلار می توان از کشور چین گواهی حلال دریافت کرد و این گواهی که برای ژلاتین های خوکی استفاده می شود، بیشتر جنبه تجاری دارد.
وی تصریح کرد: تنها راهی که می توان حلیت ژلاتین را تشخیص داد، آزمایش است. مسئولان غذا و دارو ادعا می کنند که از طریق آزمایش PCR متوجه حلال بودن و یا نبودن ژلاتین وارداتی می شوند، اما این آزمایش برای تشخیص گوشت های وارداتی کاربرد دارد و برای ژلاتین های وارداتی نمی توان از آن استفاده کرد.
این تولید کننده ژلاتین خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه تربیت مدرس برای آزمایش حلیت ژلاتین وارداتی سرمایه گذاری کردیم که این روش در دنیا هم تایید شده است، اما مورد استقبال سازمان غذا و دارو قرار نگرفت. باید توجه داشت که سازمان عذا دارو اصلاً غالب ژلاتین های وارداتی را آزمایش نمی کند و اگر هم آزمایش کند از طریق آزمایش PCR نمی تواند به نتیجه لازم برسد. اگر ژلاتین منشاء خوکی داشته باشد، تغییر ماهیت نمی دهد و بنا به فتوای اکثر مراجع استفاده از آن اشکال دارد.
فرهنگمهر با انتقاد از واردات ژلاتین بیان کرد: جالب اینجاست از هرجایی که فکر کنید ژلاتین وارد می شود، از کشورهایی مانند کره، هند، چین و بنگلادش و حتی امارات که خودش کارخانه تولید ژلاتین ندارد و معلوم نیست منبع اصلی ژلاتین آن از کدام کشور است.
وی گفت: از قیمت ژلاتین هم می توان به ماهیت آن پی برد؛ ژلاتین استخوان گاو چیزی در حدود 8 تا 9 دلار است. ژلاتین خوک بین 3 تا 4 دلار است. امکان ندارد ژلاتین منشاء گاوی ارزان باشد. ما باید ژلاتین خوک وارداتی 4 دلاری رقابت کنیم و هزینه دستمزد 160 کارگر را هم بدهیم. ژلاتین آریا نتوانست با ژلاتین خوک وارداتی رقابت کند.
این تولید کننده گفت: در دنیا 35 کارخانه مانند ما که هم ژلاتین دارویی و هم ژلاتین خوراکی تولید کند، وجود دارد که متاسفانه می خواهند با واردات ژلاتین ما را نابود کنند. مطالبه ما از دولت این است که آزمایش صحیح تشخیص حلیت ژلاتین را در گمرک انجام دهند تا شبهات ژلاتین های وارداتی برطرف شود؛ این آزمایش نیم ساعت بیشتر طول نمی کشد.