مدیر کل نظارت و ارزیابی بر فرآوردههای خوراکی وزارت بهداشت از کاهش 10 درصدی نمک در نان های سنتی و اتمام طرح برچسب راهنمای تغذیهای در سال 95 خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر بهروز جنت» مدیر کل نظارت و ارزیابی بر فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی وزارت بهداشت امروز در حاشیه سومین همایش صبحانه سالم در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی گفت: شعار امسال سازمان بهداشت جهانی غلبه بر دیابت است که دیابت از آسیبرسانترین بیماری ها به سلامت است و میتواند موجب ابتلا به سایر بیماریها شود.
وی تاکید کرد: سازمان غذا و دارو به آموزش و فرهنگسازی برای کنترل دیابت پرداخته است که از جمله این اقدامات کاهش قیمت عادی قندهای سالم در بازار به میزان ده درصد است. همچنین سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف روغن و کالری در جامعه فرهنگسازی میکند که این مساله با برنامه راهنمای تغذیه بر روی محصولات که امیدواریم تا سال 95 به اتمام برسد برای کاهش میزان مصرف نمک، قند و کالری، اقداماتی انجام داده است.
وی در خصوص نظارت بر رعایت مسائل شرعی در سازمان دامپزشکی گفت: دولت بر رعایت مسائل شرعی نظارت میکند و نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی عضوی از دولت است.
وی افزود: سازمان غذا و دارو تمام محصولات وارداتی را کنترل میکند همچنین در صورت لزوم با فتواهای صادر شده در دفتر رهبری تصدیق میدهد؛ این سیستم از زمان جنگ در سازمان غذا و دارو وجود داشته است و موضوع جدیدی نیست.
نظارت بر سلامت آرد نانوایی ها بر عهده سازمان غذا و دارو است
جنت در خصوص نظارت بر آرد نانواییها گفت: سازمان غذا و دارو در مورد سلامت آرد تولیدی نظارت کامل دارد. اما در این بخش سازمان غذا و دارو بر نانهای سنتی که روز به روز در حال گسترش است نظارت دارد و برای ترویج مصرف نانهای صنعتی به جای نانهای سنتی تبلیغات گستردهای انجام داده است ولی این فرهنگسازی 5 تا 10 سال زمان میبرد.
وی در خصوص میزان مصرف گلوتن در نان، تاکید کرد: با اقداماتی که سازمان غذا و دارو برای کنترل میزان گلوتن بر نانها داشته است توانستهایم میزان مصرف نمک را بر نانهای سنتی تا حدودی کاهش دهیم. اما پایش نان بر عهده مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت است.
وی تاکید کرد: میزان مصرف نمک در نانهای سنتی طبق مصوبه 10 درصد کاهش یافته است.
جنت در خصوص نانهای صنعتی توضیح داد: از مزایای نانهای صنعتی این است که اگر میزان گلوتن در آنها کم باشد با فرآیندهای دیگر در زمان تولید این کمبودها تامین میشود.
وی در خصوص مساله نظارت بر سلامت نان و نبود یک متولی ثابت برای نظارت بر آن عنوان کرد: متاسفانه نان یک متولی ثابت ندارد و در هر مرحله از تولید آن یک سازمان موظف به نظارت بر آن است.
مدیر کل نظارت بر مواد آشامیدنی خوراکی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت، در خصوص مصرف جوششیرین در نانهای سنتی گفت: از آنجایی که استفاده از خمیر مایع در نان ها برای نانواییها هزینه بالایی دارد، نانوایی ها برای پخت نان از جوششیرین استفاده میکنند. همچنین مساله بلانکیس که همان سفید کردن نان است در خصوص نانهای سنتی مطرح میشود که تنها راه حل آن گرایش به مصرف نانهای صنعتی ضمن اصلاح تولید نانهای سنتی است.
وی خاطر نشان کرد: در زمان گذشته مواردی مثل اسپری نفت کوره بر روی نان مطرح شده بود که مدتی مردم این نانها را مصرف میکردند و دچار مشکلات شده بودند بنابراین باید با یک برنامهریزی دقیق مصرف نانهای سنتی را کاهش دهیم و برای مصرف نانهای صنعتی فرهنگسازی های لازم را انجام دهیم.
50 درصد محصولات راهنمای سلامت گرفتند