با وجود اینکه بخش خصوصی از کمبود گوشت گوسفندی بهدلیل افزایش صادرات اظهار نگرانی میکند، اما رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور معتقد است که این افراد تنها به فکر پر کردن جیبهایشان هستند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور با اعلام این خبر گفت: یک مشت دروغگو به بهانه اینکه صادرات گوسفند افزایش یافته، قصد دارند بازار داخل را متشنج کنند و بر این اساس، آن را دستاویز قرار دادهاند.
«محمدرضا ملاصالحی» با اشاره به اینکه روز گذشته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، در مصاحبه خود با یکی از رسانهها دلیل گرانی این گوشت را افزایش صادرات عنوان کرده، افزود: اینها ادلههای غلطی هستند که تنها با هدف سودجویی از بازار داخل از طرف عدهای دلال مطرح میشوند و هیچ پایه علمی درستی ندارند.
وی مجموع صادرات دام سبک در چهار ماه نخست سال را ۴۸۰ هزار رأس دانست و خاطرنشان کرد: آنها میخواهند تعداد توزیعکنندهها را افزایش دهند و برای این کار، ناجوانمردانه صادرات را هدف گرفتهاند. در صورتی که واقعیت ماجرا بسیار متفاوت از چیزی است که آنها میگویند.
به گفته مرکز اصلاح نژاد دام کشور، این افراد که نه دلشان به حال دامدار سوخته و نه به فکر مصرفکننده هستند، با پولهای بادآورده هر روز چاقتر میشوند و سودجویی آنها اغلب در آشفته شدن بازار، به مرحله عمل میرسد.
ملاصالحی معتقد است: اکنون آنقدر در بازار دام سبک و سنگین انباشتگی هست که برخی پرواربندان دامشان را با تأخیری سه تا چهار ماه به فروش میرسانند. این تاخیر ضررهای هنگفتی به آنها وارد میکند و از طرف دیگر تولیدکننده دام نر داشتی، نمیتواند محصول خود را به واحدهای پرواربند فروخته و این چرخه بهطور کلی به هم میریزد. آنهایی که برای افزایش قیمت گوشت زمینهسازی میکنند، کجایند که انباشتگیها را ببینند؟
وی با بیان اینکه هماکنون حدود ۴۸ میلیون راس گوسفند و ۲۴ میلیون راس بز در کشور وجود دارد، ادامه داد: کشورهای حاشیه خلیج فارس، دام زنده ایرانی را حتی تا دو برابر قیمت میخرند. پس چرا نباید از این فرصت خوب اقتصادی استفاده کرد؟
ملاصالحی تصریح کرد: به مردم اطمینان میدهیم که صادرات دام سبک، هیچ ضرری به بازار داخل و قیمت گوشت گوسفند نخواهد زد و در عین حال، چرخه تولید را نیز به گردش میاندازد. افرادی هم که سنگ دلواپسی از افزایش قیمت این کالا را به سینه میزنند، تنها به فکر منافع خودشان هستند.
وی در پایان تأکید کرد: تا یک ماه دیگر عشایر از ییلاق پایین آمده و بازار با عرضه بسیار وسیع دام روبهرو خواهد شد؛ بنابراین طبق پیشبینی ما ممکن است قیمت گوشت این دام روندی نزولی داشته باشد که این به ضرر تولیدکننده خواهد بود.