کد خبر: ۳۱۵۰

حکیم مهر -  سگ‌ها می‌توانند سرطان ریه را که بیماری کشنده‌ای است و روش مناسبی برای تشخیص نشانه‌های اولیه آن وجود ندارد از طریق بازدم فرد بو بکشند و در مراحل اولیه آن را تشخیص دهند.

تارنمای دویچه وله ( صدای آلمان ) نوشت: در بیماری سرطان ریه، از آنجا که بافت ریه دچار تغییر می‌شود، کنش و واکنش‌های درون این ارگان نیز تغییر می‌یابد، در نتیجه، گازهایی که در بازدم از ریه خارج می‌شوند، در مقایسه با بازدم ریه فرد سالم، ترکیبات دیگری دارند.

جمعی از پژوهشگران اتریشی بر این باور هستند که سگ‌های تربیت شده می توانند این تغییر را حس کرده و سرطان ریه را در مراحل اولیه آن تشخیص دهند.

تحقیقات مختلفی که در آنها از سگ‌های آموزش دیده استفاده شده است، نشان می دهند که این سگ‌ها به احتمال بسیار زیاد می‌توانند سرطان ریه را از روی بازدم فرد بیمار تشخیص دهند.

فلیکس هرت، متخصص بیماری‌های ریوی در دانشگاه هایدلبرگ، به چنین روشی به دیده تردید می‌نگرد. او پزشکی است که به دستگاه‌های مجهز و تکنولوژی بیمارستانی بیشتر از پارس یک سگ اعتقاد دارد.

هرت می‌گوید: برای من هم پذیرفتنی است که این تئوری می‌تواند درست باشد، اما برای تشخیص بیماری مناسب نیست.

اما ورنر گلایش وایت نظر دیگری دارد. او سال‌ها در اداره پلیس اتریش سگ های یابنده مواد مخدر و مواد منفجره را تربیت کرده است و اکنون با بنیاد تحقیقاتی تربیت سگ‌های سرطان یاب همکاری می‌کند. در این بنیاد در یک دوره پنج ماهه سگ‌هایی تربیت می‌شوند که پوزه‌های کشیده و بینی بزرگی دارند.

ورنر گلایش وایت می‌گوید که پوزه کشیده سلولهای بویایی بیشتری دارد و سگ هایی که پوزه کشیده دارند قوه بوبایی قوی تری دارند و هیچ تردیدی در توانایی سگ هایش ندارد. در پروژه آزمایشی‌ای که در سال‪ ۲۰۱۰‬در اتریش انجام شد، سگ‌های سرطان یاب این بنیاد در ‪ ۹۳‬درصد موارد به درستی وجود سرطان را تشخیص دادند.

گلایش وایت حتی به موردی اشاره می‌کند که توانستند یک تومور چند میلی متری را شناسایی کنند. وی در این‌باره می‌افزاید: این تومور آن قدر کوچک بود که حتی در عکس برداری هم مشخص نشده بود، اما به دلیل اینکه سگ ها تومور را بو کشیده بودند و پارس می‌کردند، فرد دوباره معاینه شد که این بار تومور در دستگاه ماموگرافی کامپیوتری خود را نشان داد.

دویچه وله ادامه داد: کسانی که می‌خواهند با این روش معاینه شوند، در اینترنت فرم مخصوصی را پر می‌کنند. سپس بسته‌ای که حاوی یک بالون کوچک و چند شیشه آزمایشگاهی است به آدرس متقاضی ارسال می‌شود. فرد بایستی ابتدا درون بالون فوت کند، بعد هوای درون بالون را به درون شیشه ها منتقل کند. این شیشه‌ها حاوی مواد خاصی هستند که با بازدم ترکیب می شوند و آن را حفظ می‌کنند. شش هفته بعد نتیجه معاینه آماده می‌شود.

هرت، پزشک متخصص بیماریهای ریوی، معتقد است که این روند صحیح نیست. به گفته او، شیوه ذخیره بازدم که در آن گازهای بازدم با ماده دیگری ترکیب می شوند، ساختار آنها را تغییر می‌دهد.

هرت می‌افزاید برای تشخیص این ترکیبات در هوای بازدم به دستگاه‌های مجهز آنالیز نیازاست. نگه داشتن بازدم در ترکیبی که از ریه بیرون آمده بسیار سخت است. برای تشخیص سرطان به دکتر مراجعه کنید.

دویچه وله در پایان خاطر نشان ساخت: با وجود چنین توصیه‌هایی ، روش تشخیص زود هنگام سرطان که توسط بنیاد تربیت سگ‌های جستجوگر در اتریش عرضه می شود، در چند ماهی که از آغاز آن می‌گذرد توجه بسیاری را به خود جلب کرده است و اغلب زمانی تشخیص داده می‌شود که بسیار رشد کرده است.

نظر شما
ادامه