حکیم مهر - رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با عقیمسازی حیوانات بیسرپرست به شدت مخالفت کرد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از خانه ملت، «علیمحمد شاعری» حمایت از حیوانات ولگرد و بیسرپرست و ساماندهی آنها را نیازمند ارائه هرچه سریعتر لایحه مقابله با حیوان آزاری به مجلس دانست و افزود: کمیسیون کشاورزی برای دفاع از حقوق حیوانات آمادگی کامل دارد زیرا حیوانات جزوی از زندگی ما بوده و انسان ها، حیوانات، گیاهان، آب، هوا و خاک عناصر پیوسته به یکدیگر است که اگر جزئی از حیات آسیب ببیند اجزای دیگر هم آسیب خواهند دید.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه حیوانات همانند انسانها دارای احساس و عاطفه هستند و نباید آنها را مورد آزار واذیت قرار داد، تصریح کرد: حیوانات مستعمره انسانها نیستند بلکه آنها هم حق حیات و زیست داشته و خداوند متعال آنها را در جهت زندگی بهتر انسان ها خلق کرده و زمانی می توان بهتر زندگی کرد که انسان ها، حیوانات و سایر اجزای حیات در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه مقابله با حیوان آزاری و دفاع از حقوق حیوانات در کشورهای پیشرفته به عنوان یک دستورالعمل و قانون پذیرفته شده است، ادامه داد: حیوان آزاری در این کشورها جرم تلقی شده و هیچ فردی حق تعدی و تجاوز به حقوق حیوانات را ندارد، در حالی که در کشور ما حیوان آزاری جرم نبوده و همین موضوع تعدی و تجاوز به حقوق حیوانات را به دنبال داشته است.
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی افراد ناآگاه در کشور از حیوان آزاری لذت می برند، بر لزوم فرهنگ سازی مناسب در جهت کاهش معضل حیوان آزاری در کشور تاکید کرد و گفت: علت بروز تمامی تغییرات رخ داده در محیط زیست و اکوسیستم کشور عدم شناسایی درست اجزای اکوسیستم است که افراد به جای حفاظت از محیط زیست اجزای اصلی حیات را از بین برده و تعادل اکوسیستم را بر هم زده اند؛ در این باره شیوع آلودگی هوا، ریزگردها، تخریب محیط زیست، نابودی گونه های نادر جانوری همانند شیر مازنداران و ببر خوزستان و حتی سفیدبالک هایی که در حال حاضر به عنوان یک آفت مهاجم در پایتخت دیده می شود، همگی نشات گرفته از بی توجهی به حفظ اجزای اکوسیستم است.
در شأن کشور ما نیست که حیوانات ولگرد را عقیم کنیم
شاعری در مخالفت شدید با عقیم سازی حیوانات ولگرد و بی سرپرست، گفت: در شان کشور ما نیست که برای مقابله با برخی بیمارهای ناشی از حیوانات ولگرد، حیوانات را عقیم کنیم، در حالی که با روش های کاملاً علمی می توان نسبت به مدیریت بیماری ها اقدام کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه برخی به تصور آنکه وجود حیوانات به نفع انسان نیست نسبت به کشتار آنها اقدام می کنند، تصریح کرد: در صورتی که خداوند حیوانات را در جهت آنکه چه میزان برای انسان خطر آفرین هستند خلق نکرده بلکه برای پابرجا ماندن حیات چنین عناصری را خلق کرده است؛ افزایش جمعیت حیوانات مهاجمی مانند موش و کلاغ در تهران به دلیل آن است که حیات از چرخه و تعادل خود خارج شده است.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه کشور ما با توجه به شرایط زیستی و تنوع اقلیمی میتواند دارای بزرگترین تنوع زیستی باشد، با هشدار نسبت به انقراض نسل بسیاری از گونه های جانوری و گیاهی کشور، گفت: متاسفانه به دلیل آلودگی دریا و تخریب اکوسیستم و محیط زیست در حال حاضر در دریای خزر کمتر فوک خزری مشاهده می کنیم.
ما به هیچ وجه نباید در زندگی سایر موجوداتی که حق زاد و ولد و زندگی دارند، دخالت کنیم. با واکسیناسیون و سایر امور درمانی هم میتوانیم جلوی انتشار بیماریشان را بگیریم. حامیان حیوانات هم میتوانند به جای عقیم سازی هزینه آن را برای واکسیناسیون و درمان این حیوانات خرج کنند.