حکیم مهر - زن و مردی در شیراز با خوردن کالباس مارمولک! روانه درمانگاه شدند.
ماجرا از آنجا آغاز شد که این مرد پس از خرید دو رول کالباس متعلق به یکی از کارخانههای معروف صنایع غذایی فارس با همسرش اقدام به مصرف مقداری از آن کرد اما پس از ساعاتی هر دو به دلیل شکمدرد شدید مجبور به مراجعه به درمانگاه شدند و در آنجا با تشخیص اینکه این دو نفر دچار مسمومیت شدهاند، به آنان سرم تزریق شد.
اما همه جریان به همینجا ختم نشد. این زن و شوهر بیخبر از اینکه کالباس مارمولک را میل کرده و به این حال و روز افتادهاند به منزل مراجعه کردند تا اینکه یک روز بعد در نهایت تعجب راز بدحالی آنان در میان یکی از رولهای کالباس نمایان شد.
محمود معمار صادقی گفت: یک شب پس از اینکه من و همسرم به دلیل مسمومیت روانه درمانگاه شدیم، دخترم در حال برش باقیمانده کالباسها بود که چاقو در رول کالباس گیر کرد. دخترم که فکر میکرد استخوانی در رول کالباس وجود دارد از من کمک خواست و من که تا آن لحظه بیخبر از این بودم که دلیل مسمویتم مصرف همین کالباس است، شروع به بیرون کشیدن چاقو از رول کالباس کردم اما ناگهان دیدم که دست و پای لاشه یک مارمولک از میان کالباس بیرون زد. در نهایت نعجب کالباس را از وسط جدا کردم و با لاشه درشت یک مارمولک روبهرو شدم.
این شهروند شیرازی ادامه داد: من که از دیدن لاشه مارمولک به شدت شوکه شده بودم کالباس را به همان شکل به مراکز بهداشتی بردم.
رئیس مرکز بهداشت شیراز ضمن تأیید گفتههای این شهروند گفت: مشاهدات حاکی از آن است که این مارمولک در مراحل پایانی تولید خمیر کالباس در آن افتاده است. البته احتمال عمدی بودن این کار توسط افرادی نیز وجود دارد که این موضوع در حال پیگیری است.
با سلام و احترام
نوشته اید دونفر در اثر خوردن کالباس حاوی مارمولک مسموم شده اند. این باور غلطی است در ذهن مردم عامی، که اگر مارمولک در ظرف غذا بیفتد و یا حتی به غذایی دهن بزند غذا سمی و کشنده خواهد بود و از همین رو دشمنی شدیدی با این موجود مفید دارند.
بر فرض اینکه در کالباس مارمولک بوده، مارمولک میبایست در مرحله پرکردن در لفاف و قبل از فرآیند حرارتی وارد خمیرشده باشد و بدنبال پخت محصول همه پاتوژن های آن از بین خواهد رفت و همانطور که قبلا هم عرض کردم مارمولک های موجود در ایران هیچ نوع سمی ندارند. لذا دلیل مسمومیت ایشان چیز دیگری بوده است.
نمونه کالباسی که نوشته بودید حاوی مارمولک بوده است را نماینه اداره نظارت آوردند من دیدم و با دقت آن را بررسی کردم. در واقع مارمولک مورد نظر تکه ای تندون بود که احتمالا در مرحله ژامبون گیری همراه قطعات گوشت وارد محصول شده است.
انتظار میرود نشریه وزین و تخصصی شما قبل از درج اخبار هیجانی، بی پایه و اساس و غیر علمی که موجب تشویش اذهان و صدمه شدید به صنایع غذایی کشور می شود با متخصصین امر مشورت نماید.
شکرفروش، استاد بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی شیراز