مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان یزد اظهار داشت: یکی از وظایف مهم دامپزشکی نظارت بر سلامت فرآوردههای خام دامی مورد مصرف شهروندان میباشد، در همین راستا بررسی سلامت فرآوردههای خام دامی در آزمایشگاه دامپزشکی استان یزد صورت میگیرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، «مهندس ثوابی» مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی با اشاره به فعالیت اکیپهای نظارتی دامپزشکی در سطح استان گفت: کارشناسان متخصص در امر بررسی سلامت فرآوردههای خام دامی، تمامی مراکز تهیه، فرآوری و توزیع مواد غذایی را به صورت دورهای مورد بازرسی قرار میدهند و با نمونهگیری از موارد مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه دامپزشکی به منظور انجام آزمایشات لازم این فرآیند را تکمیل مینمایند.
این مقام مسئول افزود: در آزمایشگاه دامپزشکی طیف گستردهای از آزمایشات در بخشهای مختلف سرولوژی، میکروبیولوژی، انگلشناسی و کنترل کیفی مواد غذایی صورت میپذیرد که در نتیجهی آن سلامت نمونههای ارسالی به آزمایشگاه تایید و یا رد میشود. در صورت عدم سلامت نمونهی ارسال شده محمولهی مربوط به آن ضبط و معدوم خواهد شد و در صورت لزوم موارد تخلف جهت پیگرد قانونی به مراکز قضایی ارجاع می گردد. در موارد تشخیص بیماری، کانون مورد نظر تحت مراقبت ویژه و عملیاتی از قبیل: معدوم سازی، قرنطینه، سم پاشی و ... قرار خواهد گرفت.
ثوابی با اشاره به حساسیت و سختی کار در آزمایشگاه تصریح کرد: کارشناسان آزمایشگاه میبایست دقت بالایی در بررسی نمونههای مختلف داشته باشند تا از بروز هر گونه مشکل بهداشتی در چرخهی غذایی مصرف کنندگان پیشگیری شود. سرطان زا بودن بعضی از مواد مورد استفاده در آزمایشگاه، استنشاق مواد مضر، قرار گرفتن در معرض ابتلاء به انواع بیماریهای مسری از قبیل تب مالت، آنفلوانزا، سیاه زخم، تب خونریزی دهندهی کریمه کنگو و سایر بیماریهای مشترک از جمله خطرات پیش روی کارکنان آزمایشگاه میباشد که کار در آزمایشگاه را سخت و زیان آور میکند.