حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: اگر تا امروز براي اطمينان از سلامت مواد غذايي، داشتن پروانههاي بهداشتي و سيب سلامت معيار تشخيص نظارت روي خوراكيها بود، حالا با رأي مجمع تشخيص مصلحت نظام، صدور مجوز توليد، واردات، مديريت و نظارت بر موادغذايي، تجهيزات پزشكي و لوازم بهداشتي از سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت گرفته شد و به سازمان ملي استاندارد ايران واگذار شد.
پيشتر هم بين سازمان غذا و دارو و استاندارد در مسائلي همچون سلامت خمير مرغ اختلافاتي وجود داشت. همچنين خروجی نهایی برخي موازيكاريهاي اين دو سازمان وجود محصولات تقلبي و ناسالم در ميان قفسههاي بازار بود.
مجلس شورای اسلامی پیش از این با تصویب طرحی، واگذاری همه امور مربوط به صدور مجوز و نظارت بر این کالاها را به سازمان استاندارد تصویب کرده بود که با مخالفت شورای نگهبان همراه شده بود و با توجه به اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد و مجمع نیز نظر مجلس را تصویب کرد.
درواقع مجمع تشخيص مصلحت نظام مصوبه مجلس را مبني بر واگذاري همه امور مربوط به موادغذايي، آرايشي، بهداشتي و لوازم و تجهيزات پزشكي را به سازمان ملي استاندارد تصويب كرد.
در این میان، برخی نمایندگان مجلس، ردپای عوامل قدرت و ثروت را در این ماجرا دخیل میدانند، برخی دیگر از غیرکارشناسی بودن انتقال وظایف غذا و دارو از وزارت بهداشت به سازمان استاندارد سخن به میان میآورند و برخی دیگر نیز با دید مثبت به این مصوبه مینگرند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی یکی از این افراد است که معتقد است استاندارد یک مجموعه بسیار بزرگ و تخصصی بوده و لذا جدایی بخش غذا از دارو و الحاق آن به استاندارد نیز یک طرح مهم به شمار میرود.
«دکتر سید راضی نوری» در گفتوگو با حکیم مهر ضمن مثبت ارزیابی کردن نظارتهایی که تاکنون در سازمان غذا و دارو انجام میشده، میگوید: «اخیرا در سازمان استاندارد تغییراتی ایجاد و از آنجاکه برای هر مجموعه، یک زیرمجموعه تخصصی پیش بینی شده است، مساله غذا نیز مورد توجه قرار گرفته است. طبق بازدیدی که بنده از اداره استاندارد داشتم، زیرساختهای این انتقال را آماده دیدم؛ کمااینکه اگر غذا و دارو از یکدیگر جدا شوند، در سازمان استاندارد به شکل تخصصیتری به مساله غذا پرداخته میشود.»
وی با تاکید بر اینکه مسائل کیفی غذا، مقولهای جدا از بهداشت غذاست، تصریح میکند: «الحاق بخش غذا به سازمان استاندارد هرگز نمیتواند نافی مسائل تخصصی در رعایت بهداشت مواد غذایی باشد.»
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتقال بخش غذا به سازمان استاندارد برای مجموعه دامپزشکی نیز یک اتفاق مبارک خواهد بود، خاطرنشان میکند: «این انتقال با کمک شاخصهایی که اداره استاندارد تعیین میکند، سبب بهبود کیفیت غذا و محصولات گوشتی، دام و طیور می شود. اما مسائل تخصصی دامپزشکی از جمله مباحث واکسن و قرنطینه، نباید منتقل شود.»