کد خبر: ۳۹۱۰۳



معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد بر ضرورت عزم و تعامل همه دستگاه ها برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مناسب به مردم استان در راستای رفع نگرانی جامعه تاکید کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، روز دوشنبه «محمد علی طالبی» در نشست بررسی تهدیدات زیستی استان افزود: ما به طور مستمر با این گونه مسائل روبرو هستیم و سال گذشته هم چندین بار با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مواجه بودیم که خسارتهایی به مردم و بیت المال وارد شد.

وی خاطر نشان کرد: اگر عزم همگانی برای پیشگیری و ریشه کنی این بیماری نباشد ممکن است اقتصاد استان و منطقه تحت تاثیر قرار گیرد.

وی تصریح کرد: نمونه این حوادث فرصتی است تا ما با یک نگاه بلندمدت بتوانیم مدیریت بهتری نسبت به جلوگیری و مهار تهدیدات زیستی استان داشته باشیم و در بحث پیشگیری بهتر از گذشته عمل کنیم.

معاون استاندار خاطرنشان کرد: مجوزها برای پرورش دام و طیور باید به مراکزی داده شود که از محل زندگی مردم و مراکز شهرستانها دور باشد زیرا این مکانها می تواند مستعد کانونهایی برای شیوع و انتشار بیماریها باشد.

اصول حاکم بر اقدامات زیستی، مردم محور باشد

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری یزد در این نشست با تاکید براینکه اصول حاکم بر اقدامات زیستی باید مردم محور باشد، گفت: تمام فعالیت هایی که در قرارگاه زیستی استان انجام شده و می شود برای حفظ و صیانت از جان انسانها به عنوان سرمایه های اصلی کشور است.

محمدصادق طهماسبی افزود: باید در کنار موارد ریشه کنی و پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مسائل آرامش بخشی به جامعه و امنیت خاطر مردم در مقابله با تهدیدات زیستی احتمالی نیز لحاظ شود.

دبیر شورای پدافند غیرعامل استان با تاکید بر تدوین نقشه خطرپذیری شهرستان یزد در حوزه تهدیدات زیستی خاطرنشان کرد: اهمیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در انتقال بیماری از طیور به انسان است و ایمنی جامعه در برابر ویروس این بیماری باید مناسب باشد.

دکتر علی اکبر حدادزاده، مدیر کل دامپزشکی استان یزد هم در این نشست بر ضرورت ریشه کنی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تاکید و گفت: این بیماری در سال جاری در چرخه بومی طیور استان مشاهده شده است که با همکاری اتحادیه مرغداران استان، به مهار موارد گزارش شده از این بیماری پرداخته ایم و در حال حاضر جای هیچ گونه نگرانی برای مردم وجود ندارد.

طی چند روز گذشته یک کانون ابتلا به ویروس آنفلونزای فوق حاد پرندگان در منطقه سیدمیرزای شهر یزد شناسایی شد که با استقرار اکیپ ثابت و سیار بلافاصله اقدامات لازم برای قرنطینه، پاکسازی و معدوم سازی طیور آلوده در این منطقه صورت گرفت.

سال گذشته چهار کانون آنفلونزای فوق حاد پرندگان در یزد شناسایی شد که اکیپ ثابت و سیار برای مهار و پیشگیری از این بیماری در این منطقه مستقر و منطقه را به طور کامل پاکسازی کردند.


نظر شما
ادامه