تابناک ایلام در گزارشی با عنوان «کاری که ماموران دامپزشکی با سلامت مردم استان می کنند /فروش سلامت مردم به چه قیمت؟!»، ضمن زیر سؤال بردن طرح ساماندهی کشتار و ذبح دامها در استان ایلام، کارکنان خدوم دامپزشکی را متهم به دریافت رشوه در قبال ممهور کردن لاشه به مهر دامپزشکی نمود.
به گزارش حکیم مهر، معضل کشتار غیرمجاز دام در استان ایلام یکی از معضلات بهداشتی چندین ساله استان بوده که در سال جاری و با همت مسئولین و کارکنان خدوم دامپزشکی، سرانجام با اجرای طرح ساماندهی کشتار و ذبح دامها به این معضل تا حدی پایان داده شد.
امیدواریم مسئولین اداره کل دامپزشکی استان ایلام و سازمان دامپزشکی کشور، موضعی قاطع در قبال این اتهامات که منجر به سلب اعتماد عمومی از خدمات مجموعه دامپزشکی کشور گردیده است، اتخاذ نموده و آن را از طریق مراجع قضایی پیگیری نمایند.
متن این گزارش سخیف به شرح زیر است:
در طول چهل سالی که از عمر انقلاب اسلامی می گذرد ،هر رییس جمهور یا وزیر وکیلی که به مسند قدرت رسیده است ،برای اینکه به مردم ونخبگان ثابت کند که برای خود طرح و برنامه دارد ،یا اینکه آثاری از خود بر جای گذارد، طرح های اقتصادی، فرهنگی ویا اجتماعی را اجرایی نموده است.
اگر چه این طرح ها در کوتاه مدت یا میان مدت آثاری تقریبا ملموس بر زندگی مردم داشته است ،اما واقعیت این است در دراز مدت حاشیه امنی را برای سوء استفاده افراد خاصی فراهم نموده است . صریح تر اینکه در کنار هر طرحی که قرار بوده در خدمت رفاه وآسایش مردم قرار گیرد، عده ای انگل وار از منافع آن طرح منتفع و یک شبه ره صد ساله را پیموده اند و اینک می توان در کسوت نوکیسگانی آنها را نظاره گر بود که پز زندگی اشرافی می دهند.
یا اینکه طرح اجرا شده از مسیر واقعی خود منحرف وبه جای آنکه اجرای آن برای مردم رفاه و معیشت خلق کند، باری بر مشکلات آنان افزوده و به یک طرح هزینه زا تبدیل واز سویی نه تنها اثری از اهداف طرح در آن مشهود نیست ،بلکه به بهانه ای برای زد وبندهای مالی واقتصادی، رانت خواری و... مبدل شده است.
پرداختن به یکایک طرح های شکست خورده ای که در پاراگراف دوم به آن اشاره شد در این مقال نمی گنجد، اما موضوع مطلب ما اجرای طرح ساماندهی کشتار و ذبح دامها در مناطقی در استان ایلام است. این طرح از ماه گذشته به دستور استاندار ایلام به برخی دستگاهها نظیر دامپزشکی، نیروی انتظامی ودادستانی با جدیت اجرایی و قرار شد، کشتار دام در قصابیها بصورت غیر مجاز ممنوع و این کار به صورت بهداشتی و با نظارت دامپزشکی به کشتارگاه صنعتی محول شود.
اگر چه به شیوه اجرای این طرح انتقاداتی وارد بوده و از سویی کماکان برخی حرف وحدیث ها از اهداف پشت پرده اجرای آن مطرح می شود ،اما با این وجود، علیرغم اینکه با اجرای این طرح نان صدهها خانواده تخته شده است، ولی درعین حال اگر این طرح از مسیر قانونی خود برای نیل به هدف اصلی یعنی حفظ سلامت مردم اجرایی می شد جای هیچگونه بحثی باقی نمی گذاشت .
شاید آقای استاندار یا مدیران دامپزشکی در خلوت به خود افتخار کنند که بالاخره بعد از چند سال توانستند با قدرت تمام یک طرح مهم بر زمین مانده ای را به مرحله اجرا در آورند و علیرغم مخاطرات اجتماعی پیش بینی شده، آب از آب هم تکان نخورد .اما با این مطلب می خواهیم به این عزیزان بگوییم که اصلا هم اینجور نیست ،چرا که آش همان آش است وکاسه همان کاسه !اما با کمی تغییر به نفع عده ای وبه زیان مردم.
تنها نتیجه ملموس این طرح این است که کشتارها به جای اینکه در مقابل چشم مردم و در قصابی ها انجام پذیرد، یک گام دور تر آن هم در حیاط منازل اجرایی می شود. با این کار نه تنها از مخاطرات سلامت مردم نکاسته اید، بلکه سلامت مردم را هم به مخاطره انداخته اید، چرا که خوبی روش قبلی در این بود که لااقل مصرف کننده به چشم خود ذبح دام سالم وزنده را می دید، اما اینکه الان دامها در خفا چگونه کشتار می شوند و آیا اصلا سالم بوده اند یا نه! در هاله ای از ابهام قرار دارد.
تازه اینکه محض اطلاع مجریان طرح باید به اطلاع برسانیم که همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد، اجرای هر طرحی حاشیه امنی برای منفعت طلبی عده ای خاص ایجاد می کند، حاشیه امن این طرح نیز نصیب ماموران دامپزشکی شده است. به این شکل که ماموران زحمتکش به جای اینکه بر کشتار دام ها نظارت کرده و از سلامت دامها اطمینان حاصل کنند، قصابان دامها را در منزل ذبح کرده، سپس به نزد ماموران برده و در قبال پرداخت مبلغی به آنان، لاشه دام ذبح شده را ممهور به مهر سلامت! می کنند.
اگر چه این ماموران فکر می کنند که اجرای این طرح فرصتی را برای کسب معاش بهتر به آنان ارزانی داشته است، اما درحقیقت این عزیزان با پشت پا زدن به واجدان کاری و انضباط اجتماعی خود، سلامت مردم و همشهریان خود را به بهایی ناچیز در معرض فروش قرار داده اند .