کد خبر: ۳۹۷۷۳
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
 

وزیر بهداشت ضمن اشاره به قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تاکید کرد: مسئولیت مراقبت از سگ ولگرد تا موش و خرگوش بر عهده مسئول بهداشت و درمان است/ مهم‌تر از تصویب قانون، اجرای آن است و اگر پول نداریم، قانونی تصویب نکنیم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی» در همایش بزرگداشت روز پرستار که صبح امروز برگزار شد، ضمن درود به روح شهدای پرستار،  اظهار کرد: امیدوارم رئیس سازمان نظام پرستاری و معاون پرستاری موضوع شهید خدمت نامیدن شهدای پرستاری را پیگیری کنند؛ چه آنهایی که به تازگی شهید شده‌اند و چه کسانی که سال‌های قبل جان خود را از دست داده‌اند، باید حقوق‌شان استیفا شود.

وی ادامه داد: ما در مسیری قدم می‌زنیم که پیمودن آن جز با دانش امکان‌پذیر نیست و نباید از استانداردهای خود کوتاه بیاییم. همچنین نباید اجازه دهیم کمیت‌گرایی در پرستاری به اصل موضوع این حرفه آسیب زند.

وزیر بهداشت همچنین اضافه کرد: صبوری، مقاومت، صلابت و متانت بخشی از کار پرستاری است که به آن افتخار می‌کنیم. می‌توان گفت که مشاغل حوزه علوم پزشکی ویژه هستند و در تمام جوامع احترام ویژه‌ای برای این شغل‌ها در نظر گرفته می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه نباید در حوزه آموزش پرستاری به آنچه داریم، قانع شویم، افزود: در حال حاضر ۱۹۳ دانشکده پرستاری و ۶۰ هزار دانشجو و استاد پرستاری در کشور حضور دارند. حدود ۱۴۰ هزار پرستار نیز مشغول به کار هستند و بخش عمده‌ای از نیازهای این حوزه را با همه محدودیت‌ها و مشکلات برطرف می‌کنند و رفع بعضی از آنها هم در توان ما نیست.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که مطالبات پرستاران، قبل از پایان سال جاری پرداخت شود.

هاشمی اضافه کرد: ما حتما باید رویکرد صرفه جویی را در برنامه‌های خود تا جایی که به سلامت مردم آسیب نزند، مد نظر قرار دهیم. برای ادامه مسیر هیچ راهی به جز همدلی و همراهی نیست. من خدا را شاکر هستم که جامعه پرستاری بالاخره کنار یکدیگر قرار گرفتند.

اجازه ندادیم وزارت بهداشت به شیوه سیاسیون اداره شود

هاشمی تاکید کرد: ممکن نیست کا دولت و وزارتخانه‌ها بدون همکاری مردم و صنف‌ها به سرانجام برسد. پیش از ریاست جمهوری آقای روحانی به رئیس سازمان نظام پزشکی حتی اجازه داده نمی‌شد در مورد مشکلات‌شان درد دل کنند. ما تا جایی که توانستیم اجازه ندادیم که وزارت بهداشت به شیوه سیاسیون اداره شود. این وزارتخانه تخصصی است و از هر کسی با دین یا بی‌دین و یا حتی دشمنان‌مان مراقبت می‌کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه صنف پرستاری امکان ندارد بدون کمک دولت و مجلس به اهداف ملی خود برسد، بیان کرد: در حال حاضر شرایط کشور آنطوری که در خلوت یا آشکار می‌گوییم نیست. گاهی افراط و خودزنی می‌کنیم. نباید کفران نعمت کرد. باید به نعمت‌هایی که داریم اعتراف کنیم و در کنار آن مشکلات خود را نیز بگوییم.

پول نداریم، قانون تصویب نکنیم

هاشمی تاکید کرد: بحث‌های داخل خانواده نباید به تریبون‌ها کشانیده شود. باید شرایطی ایجاد کنیم که بتوان مطالبات را مطرح کرد. یکی از مطالبات حوزه پرستاری تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، در این باره باید گفت که مجلس هر چقدر بخواهد، قانون تصویب می‌کند، اما اجرای آن مهم است. نباید مردم را مقابل خود و دولت قرار دهیم و اگر پولی نداریم، قانون تصویب نکنیم.

وی افزود: بی‌عدالتی در نظام پرداخت از ۳۰ سال پیش شروع شده است، ایکاش مدل ظالمانه فی فور سرویس  راه نمی‌افتاد. در آن زمان سراغ این موضوع رفتند که بیمارستان‌ها با محوریت افراد و روش خودگردانی بیمارستان‌ها اداره شود. ما این روش را نمی‌پسندیم اما تغییر آن نیز کار ساده‌ای نیست.

وزیر بهداشت همچنین پیشنهاد داد: اگر دولت بتواند سال آینده طرحی که مورد نظر رئیس جمهور نیز است را اجرایی کند، ما می‌توانیم اعتبارات مربوط به حوزه سلامت را در هر استان در اختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی بگذاریم و بگوییم با آن پول باید خدماتی بیشتر از سال قبل ارائه شود. تا امروز ۳۰۰ راهنمای بالینی تدوین شده اما پول دست بیمه است و این در حالیست که اگر نیروها همکاری نکنند، این راهنماهای بالینی اجرا نمی‌شود.

سازمان برنامه و بودجه بگوید که وزارت بهداشت در سال ۹۷ چقدر پول دارد؟

وزیر بهداشت با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه به ما بگوید در سال ۹۷ چقدر پول داریم، تاکید کرد: توقع نداریم پول زیادی به ما بدهند، هر چه می‌خواهند بدهند، اما کاغذی نباشد. آنچه روی کاغذ درباره منابع نوشته می‌شود با آنچه به دستمان می‌رسد زمین تا آسمان فرق دارد.

شرکایمان مردانگی کنند و به قول‌شان عمل کنند

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: پیامی که گروه پزشکی به جامعه می‌دهد به جز احترام به مردم و محبت به آنها نباشد. امیدواریم در دولت دوازدهم شرکای ما مردانگی کنند و به قول خود عمل کنند. رشته‌های پزشکی چهار درصد دانشکده‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند، اما ۳۸ درصد تولید علمی را بر عهده دارند. با این وجود مسئولیت مراقبت از سگ ولگرد تا موش و خرگوش بر عهده مسئول بهداشت و درمان است.

به گزارش ایسنا، وزیر بهداشت همچنین در حاشیه مراسم گرامیداشت روز پرستار و در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که مصوب مجلس است، اعتبار مالی ندارد، تاکید کرد: از سازمان برنامه و بودجه انتظار داریم که این قانون را مطالعه کند. مجلس قوانینی تصویب کرده که باید اعتبار آن هم تصویب شود و بین مردم انتظار ایجاد نشود. وظیفه شورای نگهبان نیز این است که در این زمینه نظارت کند و قوانینی را تصویب کند که بار مالی آن را بتواند تحمل کند .

وی افزود: امسال پیشنهادی برای بودجه اجرای قانون تعرفه‌گذاری در دولت نبود. پیشنهاد آن نیز در کمیسیون تلفیق تصویب نشد که تصور می‌کنم مربوط به تامین منابع باشد.

درخواست از دولت و مجلس برای تامین نیروی پرستاری

وی یکی از مهم‌ترین مشکلات این صنف را کمبود نیرو دانست و گفت: پرستاران با فشار کاری بالایی نیز روبرو هستند. در خصوص استخدام این نیروها ما از دولت و مجلس مطالبه داریم؛ به خصوص اینکه 24 هزار تخت بیمارستانی راه‌اندازی شده و نیازمند تامین پرستار است. نیروی پرستاری نه در حد استانداردهای بین‌المللی بلکه به اندازه حداقلی باید برای ما تامین شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل کمبود پرستار، بخشی از خدمات توسط خود مردم انجام و پرستاران کار چند نفر را متقبل می‌شوند. همچنین اعلام کردیم که مطالبات معوق شش ماهه اول امسال نیروهای پرستاری به صورت یکجا تا دو ماه آینده پرداخت می‌شود.

بودجه 97، کاغذی نباشد

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه امیدواریم بودجه سال آینده کاغذی نباشد، تصریح کرد: اگر بودجه سال آینده یک سوم بودجه امسال نیز باشد همان مقدار مصوب پرداخت شود تا بتوانیم حوزه دارو، پزشکی و پرستاری را حمایت کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه نظام پرداخت عادلانه نیست،‌ گفت: امیدوارم با کمک صنف تدابیری اتخاذ شود تا این بی‌عدالتی برطرف شود.

وزیر بهداشت در خصوص عوارض همپوشانی بیمه‌ها نیز توضیح داد و گفت: اگر یک نفر دو دفترچه بیمه داشته باشد، هزینه اضافه‌ای به سیستم وارد می‌شود. منابع مالی باید در یکجا تجمیع شوند و همه با یک دفترچه واحد یا کد ملی خدمت دریافت کنند. ما قانونی برای این موضوع داریم، اما در اجرا ضعیف عمل کرده‌ایم.

 
 
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
راست میگه دیگه. مجلس و حاکمیت اصلا دامپزشکی را نمیشناسد و تا حرف سلامت مطرح میشود وزارت بهداشت را مکلف میکنند
مردم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
سگ ولگرد و موش به دامپزشکی ربطی نداره و مربوط به شهرداریها و وزارت کشور است
دکتر وت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
اصلا تمام سگ های ولگرد متعلق به تمام دامپزشک و دامپزشکی ها ،واقعا این جریان چه نفعی به حاله دامپزشکی داره وقتی یک ریال هم بودجه ی درست درمیون به این نوع خدمات به دامپزشکی تعلق نمیگیره ،اسمن دکتریم ،تو جامعه رسما سیکلیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
خداوند رو شاکریم بالاخره متولی سگ ولگرد وموش وگربه هم مشخص شد پیشنهاد میکنم دامپزشکی ساختمان مرکزی سازمان رو بکوبه بزنه تو ساخت وساز .آخه منطقه اش خیلی خوبه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
انشالله خیره.
باید کل کارای دامپزشکی رو خودتون پوشش بدیت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
38 درصد تولید علم.
واقعا خسته نباشید.
همه مدیون شما هستیم.
بهترین دارو را تولیدو بهترین خدمات درمانی را داریم.
واقعا ممنون.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
ایشان هم آره بابا(همون...)!
فقط الکی اسم در کرده،خودش و رفقایش بماند چیکار دارند می کنند اما پولهای یامفت کشور را داره دود می کنه.دریغ از یک کار زیربنایی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
باید بگردیم دنبال نوه امیر کبیر .این اقا عمرا حرف رییس جمهور رو هم تحویل بگیره یه سری هم بزنه بیمارستانها ببین متناسب با کمیت،کیفیت خدمات هم تکون خورده،فقط مسابقه سبقت پزشکای متخصص رو برای ثروت اندوزی شتاب بخشید مگر افزایش حقوق قضات منجر به افزایش رضایت مردم شد یا اینکه افزایش حقوق اساتید بهروری و تولید علم رو ارتقاء بخشید باز هم کیلویی کار کردیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
ففط می تون بگم احسنت بر غیرتت وزیر محترم که از زمین و زمان ابر و ماه خورشید برای بهتر شدن البته الان دیگه برای رویایی شدن کارکنان وزرات بهداشت از هیچ کاری دریغ نمی کنیدوحقوق پرستاران رو ارز۲ به ۴و پزشکان عمومی رو از ۴به ۸ و گاهی هم بیشتر ارتقا دادید و متخصصان رو هم که دیگه سر به فلک می کشه.واقعا کارکنان وزرات بهداشت باید به همچین وزیری افتخار کنند.که توی این اوضاع از هر هر فرصتی برای بالا بردن شان و منزلت پرسنلش اقدام میکنه،درود بر شما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
من با این کند ذهنی ام فهمیدم منظورش اینه که هر چی شهرداری و دامپزشکی جهت واکسیناسیون سگها و یا اتلاف سگهای ولگرد کوتاهی میکنند ما جبران میکنیم شایدم کج فهمی از منه ومنطورش چیزه دیگه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
0
این اقا حکایت استعمارگر ها رو داره برا مردمش خوبه ولی ضعفا از این رهگدر چپاول میشه.آخه بنده خدا اگر میبینی دولت به خاطر جون مردم ازتون حساب میبرن که کم فروشی هاتون رو ادامه ندید .چگونه راضی میشی از یکجایه دیگه اعتبارات بیت المال رو بردارن بریزن تو شکم متخصصهای آزمون و خطا کارتون.والله گروکشی خوب نیست درست است کسی که تحصیلاتش بیشتره زحمت کشیده اما مگر وصعیت اسفبار مردم را نمی بینید حداقل متعادل تر رفتار نمایید مگر فرقی میکنه پزشکان بزرگوار از جیب مردم یا بودجه دولت بی محابا هزینه شون رو دربیارن
نظر شما
ادامه