مدیرکل دامپزشکی استان همدان از برگزاری کنگره سراسری بروسلوز در روزهای 18 و 19 مهرماه در استان خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، «دکتر محمودرضا رسولی» گفت: کنگره سراسری بروسلوز با بررسی مقالات مختلف با محورهای اپیدمیولوژی بروسلوز، راههای تشخیص نوین، درمان های جدید و مقاومت دارویی، اثر بخشی واکسیناسیون و ... در روزهای 18 و 19 مهرماه در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با مشارکت اداره کل دامپزشکی استان همدان، مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انجمن علمی بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران، انجمن علمی میکروب شناسی و انجمن متخصصین میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی ایران برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به وضعیت بیماری تب مالت در استان، اظهار کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر با کاهش 36 درصدی آمار مبتلایان به بیماری تب مالت مواجه شدهایم.
«دکتر محمودرضا رسولی» بیان اینکه همشهریان تا جای امکان از لبنیات سنتی استفاده نکنند، گفت: افراد شیر غیرپاستوریزه را حتماً بجوشانند، کافی است حتی یک دقیقه این کار صورت گیرد تا قابل استفاده باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه قبلاً همدان جزو استانهای اول و دوم بیماری تب مالت شناخته شده بود ولی اکنون این وضعیت بهتر شده است.
وی تصریح کرد: البته در آن زمان نیز نسبت به آمار اول و دوم همدان حرف داشتیم، چراکه نحوه گزارشگیری بیماری در هر استانی متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه گزارشگیری توسط دانشگاههای علوم پزشکی استانها انجام میشود، خاطرنشان کرد: به دلیل متفاوت بودن گزارشگیری چندان نمیتوان نسبت به رتبهبندی نظر قطعی داد.
«دکتر محمودرضا رسولی» با بیان اینکه خوشبختانه در استان سعی شده حقایق عنوان شود و چیزی از آمار اشتباه بیان نشده است، افزود: در سالهای گذشته همدان جزو استانهای اول در بیماری تب مالت شناخته شده بود، اما اکنون با تلاشهای صورت گرفته این رتبه در حال کاهش است.
وی تصریح کرد: زمانی اگر طرح ملی میزان بروز تب مالت در انسان توسط دانشگاههای علوم پزشکی کشور به یک شکل اجرا شود، میتوان گفت که رتبه تب مالت ما چند است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه هیچگونه تضمینی برای سایر فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه نیست، خاطرنشان کرد: میکروب تب مالت سرمادوستی است که به مدت زیادی ماندگاری دارد.
وی با اشاره به اینکه میکروب تب مالت در بستنی تا شش ماه ماندگاری دارد که باید مواظب بود، افزود: نحوه انتقال این بیماری در روستا و شهر متفاوت است، در روستا بیشتر از طریق تماس با دام و جنین سقط شده و ترشحات دامهایی که جنین سقط کردهاند، صورت میگیرد.
«دکتر محمودرضا رسولی» با اشاره به خطر ترشحات دامهای سقط جنین، خاطرنشان کرد: در هر سی سی از ترشحات رحم این دامها 10 به توان 12 میکروب وجود دارد که حجم بالایی از میکروب را در هر سقط انتقال میدهد.
این مقام مسئول با بیان اینکه علامت تب مالت در دام، سقط جنین است، افزود: اگر دامی سقط جنین کرد باید دامداران، اداره دامپزشکی را در جریان بگذارند و با اکیپهای این اداره در کنترل بیماری همکاری لازم را داشته باشند.
وی با تأکید به ضدعفونی کردن محل دام سقط جنین کرده، گفت: از تماس کودکان با دام سقط جنین کرده جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه تب مالت علایمی نظیر تب، دردهای بدنی نظیر کمر درد و پشت درد و... دارد، افزود: افراد در صورت مشاهده این علائم برای درمان به مرکز بهداشت مراجعه کنند.