گروهی از دانشمندان روس مدعی یافتن یک جفت کرم لولهای شده اند که بین ۳۰ هزار تا ۴۲ هزار سال عمر دارند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از دیجیاتو، پیش از این مطالعات بسیاری زمینه توانایی کرمها برای رفتن به خواب زمستانی در شرایط دشوار صورت گرفته که بر اساس آنها این موجودات در دمای زیر صفر تا ۲.۵ سال و در شرایط موسوم به «نمگیری» تا ۳۹ سال زنده میماند، اما حالا دانشمندان روس به شواهدی دست یافتهاند که این زمینه تحقیقاتی را دگرگون میکند.
این محققان اخیرا از پیدا کردن دو کرم لولهای ماده خبر دادهاند که احتمالا ۴۲ هزار سال عمر دارند. یکی از کرمها در نمونه خاک جمع آوری شده از عمق ۳۳ متری زمین پیدا شده که بر اساس روش رادیو کربن قدمت آن به ۳۲ هزار سال قبل باز می گردد. کرم دیگر هم از عمق ۳.۳ متری لایه منجمد زمین استخراج شده که قدمت آن بالغ بر ۴۱۷۰۰ سال تخمین زده شده است.
این دو نمونه در آزمایشگاه و تحت دمای منفی ۴ درجه فارنهایت نگهداری می شدند اما برای حیات دوباره به دمای ۶۸ درجه منتقل شده و غذای لازم نیز در اختیار آنها قرار داده شد. این موجودات باستانی پس از چندین هفته علائمی از حیات دوباره را از خود نشان داده و حرکت و غذا خوردن از سر گرفته اند. یکی از محققان این پروژه می گوید:
داده های ما نشان دهنده توانایی ارگانیسم های چند سلولی برای انجماد آب درون سلولها در شرایط سرمای طبیعی برای مدتهای مدید است.
محققان روس مدعی شدهاند گرمایش فصلی که منجر به بیدار شدن موجودات قطبی از خواب زمستانی میشود، به عمق سکونت این کرمها نرسیده و علاوه بر این آنها حین جمعآوری و انتقال نمونهها، فرایندهای استریل را به صورت کامل رعایت کردهاند تا در صحت آزمایشات خللی ایجاد نشود.