حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «آقازاده چوپان» این روزها در فضای مجازی حسابی معروف شده است. پسر «نادر قاضیپور» نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی که دیروز گفته بود پسرم چوپانی میکند، حالا ضمن تایید حرف پدر، از حاشیههای بعدی این حرف، گلایه میکند. «محمدصادق قاضیپور» به خبرنگار حکیم مهر میگوید: «هر صبح راس ساعت ۵ از خانه بیرون میآیم و گوسفندها را بیرون میبرم و ساعت ۱۰ آنها را بازمیگردانم؛ خب چوپان هستم دیگر.» او تاکید میکند که من رانتخوار نیستم و به پول بیتالمال کاری ندارم، بلکه نان بازوی خودم را میخورم.
حکیم مهر: جناب آقای قاضیپور، این روزها در فضای مجازی صحبت از شما زیاد است.
بله، همینطور است.
حکیم مهر: رشته تحصیلی شما چیست؟
بنده دانشجوی دکترای حرفهای دامپزشکی هستم که به صورت همزمان کار میکنم و درسم را ادامه میدهم.
حکیم مهر: بیشتر حاشیههای ایجاد شده در خصوص شغل شما بود؛ شغل شما دقیقاً چیست؟
بنده یک دامداری دارم که همه کارهای آن را خودم انجام میدهم. به نظر من علت اصلی بیکاری دامپزشکان این است که آنها به فکر خودشان نیستند و فقط به دنبال دامپزشک شدن هستند. اما من گفتم که بهتر است در فکر تولید هم باشم و تجربه و علم را یکی کنم.
حکیم مهر: این شغل را چگونه انتخاب کردید؟
در سال ۹۳ متاهل شدم و در فکر استقلال مالی بودم. خیلی فکر کردم در مورد اینکه چه شغلی را انتخاب کنم که با رشته تحصیلی من متناسب باشد. به نظر من اگر انسان بخواهد موفق باشد، باید در کاری ورود کند که درس تئوری آن را خوانده است تا در نهایت موفق شده و از خودش رضایت داشته باشد. من تحقیق کردم و دیدم که اگر بخواهم پرورش گاو راهاندازی کنم، هر راس گاو بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است که خیلی گران است. توان راهاندازی مرکز پرورش ماهی هم نداشتم. از طرفی درسم هم تمام نشده بود و به همین دلیل نمیتوانستم شرکت راهاندازی کنم یا کار دولتی داشته باشم. مرغداری و پرورش طیور هم ریسک و هزینه بالایی داشت و در نهایت تصمیم گرفتم از ۶ راس گوسفند شروع کنم و امروز به اینجا رسیدهام.
حکیم مهر: الان چند رأس گوسفند دارید؟
۱۸۰ راس گوسفند دارم.
حکیم مهر: خودتان چه حسی دارید؟
چون در رشتهای که درس آن را خواندهام، در حال کار کردن هستم و از این بابت خیلی از خودم راضی هستم و احساس میکنم موفق هم بودهام. چشماندازم هم خیلی بالاتر از اینهاست. چون طبق مطالعه به این نتیجه رسیدهام که در استان آذربایجان پرورش گوسفند صنعتی نداریم. هدف من این است که پرورش گوسفند صنعتی راهاندازی کنم. ما وارد کننده گوشت قرمز از مغولستان هستیم. پرورش گوسفند صنعتی پولساز است که میتوان از طریق آن ارزآوری کرد و ما میتوانیم از این صنعت استفاده کنیم.
حکیم مهر: آیا از روابط پدر در راستای پیشبرد کارها استفاده کردهاید؟
خدا شاهد است که تا الان استفاده نکردم. نه وامی گرفتم و نه در ادارهای کاری داشتم که از این طریق جلو برود. همیشه بعد از اینکه کار تمام میشود سؤال میکنند که چه نسبتی با قاضیپور دارید؟ میگویم پسر او هستم و میگویند چرا از ابتدا این را نگفتی؟
حکیم مهر: چرا از ابتدا نمیگویید؟
چه فرقی میکند من هم یک انسان هستم. قرار نیست که اگر پسر قاضیپور باشم کارم راه بیفتد و اگر نباشم راه نیفتد.
حکیم مهر: اگر فقط پرورش گوسفند دارید، پس ماجرای عکسی که از شما در یک گاوداری در فضای مجازی منتشر شد چیست؟
یکی از دوستان من صاحب یک گاومیشداری است که اتفاقا دامهای او بهعنوان نمونه برتر پرورش گاومیش بود. من در بازدید از آنجا دستی به سر یکی از گاومیشها انداختم و سلفی گرفتم. این عکس را در داخل پروفایل تلگرامم گذاشتم، اما متاسفانه از آن سوء استفاده شد و همه جا گفتند که پدرش گفته چوپان است اما گاودار است و گاوهای ۲۰ میلیون تومانی دارد.
حکیم مهر: آیا حرف پدر را تایید میکنید؟
من هر صبح راس ساعت ۵ از خانه بیرون میآیم و گوسفندها را بیرون میبرم و ساعت ۱۰ آنها را بازمیگردانم. خب چوپان هستم دیگر.
حکیم مهر: به این مساله افتخار میکنید؟
۱۰۰ درصد. مرد باید نان بازوی خود را بخورد. من رانتخوار نیستم و پول بیتالمال نمیخورم و پول بازوی خودم است.
حکیم مهر: گذشته از این موضوع، در استانهای آذربایجان غربی و شرقی، ۵ دانشکده دامپزشکی وجود دارد. آیا این تعداد زیاد نیست؟
تعداد پذیرش دانشجوی دامپزشکی نسبت به نیاز کشور خیلی زیاد است. امروز نیاز اصلی به دامپزشک در بحث دامپروری و نگهداری حیات وحش است. با مسیری که جامعه در آن پیش میرود، حیات وحش ما در حال نابودی است. دامداری به زودی نابود میشود و لذا این تعداد دامپزشک نسبت به نیاز کشور خیلی زیاد است. اکثریت دامپزشکان هم قدیمی هستند که به جان هم افتاده و رقایت میکنند. مثلا در یکی از روستاهای خوی، صاحب دام با دامپزشک کلینیک تماس میگیرد و میگوید حال گاو من بد است. دامپزشک بعد از معاینه متوجه میشود که دام عفونت کرده و میگوید آن را درمان میکنم اما حیوان به هر دلیلی میمیرد. به محض مرگ حیوان، دامپزشک بعدی میگوید که فلانی اشتباه کرده و اشتباه از او بوده است.
تجربه خود من این بود که برای یک گوسفند که عفونت تنفسی داشت پنیسیلین تجویز کردم، اما آن را به طرز صحیح تزریق نکردند. داروخانهدار به او گفته بود این پنی سیلین برای گوسفندهای ماده است و دامپزشک اشتباه کرده است، در صورتی که پنیسیلین به ماده یا نر بودن حیوان ارتباطی ندارد. منظور بنده این است که به دلیل نبود بازار کار، دامپزشکان یکدیگر را تخریب میکنند.
حکیم مهر: پدر شما نماینده مجلس هستند و میتوان از این ظرفیت استفاده زیادی کرد. آیا تا به حال این موضوع را با ایشان در میان گذاشتید و از ایشان خواستید که برای حل مشکلات دامپزشکی در مجلس رایزنی کنند؟
یکی از مسائلی که ما در مجلس خیلی آن را پیگیری کردیم بحث آزمون پیش درمانگاهی دامپزشکی بود. در پزشکی بعد از چند ترم درس خواندن از آنها امتحان پره انترنی میگیرند. این آزمون در پزشکی صاحب مرجعی است که از مباحث آن امتحان گرفته میشود اما در دامپزشکی امتحان سراسری است و هیچگونه مرجعی برای آن مشخص نیست. استاد برای خود درس میدهد و هیچ کتاب مرجعی نیست که بگوید مثلا امتحان «پره» از این منبع سوال دارد و باید مثلا این ۲۰ جلد کتاب را بخوانید. به همین دلیل است که اکثر دامپزشکان دچار مشکل میشوند و میافتند. بعضی از دانشگاهها برای اینکه ترازشان بالا رود، وقتی بازرس کشوری میآید یک شام و نهار به او میدهند و او را در هتل پذیرایی میکنند. سپس اساتید خود دانشکده جواب سوالات را میگویند تا دانشجویان تستها را بزنند و تمام. میگویند ۱۰۰ درصد ورودی گرفتیم و ۱۰۰ درصد در امتحان «پره» قبول شدند.
حکیم مهر: اشاره کردید که این معضل را از طریق پدر و مجلس پیگیری کردید. آیا به نتیجهای هم رسیدید یا خیر؟
خیر. نشد. وزارتخانه هیچ جوابی نداد. پیگیریهای زیادی هم کردیم اما خبری نشد.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.