«دکتر علیرضا رفیعیپور» گفت: همکاریهای ایران و کشورهای عضو اکو در حوزه سلامت و تجارت دام و نیز ایجاد آزمایشگاهها و کشتارگاههای همکار برای کنترل بیماریها در منطقه توسعه مییابد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز در سومین نشست اجلاس روسای دامپزشکی کشورهای عضو اکو و نماینده سازمان خواربار جهانی ملل متحد (فائو) که در محل هتل استقلال برگزار شد، افزود: شرایط جغرافیایی کشورهای عضو اکو به ویژه ایران در حوزه دریایی، هوایی و ریلی بیشترین ارتباط را بین منطقه خاورمیانه، آسیای میانه و حتی دو قاره آسیا و اروپا ایجاد کرده است و از این رو کشورها میتوانند به تفاهمهایی در حوزه شبکه آزمایشگاهی دست پیدا کنند تا به نفع کشورهای عضو اکو تمام شود.
وی اظهار داشت: تدوین نقشه راه واحد به تجارت بینالمللی کشورهای عضو، سلامت مردم این کشورها در حوزه تامین امنیت غذایی، شناسایی عوامل بیماریزا و همکاری در حوزه تشخیص و کنترل بیماریها کمک میکند.
به گفته وی، این نشست پس از گذشت 10 سال برای انعقاد تفاهمی در راستای کنترل بیماری های دام، طیور و آبزیان در حوزه تشخیص بیماری ها، واکسیناسیون و آزمایشگاه در مناطق مرزی این کشورها برپا شده است.
دکتر رفیعی پور اظهارداشت: برای افزایش تبادلات تجاری در منطقه و قاره آسیا، کشورهای عضو اکو میتوانند با تسهیل در حوزه صادرات، واردات و ترانزیت همکاریهای خوبی در این زمینه با یکدیگر داشته باشند.
رئیس سازمان دامپزشکی یادآور شد: تعامل کشورهای عضو اکو میتواند در تشخیص به موقع و کنترل بیماریها تاثیرگذار باشد.
وی افزود: موقعیت راهبردی این کشورها میتواند به تفاهم نامههایی در حوزه شبکههای مشترک آزمایشگاهی و آزمایشگاههای همکار منجر شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور راههای متعدد زمینی، هوایی و آبی را برای بروز بیماری های دامی مخاطره آمیز دانست و گفت: به دنبال ایجاد شبکه های آزمایشگاهی همکار هستیم زیرا این امر در شناخت بیماریهای کشورهای همسایه نقش دارد.
به گفته وی، سال گذشته تفاهم نامهای میان ایران و افغانستان در حوزه تشخیص بهداشت و نظارت دامپزشکی کشورهای عضو اکو با مقامات عالی دو کشور به امضا رسید و انتظار میرود با هشت کشور باقی مانده عضو اکو پس از تاییدیه مجالس کشورها تفاهم نامه های مشابهی به امضا برسد.
ایجاد کشتارگاههای همکار برای واردات گوشت قرمز
دکتر رفیعی پور با اشاره به اینکه در تامین گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ مورد نیاز ایران مشکلی نداریم، افزود: اکنون بخشی از گوشت قرمز مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در حوزه تامین پروتئین حیوانی توسط ۱۰ کشور عضو اکو می توانیم شبکه کشتارگاهی همکار داشته باشیم و در این صورت بخشی از گوشت وارداتی از طریق کشورهای عضو اکو تامین خواهد شد.
توزیع ۳۰ میلیون دُز واکسن آنفلوانزای پرندگان در استانهای آسیبدیده
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره آخرین برنامه کشورهای عضو اکو برای مقابله با آنفلوانزای حاد پرندگان گفت: در 2 سال اخیر با موج بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ایران روبرو هستیم، از این رو اقدام هایی نظیر واکسیناسیون طیور در زمینه ایمن سازی طیور و واحدهای پرورشی در برابر ویروس مذکور صورت گرفته است.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از 20 میلیون دز واکسن در استانهای آسیب دیده همچون تهران، قزوین، البرز، قم، سمنان و اصفهان توزیع شده است و تا هفته آینده 10 میلیون دز واکسن دیگر توزیع خواهد شد.
دکتر رفیعیپور افزود: اجرای عملیات واکسیناسیون طیور برای مقابله با بیماری آنفلوانزای پرندگان به ما کمک می کند که ویروس مذکور به سهولت از یک منطقه به منطقه دیگر انتقال پیدا نکند.
وی با توجه به سرد شدن هوا و احتمال بروز و شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از مرغداران تقاضا کرد به توصیههای سازمان دامپزشکی عمل کنند، تا خطر شیوع ویروس به حداقل ممکن برسد.
رئیس سازمان دامپزشکی ایران همچنین از «قالیب عبداله اوف» رییس دامپزشکی جمهوری آذربایجان خواست تا در زمینه تسهیل تجارت کالاهای حوزه دامپزشکی همکاری کند.
وی اجلاس کشورهای عضو اکو را فرصتی برای حل مشکلات دانست و اظهار داشت: تبادل گواهی های بهداشتی کالایی، کنترل بیماری ها در منطقه حائل (بافر زون) و تداوم بازدید های مرزی مورد تاکید سازمان های دامپزشکی کشورهای عضو اکو است.
دکتر رفیعی پور گفت: برآیند این همکاری ها به توسعه تجارت بین المللی و سلامت کشورهای عضو و تامین و تضمین سلامت دام کشورهای عضو می انجامد و اعضا می توانند با شناسایی عوامل بیماری زا و تشخیص و رویارویی با بیماری های فرامرزی، تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.
سومین نشست رئیسان سازمانهای دامپزشکی کشورهای عضو اکو پس از گذشت 10 سال از امروز در تهران آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه دارد.
سازمان همکاری اقتصادی (اکو) یک سازمان اقتصادی منطقهای است که سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال 1343 (1964) آن را پایهریزی کردند؛ پس از فروپاشی شوروی، در سال 1372 کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.
این سازمان اکنون با 10 عضو، جمعیتی 330 میلیون نفری و مساحتی وسیع از کشورها با امکانات نفت، گاز و صنعت را در بر میگیرد.