حکیم مهر: رییس انجمن علمی و تخصصی کلینیکال پاتولوژی دامپزشکی ایران معتقد است در حالحاضر بیش از ۵۰ قلم داروی گیاهی دامپزشکی در داخل کشور تولید یا بستهبندی میشود که برای رسیدن به شرایط مطلوب باید تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تابناک، «دکتر شهاب الدین صافی» رییس انجمن علمی و تخصصی کلینیکال پاتولوژی دامپزشکی ایران، درباره استفاده از گیاهان دارویی در حوزه دامپزشکی اظهار داشت: وضع قوانین سخت گیرانه در بسیاری از کشورها درباره باقیماندههای دارویی در فرآوردههای غذایی، باعث تشویق پرورشدهندگان حیوانات برای جایگزینی داروهای شیمیایی با فرآوردههای طبیعی شده است.
وی افزود: اتحادیه اروپا برای استفاده از آنتیبیوتیکها بهعنوان محرک رشد در طیور محدودیت جدی قائل شده است و همین موضوع باعث شد که شرکت های دارویی به سمت یافتن داروهایی با منشأ طبیعی گرایش پیدا کنند. همچنین گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در اشکال بسیار متنوعی در تمامی گروههای حیوانی (دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم) قابل استفاده است.
وی در ادامه به وضعیت ایرانی در استفاده از این ترکیبات در حوزه دامپزشکی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ قلم داروی گیاهی دامپزشکی در داخل کشور تولید یا بستهبندی میشود البته با توجه به فقدان فرهنگسازی مناسب هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به حد مطلوب و مورد نظر وجود دارد که برای رسیدن به شرایط مطلوب نیاز به تلاش بیشتری است.
صافی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از مواد اولیه داروهای شیمیایی دامپزشکی از خارج از کشور تأمین میشود که خروج مبالغ زیادی ارز از کشور را به همراه دارد.
در حال حاضر بالای ۹۰ درصد نیاز کشور به تولیدات مواد اولیه داروهای دامی و خوراکی به سایر کشورها وابسته است. وی واردات سالانه داروهای دامی را بیش از ۵۰۰ میلیون دلار دانست و بیان کرد: با توجه به پیشینه غنی کشورمان در درمان دامهای بیمار و پیشگیری از بیماریهای دامی و امکانات بالقوه موجود در کشور، جایگزینی تنها بخشی از این داروها نتیجه قابل توجهی برای اقتصاد کشور بر جای خواهدگذاشت .
راه اندازی رشته «دامپزشکی سنتی»
رییس انجمن علمی و تخصصی کلینیکال پاتولوژی دامپزشکی ایران در این خصوص نقش برجستهای را برای آموزش و تحقیق در زمینه گیاهان دارویی قائل شد و گفت: تحقیق در راستای توسعه دانش فنی و انتقال این دانش از بخش دانشگاهی به سطوح پایین دست بسیار مهم است تا منجر به تولید اقتصادی گیاهان دارویی با حداکثر کیفیت شود. البته ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی نگاهی ویژه به بخش آموزش در این زمینه دارد. در این راستا کارگروه تخصصی دامپزشکی در ستاد در صدد راه اندازی رشته «دامپزشکی سنتی» است که در صورت تحقق، میتواند گام مهمی در معرفی پتانسیلهای بیشمار استفاده از گیاهان دارویی در سطح جامعه داشته باشد.
وی همچنین بیان کرد: جشنواره گیاهان دارویی، فرصت خوبی برای معرفی امکانات موجود کشور در زمینه جنبههای مختلف گیاهان دارویی از قبیل: پتانسیلهای اقتصادی، چالشها و فرصتها در این رشته، خلاهای آموزشی و شاید مهمتر از همه، نزدیک کردن بخشهای مختلف این صنعت به یکدیگر است. همچنین برگزاری کارگاههای عملی مرتبط، و نشستهای تخصصی در خصوص ارائه راه کارهای عملی جهت توسعه و برطرف کردن چالشهای مرتبط با این حوزه، میتواند به ارتقای سطح برگزاری جشنواره کمک قابل توجهی کند. معرفی نمونهها و الگوهای موفق در این حوزه نیز به تشویق فرهنگ سرمایه گذاری در صنعت گیاهان دارویی کمک خواهد کرد.
مثل پراید که همون هست فقط چراغ عوض میکنن به عنوان یک مدل جدید میفروشن
حالا دامپزشک سنتی هم همین داستان میشه