کد خبر: ۴۹۳۷۰


مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر اینکه پیشگیری بهتر از درمان است گفت: با توجه به بارندگی‌هایی که در اواخر سال قبل و ابتدای سال جاری داشتیم، تالاب‌های استان فعال و احتمال انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از پرندگان مهاجر، دور از انتظار نیست.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، «دکتر حسین رشیدی» در نخستین نشست کمیته فنی بیماری های طیور در سال ۹۸ افزود: سالهای گذشته با بحران بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بخصوص در پرندگان تخمگذار در کشور مواجه بودیم که با تمهیدات پیشگیرانه انجام شده طی سه سال متوالی از ورود این بیماری به استان جلوگیری شد.

وی اظهار داشت: جولان بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور نیز رو به خاموشی است اما اقدامات پیشگیرانه از شیوع این بیماری باید ادامه دار باشد.

وی با اعلام خطر شیوع بیماری نیوکاسل نیز گفت: خسارات بیماری نیوکاسل کمتر از آنفلوانزای فوق حاد طیور نیست و این بیماری خسارات و اثرات قابل توجهی به صنعت مرغداری وارد می‌کند، لذا باید در راستای پیشگیری از این بیماری اقدامات اساسی انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های تامین دارو و واکسن در سال جاری، لزوم مدیریت برنامه ریزی شده واکسن و دارو ضروری است لذا لازم است اطلاع رسانی در این رابطه بخصوص توسط تشکل‌ها به مرغداران انجام شود.

وی هدف از برگزاری این نشست را تبادل نظر و بررسی چالش‌ها پیرامون بیماری‌های طیور خصوصا مدیریت و کنترل بیماری نیوکاسل، اتخاذ تمهیدات لازم در خصوص واقعی سازی آمار جوجه ریزی، ثبت عملیات واکسیناسیون، سابقه واحدهای پرورش طیور و نیز مدیریت بحران کمبود دارو و واکسن بیان کرد.

وی اعلام کرد: با توجه به پیگیری‌های دولت در بحث رونق تولید و نیز شرایط موجود در کشور، قطعا حفظ و حراست از سرمایه‌های ارزشمند صنعت مرغداری به عنوان یکی از صنایع مهم تامین کننده امنیت غذایی، به همراه ارتقا و بهبود تولید پروتئین مورد نیاز جامعه، باید در دستور کار دستگاه‌های متولی قرار گیرد.

وی ادامه داد: دستگاه‌های اجرایی از تمام ظرفیت‌های خود در این جهت استفاده کرده و با یکدیگر همکاری همه جانبه داشته باشند.

رشیدی گفت: اداره کل دامپزشکی استان کرمان متولی امر بهداشت در بخش دام، طیور و آبزیان است و این اداره کل تمام تلاش خود را بکارگرفته تا در همکاری با تولیدکنندگان مربوطه در بحث رونق تولید پیش قدم باشد.

وی با اعلام اجرای طرح مرغ سایز در استان کرمان افزود: اجرای مرغ سایز در کرمان سبب ارتقای بهره وری و اقتصادی شدن تولید از طریق کاهش ضریب تبدیل مواد غذایی و کاهش هزینه‌های تولید (صرفه جویی در واردات نهاده های خوراک طیور)، افزایش کیفیت و سلامت گوشت و غیره می‌شود.

رشیدی ضمن بیان لزوم اشراف نیروهای دولتی و خصوصی دامپزشکی بر سامانه‌های موجود اعلام کرد: مدیریت صنعت مرغداری با بهره گیری از ظرفیت سامانه‌های GIS اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور و نیز اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، بهبود و ارتقا یافته از این رو استفاده و بروز رسانی این سامانه‌ها توسط مراکز بخش خصوصی و مسئولان فنی کشتارگاه‌ها، در جهت ثبت دقیق آمار جوجه ریزی و کشتار طیور در راستا مدیریت بهینه نیاز استان به گوشت مرغ، اجتناب ناپذیر است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان ضمن بیان یافتن حلقه‌های مفقود شده امنیت زیستی در مزارع پرورشی از تشکیل کمیته اختصاصی کاهش شیوع بیماری نیوکاسل به صورت ماهیانه در استان خبر داد.

 

نظر شما
ادامه