حکیم مهر: رییس سازمان دامپزشکی کشور و مدیر کل دارو و درمان آن سازمان از شرکت دانش بنیان تولید واکسنهای دامپزشکی پسوک و خط تولید انواع محصولات و واکسنهای استراتژیک این کارخانه بازدید کرد.
به گزارش به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز، «دکتر علیرضا رفیعیپور» رییس این سازمان به اتفاق «دکتر اشکان زرگر» مدیرکل جدید دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور در بازدید از شرکت دانشبنیان پسوک در استان البرز گفت: بازدیدهایی که از مراکز تولیدی تحت نظارت دامپزشکی انجام میشود، باید با نگاه مثبت و در جهت رونق تولید صورت پذیرد؛ چرا که در شرایط کنونی کشور و وضع تحریمهای ظالمانه دشمنان، کشور عزیزمان بیش از هر زمان دیگری به دانش و فناوری داخلی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه حیات تولیدات دام و طیور کشور وابسته به واکسن است و شرکت واکسنسازی پسوک با توجه به تکنولوژیهای نوین و دانش بنیان بودن و با استفاده از اساتید بزرگ تولید واکسنهای دامپزشکی در کشور میتواند رفع نیاز کشور به واردات اقلام مورد نیاز را مرتفع سازد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همت تولیدکنندگان داخلی، نیاز کشور به واردات دارو و واکسن های دامپزشکی روز به روز کمتر شود و ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور تمام تلاش خود را در جهت تسهیل تولید و رفع موانع ثبت دارو و صدور پروانه تولید دارو بکار خواهد گرفت.
پیشنهاد اعطای بورسهای تحصیلی به نخبگان دامپزشکی
رییس سازمان دامپزشکی کشور پیشنهاد کرد: نخبگان دامپزشکی در کشور با همکاری دستگاهها و سازمانهای ذیربط شناسایی شوند و شرکتهای تولیدکننده دارو و واکسن دامپزشکی با استفاده از بورسهای تحصیلی افراد را برای توسعه و گسترش دانش تربیت نمایند.
رفیعی پور در بازدید از شرکت واکسن سازی پسوک در استان البرز بر اهمیت تولید انبوه واکسن PPR (طاعون نشخوارکنندگان کوچک) نیز تاکید کرد.
وی با اشاره به نشست منطقه ای سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) در زمینه ریشه کنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، بر تعهد ایران به تامین واکسن های مورد نیاز همسایگان بخصوص کشورهای افغاستان، پاکستان و تاجیکستان علاوه بر پوشش داخلی تاکید و در خصوص اهمیت تولید این واکسن به صورت انبوه مواردی بیان نمود.
استان البرز، بزرگترین تولید کننده واکسنهای دام و طیور در کشور
«دکتر اشکان زرگر» مدیرکل جدید دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور نیز در جریان بازدید از کارخانه تولید واکسنهای دامپزشکی شرکت پسوک گفت: با توجه به اینکه اینجانب شخصاً در توسعه 3 نوع واکسن با وزارت جهاد کشاورزی همکاری داشتهام، با تمام وجود مشکلات تولید واکسن را درک میکنم و در رفع موانع تولیدکنندگان حوزه تولید واکسن، تمام تلاش خود را بکار خواهم گرفت و در عین حال همکارانم در دفتر دارو و درمان سازمان و ادارات کل، نظارتهای دقیقتری بر محصول نهایی خواهند داشت.
زرگر افزود: اگر مشکلات جزیی و قابل اغماض در فرآیند تولید واکسن بهوجود بیاید، تولید واکسنهای دامپزشکی در کشور نباید متوقف شود و در مهلتی که به تولیدکننده داده میشود روند رفع نواقص با نظارتهای دامپزشکی صورت خواهد پذیرفت.
وی با بیان اینکه برخی شرکتها با وجود دریافت ارز، با توجه به تحریمها نتوانستند ادجوانت به کشور وارد کنند بر اهمیت تولید این ماده اولیه تولید واکسن در کشور تاکید کرد.
در حاشیه این بازدید، «دکتر توکلی» مدیرکل دامپزشکی استان البرز نیز با خیر مقدم به دکتر رفیعی پور رییس سازمان و دکتر زرگر مدیرکل دفتر دارو و درمان این سازمان گفت: استان البرز دارای ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار در زمینه تولید دارو و واکسن های دامپزشکی در کشور است و استان شاخص در زمینه تولید این محصولات است.
توکلی افزود: مایه افتخار کشور و استان البرز است که منویات مقام معظم رهبری در خصوص رونق تولید در این کارخانه تجلی پیدا کرده است.
«مهندس زندیه»، مدیرعامل شرکت دانش بنیان پسوک در ادامه افزود: واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک از 2 سال قبل در مرحله تولید آزمایشگاهی قرار دارد و در حال پیگیری تکمیل و اجرای این پروژه در جهت تولید واکسن هستیم.
وی افزود: راه تولید برای ما باز است، توان تولید این واکسن را در تولید انبوه داریم و نیاز داخلی کشور منوط به تایید نهایی و اعلام توسط سازمان دامپزشکی است.
«دکتر هوشمند راد»، مدیر تولید واکسن سازی پسوک گفت: شرکت پسوک با دارا بودن دانش فنی و نیروی انسانی مجرب، آمادگی خود را در صورت مساعدت ها و اعطای اعتبارات لازم از سوی مسولین محترم جهت تولید واکسنهای زنده اعلام می نماید، همانگونه که در آینده نزدیک، با توجه به توان فنی اقدام به تولید واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک، واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان همچنین تولید انبوه ادجوانت روغنی که از مواد مهم و اولیه تولید واکسن مینماید که این امر کمک شایانی به جلوگیری از خروج ارز و رفع نیاز کشور خواهد کرد.
مدیر تولید شرکت واکسن سازی پسوک نیز با تشریح اهمیت تولید ادجوانت گفت: در بحث طراحی و تولید یک واکسن مناسب علاوه بر دقت در انتخاب نوع و کمیت آنتی ژن مورد نیاز جهت ایجاد پاسخ ایمنی کافی، به منظور افزایش کارایی واکسن، باید در انتخاب ماده یاور نیز حساسیت لازم مبذول نمود.
هوشمند راد، راه مصرف واکسن، زمان مصرف، حجم دز واکسن، فورمولاسیون، ساختار آنتی ژن، نوع میزبان، تنوع بین گونه ای و وضعیت سیستم ایمنی جاندار هدف، از عوامل مهم در انتخاب یک ادجوانت مناسب برشمرد.
ادجوانت ها، تركيبات شيميايي يا بيولوژيك هستند كه باعث تحريك غيراختصاصي سيستم ايمني، عليه آنتي ژني يا آنتي ژنهايي مي شوند كه به همراه آنها تزريق شده اند. كاهش اثرات مضر مربوط به واكسن و تحريك انواع خاصي از ايمني، منجر به توسعه ادجوانت هاي گسترده و نوین شده است.
ثانیا بورس تحصیلی داخل یا خارج؟ در خارج چون نوعا واکسن سازی خصوصی است از آموزش تکنولوژی استقبال نمی کنند و در داخل هم متاسفانه جهت علم در واکسن سازی از موسسه رازی به سمت دانشگاه است نه دانشگاه به موسسه.
ثالثا این همه متخصص و نخبه واکسن سازی در موسسه رازی و انستیتو پاستور هرز میرود و به عبارتی آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردبم یار در خانه و ما گرد جهان می چرخیم