عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران از رشد ۱۲ درصدی تلفات مرغ گوشتی در واحدهای مرغداری خبرداد و گفت: برای جلوگیری از ادامه این روند باید تدابیر ایمنی لازم از سوی دستگاه های مسئول اتخاذ شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «برومند چهارآیین» روز سه شنبه افزود: سالهای گذشته میزان تلفات واحدهای مرغداری بین پنج تا هشت درصد بود و جای نگرانی نداشت، اما رشد ۱۲ درصدی تلفات می تواند تولید را با مشکل روبرو سازد.
وی علت اصلی بروز بیماری نیوکاسل در واحدهای مرغداری کشور را کمبود واکسن دانست و اظهار داشت: حدود ۴۰ درصد واکسن مورد نیاز صنعت طیور در داخل کشور تامین می شود.
وی گفت: اکنون تولید کنندگان ناچارند واکسن مورد نیاز خود را از برخی کشورها و یا منابع داخلی تامین کنند که چندان کیفی نیست.
قیمت مرغ برای مصرف کنندگان ۱۴ هزارو ۵۰۰ تومان
چهار آیین، کمبود عرضه در اثر تلفات از بیماری نیوکاسل، کاهش انگیزه تولید کنندگان برای جوجه ریزی ، افزایش تقاضای مصرف گوشت مرغ به جای گوشت قرمز و ماهی را از جمله عوامل افزایش قیمت گوشت مرغ در هفته گذشته دانست و گفت: قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده گوشتی درب واحدهای تولیدی ۱۰ هزار تومان و گوشت مرغ برای مصرف کنندگان ۱۴ هزارو ۵۰۰ تومان است.
وی براین باور است که قیمت گوشت مرغ منطقی است و عرضه این محصول با قیمتی هایی بیش از نرخ فعلی اجحاف به مصرف کنندگان محسوب می شود.
عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی اظهارداشت: طی چهارماه گذشته قیمت گوشت مرغ کمتر از قیمت تمام شده تولید، عرضه می شد تا جایی که زنجیره تولید صنعت طیور با ضرر روبروبود، بطوری که از ابتدای امسال تا اواسط تیرماه قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده گوشتی نزدیک هفت هزار و ۵۰۰ تومان درب واحدهای تولیدی و ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای مصرف کنندگان بود که تولید کنندگان با وجود افزایش هزینه های تولید، روی هر کیلو گرم مرغ ۲ هزار تومان زیان می دادند.
وی ادامه داد: پیش از این نیز به منظور حمایت از تولید کنندگان مرغ گوشتی ، شرکت پشتیبانی امور دام کشور نیز موظف شد هر کیلوگرم مرغ منجمد را با قیمت ۱۳ هزارتومان از درب کشتارگاه خریداری کند.
بیماری نیوکاسل یک بیماری ویروسی است که نخستین بار در سال ۱۹۲۶ در نیوکاسل انگلستان تشخیص داده شد و یکی از مهمترین بیماریهای پرندگانی است که به صورت صنعتی و متراکم پرورش داده میشوند و گلههای بسیاری از جوجههای گوشتی در صورت عدم واکسیناسیون با این بیماری درگیر میشوند.
این بیماری در سال ۱۳۲۹ در ایران شناسایی شده است.