حکیم مهر: «دکتر علیرضا اکبرشاهی» گفت: طبق یافته های بالینی، رفتارهای بیولوژیکی در منطقه و آزمایشات مختلف، تلفات پرندگان ناشی از سم بوتولیسم است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از رادیو گفت و گو، برنامه «زمین 360 درجه» با موضوع زیست بوم پرندگان مهاجر در ایران و مرگ فلامینگوها در میان کاله و در ارتباط تلفنی با «دکتر علیرضا اکبر شاهی» مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.
اکبر شاهی در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار کرد: ما بر اساس یافته های بالینی و رفتارهای بیولوژیکی در منطقه و آزمایشات بیماری های ویروسی و باکتریایی و سموم دفع آفات با قطعیت می گوییم که تلفات پرندگان ناشی از سم بوتولیسم است.
وی در رابطه با بحث بوتولیسم در مورد آبزیان افزود: بوتولیسم آبزیان بیشتر در ماهیان سرد آبی تلفات ایجاد می کند اما ماهیان این منطقه بیشتر گرم آبی اند ضمن اینکه عامل سمِ ناشی از جلبک ها نیز مطرح بود که تمامی نمونه ها را بررسی کنیم و هیچ تلفاتی ایجاد نکرد.
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور سازمان دامپزشکی ادامه داد: ما شاهد تلفات در آبزیان نبودیم اما درباره پرندگان سم بوتولیسم را شناسایی و به موش تزریق کردیم و با کنار هم قرار دادن تمام نتایج آزمایشات به قطعیت می گوییم که "بوتولیسم" عامل اصلی تلفات ایجاد شده در منطقه است.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به مراحل مختلف تشخیص علت تلفات پرندگان گفت: اولین مرحله بحث بیماری های ویروسی بود که آزمایش آنفلوانزای فوق حاد و نیوکاسل منفی شد. در مرحله بعدی بیماری های باکتریایی را بررسی کردیم که این مورد هم منفی شد. سموم و دفع آفات و فلزات سنگین نیز در آزمایشگاه تست شد و همه نمونه ها منفی بود.
اکبرشاهی درخصوص علت کاهش اکسیژن در منطقه و بی هوازی شدن آن و تولید باکتری گفت: این موضوع می تواند دلایل مختلفی مانند کاهش آبرسانی به تالاب و یا فاضلاب داشته باشد اما سم بوتولیسم را جدا کردیم و به این نتیجه رسیدیم که بوتولیسم عامل اصلی تلفات میانکاله است.
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور سازمان دامپزشکی در پایان اظهار کرد: تعداد بالای تلفات پرندگان در گونه "چنگر" به دلیل جمعیت زیاد این گونه در منطقه میانکاله است و بالتبع پرندگانی هم که کمترین تعداد را داشتند کمترین تلفات را دادند.
مطالب معاونت سازمان در همین سایت ، متناقض بودند