حکیم مهر - دومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی با صدور قطعنامه ای به کار خود پایان داد.
دومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی به مدت 2 دو روز از تاریخ 30 آوریل لغایت 1 می 2011 برابر با 10 تا 11 اردیبهشت 1390 همزمان با روز جهانی دامپزشکی در مرکز همایش های بین المللی رازی تهران برگزار شد.
در این همایش 485 مقاله به صورت شفاهی و پوستر از بین 706 مقاله رسیده به دبیرخانه کنگره در پانلها و کارگاههای آموزشی کنگره ارائه گردید.
در پایان دو روز برگزاری کنگره بر اساس توصیه سخنرانان و نظر خواهی از شرکت کنندگان قطعنامه ای به شرح ذیل تدوین و صادر شد:
1. از سازمانهای متولی و مسؤول امنیت و سلامت غذا درخواست میگردد اجرای بندهای قطعنامه کنگره و همچنین توصیههای ارائه شده به منظور بهبود شرایط موجود در سراسر زنجیره تولید از مزرعه تا میز غذاخوری را در دستور کار خود قرار دهند.
2. تأمین و بهبود سلامت غذا مستلزم حمایت و مساعدت دستگاه های اجرایی، قضایی و قانون گذار از سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مراجع ذیصلاح ملی در امور کنترل کیفی، نظارت و بازرسی بهداشتی مواد غذایی میباشد. نگاه ویژه مسؤولان ذیربط به سلامت غذا و نقش آن در تأمین سلامت غذایی مورد درخواست شرکت کنندگان در این کنگره میباشد.
3. فعال نمودن کمیسیون ملی کدکس مواد غذایی در کشور با همکاری سازمان های ذیربط مورد توجه قرار گیرد.
4. رسانههای ارتباط جمعی در افزایش سطح آگاهی عمومی در زمینه بهداشت مواد غذایی نقش مؤثر و انکار ناپذیری دارند. توجه هر چه بیشتر رسانهها بویژه رسانه ملی به اطلاع رساتی در این زمینه مورد تأکید قرار گرفت.
5.توسعه کنترل کیفی و پایش محصولات کشاورزی و دامی (شیر، عسل، ماهی، میگو، گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ و...) از نظر آلاینده ها: باقیمانده دارو، هورمون، سموم، فلزات سنگین، مایکوتوکسین ها و سایر مواد شیمیایی در قالب برنامه جامع ملی (NRP) مورد تأکید قرار گرفت.
6. تعیین حداکثر میزان باقیمانده مجاز (MRL) در فرآورده های خام دامی (شیر، عسل، ماهی، میگو، گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ) بر اساس سبد غذایی کشور مورد تأکید قرار گرفت.
7.لزوم عرضه فرآورده های خام دامی در قالب بسته بندی های مناسب و مجاز و ضرورت همکاری رسانهها در فرهنگ سازی جامعه، مورد تأکید قرار گرفت.
8. بهبود شرایط کشتار دامهای کشتاری در روند تبدیل کشتارگاه های سنتی به صنعتی در قالب طرح جامع ساماندهی کشتارگاه های دام کشور و ضرورت نظارت بهداشتی کشتارگاه دام در جوامع روستایی و عشایری مورد تأکید قرار گرفت.
9. با توجه به توانایی و تخصص دامپزشکان در کارخانهها و کارگاههای تولید و فرآوری مواد غذایی بویژه مواد غذایی با منشأ دامی، به کارگیری دامپزشکان به عنوان مسؤولین فنی- بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.
10.تسریع در تشکیل و فعال سازی کارگروه های تخصصی در زمینههای مختلف بهداشت و سلامت مواد غذایی توسط سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا با حضور دامپزشکان عمومی و متخصص دست اندرکار بهداشت و سلامت مواد غذایی مورد تأکید قرار گرفت.
11. برگزاری منظم کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی توسط سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا با همکاری سازمانهای مرتبط بویژه انجمنهای صنایع غذایی هر 2 سال یکبار در نیمه اول اردیبهشت ماه، مورد نظر شرکت کنندگان در کنگره بود.
12. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز متقاضی برگزاری سومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی سال 1392 در تبریز میباشد.
خبر مرتبط :