حکیم مهر: «دکتر شهرام موحدی» مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در یک نشست هم اندیشی با مدیران عامل و نمایندگان تعدادی از شرکت های دانش بنیان مرتبط با حوزه دامپزشکی به گفتگو و تبادل نظر پرداخت .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، ابتدا «دکتر جعفر قیصری» رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ضمن خوش آمدگویی به مدعوین، در ادامه گزارشی از عملکرد بیش از ربع قرن سابقه شهرک ارائه و اظهار کرد: شرکتها و موسسات دانشبنیان نقش مهمی در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در هر کشوری ایفا میکنند به گونهای که از آنها به عنوان موتور محرکه اقتصاد در هر کشوری یاد میشود.
وی به اهداف استقرار پارک های علم و فناوری اشاره و سازماندهى امکانات تحقیق و توسعه براى ایجاد پیوند بین منابع و مهارتهاى دانشگاهها و مراکز تحقیقاتى و صنعتى، جهتدادن مؤثر جامعه علمى کشور به سوى تحقیق در رشتههاى موردنیاز، برنامهریزى و ایجاد زمینه مناسب به منظور کاربردى و تجارىکردن نتایج تحقیقات، ایجاد فضاى مناسب علمى و پژوهشى براى جذب دانشمندان و متخصصان داخل و خارج از کشور و... را از مهم ترین وظایف قانونی شهرک علم و تحقیقاتی اصفهان عنوان نمود.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ضمن معرفی حاضرین در این نشست، هدف اصلی از تشکیل جلسه را، افزایش سطح ارتباط و تعامل دوجانبه بین این شهرک علمی و اداره کل دامپزشکی استان به عنوان یک دستگاه تخصصی در حوزه بهداشت بیان نمود.
در ادامه «دکتر شهرام موحدی» مدیرکل دامپزشکی استان پیرامون نقش و موفقیت های چشمگیر شرکت های دانش بنیان در تولید دانش فنی و بروز خلاقیت ها و نوآوری ها، مطالبی را بیان نمود.
وی به طور اجمالی به معرفی تاریخچه تشکیلات سازمان دامپزشکی کشور از سال 1304 تا کنون پرداخت و ضمن تعریف کلمه دام به معنای عام شامل انواع دام سبک و سنگین تا زنبور عسل و کرم ابریشم، اهم وظایف دامپزشکی در پیشگیری از انواع بیماری های دام و مشترک بین انسان و دام را تشریح نمود.
مدیرکل دامپزشکی استان به نقش دامپزشکی در پیشگیری از انواع بیماری های مشترک بین انسان و دام پرداخت و تصریح کرد: به طور مثال با هدف پیشگیری از بیماری مهلک و بسیار خطرناک هاری، سالیانه بیش از 15 هزار قلاده سگ بر علیه این بیماری واکسینه می شوند که اجرای این واکسیناسیون همواره با خطراتی همراه است و در برخی موارد همکاران عزیزمان، به علت حمله حیوان و مجروحیت ناشی از گازگرفتی ها، راهی بیمارستان ها می شوند.
سپس تعدادی از مدیران عامل و نمایندگان شرکت های دانش بنیان مستقر در این شهرک علمی و تحقیقاتی ضمن تشکر و قدردانی از همکاری های گذشته اداره کل دامپزشکی استان، به طور اختصاصی عملکرد خود، در ارائه خدمات و تولید محصولات مرتبط با دامپزشکی را بیان نمودند.
آنان در بخشی دیگر مسائل، دغدغه ها و مشکلات پیش روی خود را با مدیرکل دامپزشکی استان در میان گذاشتند و منحصرا کاهش روند اداری اخذ مجوزهای مرتبط با حوزه دامپزشکی را خواستار شدند.
دکتر موحدی نیز با استقبال از بیان پیشنهادات و انتقادات ارائه شده در این نشست، به قانون مصوب سال 1350 سازمان دامپزشکی کشور اشاره و تصریح کرد: این قانون، در حال حاضر نمی تواند پاسخ گوی این همه پیشرفت در حوزه مواد بیوتکنولوژی، فرآورده های بیولوژک، داروها، واکسن های دامی، تجارت های جهانی و... باشد و بازنگری این قانون ضرورت دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در پایان ضمن بیان راهکارهای اجرایی در رفع پاره ای از مشکلات موجود، بر حمایت از شرکت های کوچک و نوپا دانش بنیان تاکید و خاطر نشان کرد: پس از این نشست هم اندیشی، فصل جدید از همکاری دوجانبه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و اداره کل دامپزشکی استان آغاز خواهد شد.
شایان ذکر در این نشست هم اندیشی دکتر محمد کشتکار معاون سلامت، دکتر خسرو فاتحی مشاور مدیرکل دامپزشکی، دکتر عباس بدیعی کارشناس طیور و رسول زکیان مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان دکتر موحدی را همراهی می نمودند.