مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه امروز هیچ یک از تخت های بیمارستانی استان به دلیل بیماری های مشترک بین انسان و حیوان اشغال نیست، گفت: متاسفانه ۵۰ درصد پست های سازمانی دامپزشکی یعنی ۲۱۰ پست سازمانی در استان اصفهان خالی است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر شهرام موحدی» با اشاره به اهمیت حوزه دامپزشکی در کشور، اظهار کرد: معمولا ۱۴ مهر روز ملی دامپزشکی را به این دلیل نامگذاری کرده اند که خدمات دامپزشکی که در طول سال ارائه می شود از دید عموم مردم پنهان است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی در حوزه های مختلف فعالیت می کند و این استان از مهر ماه گذشته تا مهر امسال در حوزه کنترل بیماری های دامی فعالیت های خوبی انجام داده است، افزود: به همین منظور بیش از ۱.۵ نوبت سر واکسیناسیون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، بیش از ۳ میلیون واکسیناسیون در حوزه کنترل بیماری تب برفکی، بیش از ۲۳۰ هزار واکسیناسیون در حوزه کنترل بیماری لنفی اسکین انجام داده است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به کاهش ۹۹ درصدی بیماری لنفی اسکین و همچنین کنترل تب برفکی در استان، افزود: در حوزه بیماری های مشترک بین انسان و دام بیش از ۱۹۰ هزار خون گیری برای تشخیص بیماری تب مالت دام انجام شده و بیش از ۱۸ هزار تست سل و ۱۵ هزار واکسن هاری در این مدت به دام ها زده شده است، همچنین بیش از ۶۷۰ میلیون دوز واکسن در حوزه واکسیناسیون طیور در استان استفاده شده است.
به گفته موحدی، طی دو سال ۹۸ و ۹۹ هیچ فردی در استان اصفهان از بیماری هاری فوت نکرده است.
وی با بیان اینکه بیشترین کشتارگاه های دام و طیور کشور در استان اصفهان فعال است، اظهار کرد: ۳۱ کشتارگاه دام، ۱۸ کشتارگاه طیور، ۵۰ کارخانه خوراک دام و طیور و آبزیان، ۵۹ واحد بسته بندی و فراورده های خام دامی، ۱۰ واحد بسته بندی تخم مرغ، ۱۸ سردخانه نگهداری فراورده های خام دامی، ۵۳ مرکز جمع آوری شیر و .... در استان فعالیت دارند که حوزه دامپزشکی بر آنها نظارت دارد.
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان، ماحصل این اقدامات و نظارت ها، رتبه اول اصفهان در تولید شیرخام، بوقلمون و شترمرغ، رتبه دوم تولید مرغ و تخم مرغ و رتبه سوم تولید عسل در کشور است.
وی با تاکید بر کنترل بیماری های مشترک انسان و دام، اظهار کرد: خوشبختانه امروز هیچ یک از تخت های بیمارستانی استان به دلیل بیماری های مشترک بین انسان و حیوان همچون بیماری های هاری، سل گاوی، تب کنگو و .... اشغال نیست.
موحدی با بیان اینکه دامپزشکان با داشتن مدارک دکتری، فوق لیسانس و لیسانس خدمات خود را تنها در یک بیماریستان ارائه نمی دهند، تاکید کرد: خدمات دامپزشکی از روستاهای دورافتاده، یک خانه روستایی و محل نگهداری دام یا چادرهای عشایر تا در مرکز اصفهان و در فروشگاه های لوکس مواد پروتئینی و ... به صورت شبانه روزی ارائه می شود.
وی با تاکید بر اینکه پرسنل حوزه دامپزشکی باید به صورت ویژه دیده شوند، اظهار کرد: در حوزه دولتی ۲۴۰ نفر پرسنل در حوزه دامپزشکی فعالیت دارند و در حوزه بخش خصوصی نیز دامپزشکان و سایر دامپزشکان همچون کارشناس امور آزمایشگاه دامی و ... فعالیت دارند، همچنین ۵۵۰ نفر در حوزه نظارت بهداشتی، بیش از ۱۹۰ درمانگاه دامپزشکی و ۱۱۰ داروخانه دامپزشکی در استان اصفهان فعال هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: اگر بخواهیم به بهداشت حوزه جوامع انسانی اهمیت دهیم به طور قطع باید به حوزه دامپزشکی نگاه ویژه ای داشته باشیم، چراکه سفره های مردم به نوعی وابسته به حوزه دامپرشکی است و نظارت این حوزه نقش ویژه ای دارد.
وی همچنین با بیان اینکه کمبود بازار کار اپیدمی همه رشته است و حوزه دامپزشکی نیز از این قاعده مستثنا نیست، توضیح داد: زمانی که مشکلات اقتصادی بیشتر باشد و شرکت های حوزه بسته بندی و مواد پروتئینی تعطیل باشند، به طور قطع بازار کار حوزه دامپزشکی نیز محدود می شود، اما اگر وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد وضعیت بازار کار دامپزشکی نیز بهتر خواهد شد.
موحدی با تاکید بر حضور افراد مجرب در بخش خصوصی دامپزشکی استان اصفهان، تصریح کرد: این بخش از لحاظ علمی و تخصص های موجود در حوزه دام و طیور رتبه نخست کشور را دارند.
وی با تاکید بر ضرورت جدی گرفتن حوزه دامپزشکی، اظهار کرد: متاسفانه ۵۰ درصد پست های سازمانی دامپزشکی استان یعنی ۲۱۰ پست سازمانی خالی است که در صورت تامین نیرو و خدمات به طور قطع نظارت های این حوزه با کیفیت و سرعت بیشتری انجام خواهد شد.