حکیم مهر: همزمان معاون مطالعات ارزیابی خطر فرآوردههای خام دامی و خوراک دام؛ معاون بهداشت عمومی و مواد غذایی و معاون بهداشت اماکن و زیستگاههای دام، طیور و آبزیان در دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور معرفی شدند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، در بین این 3 مورد انتصاب، معاونت مطالعات و ارزیابی خطر فرآوردههای خام دامی و خوراک دام معاونت جدیدی است که به دنبال موافقت «دکتر علی صفر ماکنعلی» ریاست این سازمان و شورای معاونین سازمان دامپزشکی کشور در مجموعه دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی قرار گرفته است و علاوه بر وظایف مربوط به ارزیابی خطر و ارائه راهکارهای مدیریت خطر؛ مسئولیت تدوین، به روزرسانی و اجرای برنامه های ملی پایش باقیماندههای دارو، سموم، فلزات سنگین، مواد شیمیایی و آلایندهها در فرآوردههای دامی (National Residue Plan=NRP) را هم به عهده خواهد داشت.
بنابراین گزارش، «دکتر جواد امیری» بعنوان سرپرست معاونت مطالعات و ارزیابی خطر فرآوردههای خام دامی و خوراک دام، «دکتر سعید صادقی» بعنوان سرپرست معاونت بهداشت عمومی و مواد غذایی و «دکتر مجید مختاری» هم بعنوان سرپرست معاونت بهداشت اماکن و زیستگاههای دام، طیور و آبزیان در دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و موادغذایی سازمان دامپزشکی کشور معرفی و منصوب شدهاند.
بنابراین گزارش، «دکتر سامد برومندفر» مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور همچنین از زحمات و تلاشهای بیوقفه معاونین قبلی دفتر، «دکتر فضلیخانی» و «دکتر تبرائی» در مدت زمان تصدی پستهای معاونت این دفتر تقدیر و اعلام کرد: از خدمات و توانمندیهای دکتر فضلیخانی در پست مسئولیت گروه بهداشت فرآوردههای خوراکی و دکتر تبرائی در مسئولیت گروه بهداشت اماکن دامی استفاده خواهد شد.
اعلام دلایل تغییرات در معاونتهای دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی به دنبال این انتصابات و به ویژه ایجاد معاونت جدید در دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور، مرکز روابط عمومی این سازمان لازم دید تا پیرو تحولات و تغییراتی که از آبان ماه سال 1397 یعنی از دو سال پیش تاکنون با انتصاب دکتر سامد برومندفر به سمت مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی رخ داده است؛ نقطه نظرات وی را در این خصوص جویا شود. آن هم در دفتری که در آن تحولاتی همچون تدوین و بازنگری تعداد قابل توجهی ضوابط و دستورالعمل های فنی و بهداشتی؛ طراحی و اجرای 'برنامهها و طرحهای ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی فرآورده های خام دامی'؛ تصمیمگیریهای با خرد جمعی و با همکاری و همفکری کارشناسان، متخصصین ستادی، استانی و برون سازمانی و جلب مشارکت و تعامل سازنده با تشکل ها و بهرهبرداران در راستای پیشبرد امور به مانند یک نسیم از بینش ها و تفکرات جدید در حوزه بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور محسوس بوده است.
دکتر سامد برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور که عملگرایی و تحولگرایی در دوران تصدی وی در این دفتر رخ داده است به خبرنگار ما میگوید: هر مجموعه مدیریتی بویژه سازمانهای فنی و تخصصی باید بتوانند بر اساس شرح وظایف خود، بطور مرتب اقدام به بازسازی، بهسازی و نوسازی فعالیتهای خود با بهرهگیری از خرد جمعی کارشناسان، علوم جدید، تحولات ملی و بین المللی، فناوریهای نوین و واقعیات موجود نمایند تا بتواند پاسخگوی نیازهای روز جامعه و رفع مشکلات باشند.
وی با بیان اینکه برای تداوم پویایی و جهت گیری دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در تدوین و به روزرسانی ضوابط و دستورالعملهای فنی و بهداشتی در حوزه بهداشت عمومی و مواد غذایی منطبق با معیارهای جهانی، مصادیق علمی و واقعیتهای موجود کشور، نیاز به آوردن جوانان با استعداد، شایسته، باسواد، خلاق و مسئولیتپذیر به عرصه مدیریتی در کنار همکاران با تجربه دفتر در راستای بهینهسازی هرچه بیشتر فعالیتهای این دفتر احساس شد، میگوید: در مدتی که در خدمت سازمان و همکاران دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی هستم، اولویت ها و ارکان مهم فعالیتهای دفتر را بر پایه چند محور مهم تعریف و عملیاتی کردیم که عبارتند از بهرهگیری از خردجمعی در تصمیمات، شایسته سالاری و جوانگرایی با استفاده از نیروهای جوان، خوشفکر و خلاق در کنار کارشناسان با تجربه؛ اصلاح، بازنگری، تدوین و به روز کردن ضوابط، بخشنامهها و دستورالعملها اجرایی در راستای بهینه کردن وظایف بهداشتی حاکمیتی و اعمال نظارتها؛ خدمات رسانی صحیح و به موقع به ذینفعان و بهره برداران؛ اعمال نظارتها و پایشهای بهداشتی فرآوردههای خام دامی و خوراک دام با تکیه بر ارزیابی، آنالیز و مدیریت خطر (Risk assessment, analysis, management) و اقدامات سیستمی در قالب تدوین و اجرای برنامه های جامع نظارت بهداشتی برای هر گروه از فرآوردههای خام دامی (گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیر، عسل و ...).
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بر این اساس و با ارزیابی فعالیت دفتر در 2 سال گذشته، خوشبختانه اخیراً با موافقت ریاست محترم سازمان و شورای معاونین سازمان، معاونت مطالعات ارزیابی خطر فرآورده های خام دامی و خوراک دام به این دفتر اضافه شد.
وی میافزاید: دکتر جواد امیری از نیروهای جوان، با استعداد، فعال و خوشفکر است که بعنوان معاون مطالعات و ارزیابی خطر فرآوردههای خام دامی و خوراک دام معرفی شده است.
این معاونت علاوه بر وظایف مربوط به ارزیابی خطر و ارائه راهکارهای مدیریت خطر؛ مسئولیت تدوین، به روزرسانی و اجرای برنامههای ملی پایش باقیماندههای دارو، سموم، فلزات سنگین، مواد شیمیایی و آلایندهها در فرآورده های دامی (National Residue Plan=NRP) را هم به عهده خواهد داشت و قطعاً با سوابق ارزنده آزمایشگاهی و عملیاتی، همت و پشتکاری که از این همکار جوان، با سواد و ارزشمند سراغ دارم، شاهد اقدامات بسیار خوب در یکی از حوزههای مهم حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور خواهیم بود.
وی در مورد انتصاب دکتر سعید صادقی هم اظهار میدارد: وی بعنوان یکی از نیروهای جوان، خوشفکر، باهوش و دارای تجربه کاری در بخش غیردولتی، استانها و ستادی سازمان برای پست معاونت بهداشت عمومی و مواد غذایی تعیین شد که امید است با همکاری سایر نیروهای با تجربه این دفتر در کنار وی، شتاب بیشتری در تدوین، بازنگری و اجرای دقیقتر ضوابط، بخشنامه ها و دستورالعمل ها با قابلیت علمی و اجرایی، صورت گیرد و البته برومندفر در مورد انتصاب دکتر مجید مختاری به معاونت بهداشت اماکن و زیستگاههای دام، طیور و آبزیان این دفتر هم خاطرنشان میکند: دکتر مجید مختاری هم از همکاران با سابقه و دارای تجربی مدیریتی در استان و ستاد سازمان است که با اشراف به قوانین و مقررات در حوزه اماکن دامی و صدور پروانهها برای معاونت بهداشت اماکن و زیستگاههای دام، طیور و آبزیان معرفی گردیده است.
به طور قطع ایشان هم با توجه به اینکه سالهای زیادی در پستهای کارشناسی و مدیریتی استان و ستاد سازمان فعالیت کردهاند، آشنایی کامل به مسائل و چالشهای پیش رو در حوزه کاری معاونت مربوطه دارند.
برومندفر در عین حال لازم دید تا از زحمات و تلاشهای بیوقفه معاونین قبلی دفتر، دکتر فضلیخانی و دکتر تبرائی در طول مدت تصدی پستهای معاونت دفتر تقدیر و تشکر کند و بگوید: «البته کماکان از تجارب و نقش ارزنده دکتر فضلیخانی در پست رئیس گروه بهداشت فرآوردههای خوراکی و آقای دکتر تبرائی در پست رئیس گروه بهداشت اماکن دامی استفاده کافی خواهد شد.»
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در پایان با اشاره به اینکه این تغییرات صرفاً در راستای پویاتر کردن و ایجاد موج دومی از به روز کردن ضوابط، فعالیتها و وظایف دفتر با تکیه بر اصول محوری تصمیمات و اقدامات «دانش محور و مصداقی با قابلیت اجرایی» از طریق بهرهگیری از انرژی نهفته نیروهای جوان شایسته در تلفیق با تجارب نیروهای با سابقه است، اظهار امیدواری کرد به یاری خدا و تلاش جمعی، هر کدام از مسئولان در عمر کوتاه مدیریتی خود بتوانند گامهای موثری در راستای تامین و ارتقاء بهداشت و سلامت جامعه و مواد غذایی با منشاء دامی بردارند.
وقتی ما برای خودمان دل نسوزانیم و ارزش قایل نشویم قصه جایگاه دامپزشکی همین است که هست.