حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: چندی پیش رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نامهای به ادارات کل دامپزشکی سراسر کشور، اشتغال همزمان کلیه مدیران کل، معاونین، رؤسای ادارات و گروههای دامپزشکی را بهصورت نیمهوقت در امور دامپزشکی و یا قرارداد مشاوره با بخش خصوصی ممنوع اعلام کرد.
به منظور بررسی بهتر ابعاد مختلف این تصمیم، به سراغ معاون برنامهریزی و پشتیبانی سازمان نظام دامپزشکی کشور رفتیم. «دکتر بهمن جاوید لامعی» با بیان اینکه نظام دامپزشکی کشور نظر خاصی در مورد این تصمیم ندارد، به حکیم مهر میگوید: «به طور کلی اشتغال شاغلین در بخش دولتی در ساعات غیراداری منوط به موافقت دستگاه ذیربط است و همواره برای همه همکارانی که در بخش دولتی بودند، موافقت دستگاه ذیربط اخذ میشده است. حالا اگر دستگاههای ذیربط صلاح میدانند بخشی از ارباب جمعی خود را به شکل دیگری به صورت تماموقت در اختیار داشته باشند، سیاست و صلاحدید خود آنان است.»
وی با تاکید بر اینکه این تصمیم یک موضوع خیلی ساده و مشخص و فاقد هرگونه پیچیدگی است، میافزاید: «این سیاستی است که ممکن است در آینده خفیفتر شده و حذف شود یا شدیدتر شود و تصمیم مدیریتی خود دستگاه است.»
لامعی در پاسخ به این پرسش که با این تصمیم، تکلیف مسئولان فنی بهداشتی شاغل در واحدها چه میشود، تصریح میکند: «داستان مسئولین فنی کاملا متفاوت است، چون نماینده دستگاه حاکمیتی هستند. کمااینکه یکی از شروط اخذ پروانه آنها هم عدم اشتغال است، چون یک کار تماموقت به شمار میرود؛ در حالی که مخاطب این تصمیم، فعالین عرصه مشاغل پارهوقت هستند. اما مسئول فنی یک کار تماموقت است.»
وی توضیح میدهد: «شرط اولیه یک کار تماموقت عدم اشتغال به کار ثابت و استخدام در دستگاههای دولتی است. بنابراین این تصمیم شامل حال مسئولین فنی بهداشتی نمیشود و بحث آن پروانههایی است که به صورت پارهوقت و به عنوان اشتغال به امر درمان میگیرند که عموماً برای همکاری با درمانگاهها، کلینیکها و... است.»
معاون برنامهریزی و پشتیبانی سازمان نظام دامپزشکی کشور در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح میتواند در نهایت بهدلیل کاهش فضای رقابت ناسالم، به نفع بخش خصوصی باشد یا خیر؟، میگوید: «اولا که محیط کاری با محیط کاری فرق میکند. یک زمان ما در مورد یک شهر کوچک صحبت میکنیم و زمانی در مورد پهنهای بزرگتر و این بستگی به تراکم شرایط دامداری و پرورشی منطقه و همچنین شخصیت خود افراد دارد. افراد با پروانه یا بیپروانه ممکن است بخواهند از جایگاه خود استفادهی ناصواب ببرند. اما باید پذیرفت در اکثر موارد هم این اتفاق نمیافتد. لذا این موضوعی نیست که تاثیر عمدهای در بازار داشته باشد.»
ضمنا کسی احتیاج به پروانه ندارد چون این بخشنامه فعالیت غیر مجاز روسا را زیاد می کند .چه کسی علیه خودش شکایت میکند؟ رئیس اداره شهرستان علیه طبابت غیر مجاز خودش؟ رئیس ادارات ستادی علیه خودشان که مشاوره می دهند به کارخانجات؟!!!! بخشنامه را کسی جدی نمی گیرد.حرکتی نمادین بود و بس.