حکیم مهر: مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی با تکذیب شایعات رایج مربوط مرغداریها، گفت: موضوع خوراندن تریاک به مرغ برای افزایش وزن مرغ کاملا تکذیب میشود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر جواد اعلمی» صبح امروز در نشست خبری به مناسبت روز ملی دامپزشکی در خصوص عملکرد اداره کل دامپزشکی استان اظهار کرد: باید توجه داشت تغذیه طیور در واحدهای مرغداری تحت کنترل مسئولان فنی و بهداشتی است. سازمان دامپزشکی نیز در حال انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از شایعه سازیها در خصوص این مساله است. همچنین موضوع استفاده از الکل برای گرم نگه داشتن مرغداریها در اثر مواجه شدن با کمبود سوخت نیز شایعهای است که صحت ندارد.
وی ادامه داد: خراسان رضوی یکی از استانهای شاخص در زمینه تولیدات دامی و صنایع تبدیلی است. حجم قابل توجهی از اشتغال استان، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، به این حوزه اختصاص دارد. خراسان رضوی با بهرهمندی از نهادهایی مانند سازمان نظام دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی و موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی یکی از استانهای مطرح در زمینه فعالیتهای دامپزشکی به شمار می رود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به مخاطرات بیماریهای دامها و طیور گفت: مهمترین مخاطرات بیماری دامها مواردی از جمله تب برفکی در دام سبک و سنگین و طاعون نشخوارکنندگان در دام سبک است. البته تمام واحدهای مراقبتی دام و طیور در حال کنترل این بیماریها هستند و در سال گذشته به بهترین شکل ممکن وظیفه خود را انجام دادند. در سال جاری نیز تاکنون گزارشی از شیوع این بیماریها دریافت نشده است. بیماریهایی نیز مربوط به حوزه طیور است که بیشتر جنبه قرنطینه بهداشتی دارد. نام این بیماری «آنگارا» یا التهاب حاد ویروسی کبد است که رد پای آن تاکنون در کشور دیده شده است. برنامههای مراقبتی لازم در جهت پیشگیری و کنترل این بیماری به مرغداران اعلام شده است.
وی افزود: در حوزه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان از جمله هاری اقدامات و پیشگیریهای لازم صورت گرفته و این بیماریها در استان تحت کنترل است. خوشبختانه طی سال گذشته و همچنین امسال موردی از بیماری هاری و یا سایر بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان در سطح استان دیده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به بازدیدها و نظارتهای بهداشتی در استان عنوان کرد: در ۶ ماه ابتدای سال جای ۸۰ هزار بازدید از مراکز عرضه و تولید فرآوردههای خام دام و طیور انجام شده که ۱۰ درصد آن منجر به کشف فرآوردههای غیربهداشتی شده است. میزان فرآورده خام دامی ضبط شده در بازدیدها و نظارتهای بهداشتی در استان در این مدت حدود ۷۶۰ تن بود که از این میزان ۳۴۰ تن معدوم شده است. همچنین در بازرسی بهداشتی کشتار دام ۱۰۰ تن گوشت قرمز و همچنین ۳۰۰ تن گوشت طیور ضبط و و از چرخه گوشت مصرفی خارج شد. به طور کلی طی نیمه نخست امسال ۱۲۶۰ تن گوشت غیربهداشتی دام و طیور از مراکز عرضه و کشتارگاههای استان کشف و جمع آوری شده است.
اعلمی اضافه کرد: براساس نظارتهای بهداشتی صورت گرفته در کشتارگاهها در ۶ ماه ابتدای سال از حدود یک میلیون راس گوسفند و بره ۲۰ هزار تن، از ۷۸ هزار راس گاو و گوساله حدود ۱۷ هزار تن، از ۷۸۰ شتر ۱۲۲ تن و از ۲۸۰۰ شترمرغ ۱۲۵ تن گوشت استحصال شده است.
در ادامه «دکتر حمیدرضا فرزین» رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز اظهار کرد: موسسه سرم سازی رازی بالغ بر ۹۰ سال است که در حال فعالیت است. اکثر واکسنهای مانند سرخک، سرخچه، فلج اطفال و... و همچنین واکسنهای دام و طیور در موسسه رازی تولید میشود. این موسسه در کل کشور تنها در ۶ استان و به صورت منطقهای فعالیت میکند که شعبه شرق آن واقع در مشهد است. واکسن برخی از بیماریها از جمله بیماری «گامبورو» که در میان پرندگان بسیار رایج شده، در موسسه رازی تولید شده و به سراسر کشور نیز ارسال میشود.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به تاثیر تحریمها بر فعالیت موسسات سرم سازی و واکسن گفت: فشارهای ناشی از تحریمها بر موسسه سرم سازی موضوع جدیدی نیست و ما از ابتدای انقلاب تا کنون از این جهت تحت فشار بودهایم. با توجه به این که چهار دهه از ابتدای انقلاب میگذرد، ما موفق به کسر مشکلات متفاوت در سطح کشور شدهایم. از زمانی که شرکتهای دانش بنیان تاسیس شد و نیروهای علمی و دانشگاهی توانمند پا به میدان گذاشتند، موفق به تامین مواد اولیهای شدهایم که در گذشته از خارج از کشور تامین و تهیه میشد.